به گزارش خبرنگار مهر، غضنفر میرزابیگی در نخستین اجلاس روسای سومین دوره نظام پرستاری سراسر کشور در سالن همایشهای سازمان نظام پرستاری افزود: شرط استفاده از مزایای قانون ارتقای بهره وری کار کردن پرستاران در یکی از بخشهای دولتی یا خصوصی نیست بلکه بر اساس آیین نامه قانون، اگر پرستاری همزمان در دو بخش دولتی و خصوصی شاغل است فقط می تواند از مزایای این قانون در یک بخش و نه هر دو بخش استفاده کند.
وی گفت: با وجود 5 دستور کتبی رئیس جمهور برای اجرای قانون ارتقای بهره وری هنوز اجرای این قانون در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی با مقاومتهایی مواجه می شود و حتی در بسیاری از دانشگاهها تعهدنامه های کتبی از پرستاران برای حذف ساعت خواب در شیفت شب و منع همزمانی اشتغال به کار همزمان در دو بخش خصوصی و دولتی گرفته می شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با انتقاد از گرفتن این تعهدنامه، افزود: به پرستاران گفته می شود اگر این تعهدنامه را امضا نکنند مزایای قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت شامل آنها نمی شود. در حالی که هنگام تهیه آیین نامه اجرایی قانون به این نکته توجه شده که پرستاری که همزمان در دو بخش دولتی و خصوصی مشغول خدمت است فقط از مزایای این قانون در یکی از بخشها و نه هر دو بخش بهره مند شود.
میرزابیگی تأکید کرد: دولت برای اجرای قانون ارتقای بهره وری از ابتدای سال 90 بودجه ای معادل 230 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است که با استخدام پرستاران جدید هیچ بهانه ای برای اجرا نشدن این قانون وجود ندارد.
وی اعلام کرد: سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده پرستاران کشور معتقد است قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت بدون گرفتن تعهد اجرا کند و اگر بنا باشد تعهدی گرفته شود باید این تعهدنامه دوسویه باشد و منافع پرستاران نیز لحاظ شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری یادآور شد: هنگام مذاکرات با نمایندگان مجلس برای تهیه پیش نویس قانون ازتقای بهره وری این بحث مطرح شد که اگر پرستاری همزمان در دو بخش دولتی و خصوصی شاغل است فقط از مزایای این قانون در یک بخش استفاده کند و دو جا کار کردن ملاک دریافت مزایای دو برابری نیست. بنابراین این بند در آیین نامه قید شد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون اینگونه تعبیر می شود که شرط استفاده از مزایای قانون ارتقای بهره وری کار کردن پرستاران در یکی از بخشهای دولتی یا خصوصی است. در حالی که بر اساس آیین نامه اجرایی قانون ارتقای بهره وری مزایای این قانون فقط شامل شاغلانی است که در یکی از بخشهای دولتی یا غیردولتی به کار بالینی در رشته شغلی مرتبط اشتغال دارند.
میرزابیگی ادامه داد: بر این اساس عدم همزمانی استفاده از مزایای این قانون برای پرستاران شاغل در هر دو بخش مدنظر بوده است تا هم از اضافه کاریهای غیر ضروری و تشویق پرستاران در این زمینه جلوگیری شود و هم در حق پرستاران شاغل در یک بخش اجحاف نشود. زیرا هدف ما این است که پرستار با انجام یک شیفت کاری تامین و در رفاه کامل باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: اگر دستگاهها و بخشهای مختلف قادر به فراهم کردن شرایط کاری مناسب مورد نیاز برای اجرای قانون ارتقای بهره وری برای پرستاران شامل ممنوعیت کار بیش از 12 ساعت متوالی، محاسبه ساعت کار پرستاران در شیفتهای شب و ایام تعطیل با ضریب 5/1، بکارگیری پرستاران جدید و سایر بندهای قانون نیستند، گرفتن تعهدنامه از پرستاران معنایی ندارد و بی مورد است.
وی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقای بهره وری را مکمل یکدیگر دانست و افزود: پرستاران خواهان اجرای عدالت هستند و این حق جامعه پرستاری است که از مزایای اجرای قوانین حرفه خود که در نهایت به نفع بیماران و مردم جامعه است بهره مند شوند.
میرزابیگی در ادامه با اشاره به عدم حضور رئیس جمهور در جمع پرستاران در روز پرستار، گفت: گرچه پرستاران منتظر حضور آقای دکتر احمدی نژاد بودند و به واسطه پیش آمدن سفر استانی این امر میسر نشد اما امیدواریم طبق وعده رئیس دفتر رئیس جمهوری فرصت برای دیدار پرستاران با رئیس جمهور برای طرح و پیگیری مسائل کلان عرصه نظام سلامت و مردم و مطالبات حرفه ای پرستاران فراهم شود.
نظر شما