احمد قاضی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: ملخ های مهاجر ار مشکلات چندین ساله مزارع نوار شمالی شهرستان بویژه در بخش مرزی داشلی برون است.
وی اظهار داشت: به رغم اتخاذ تدابیر لازم برای مبارزه بیولوژیک در سالهای گذشته، متاسفانه در سال گذشته برخلاف رویه سالهای قبل، شیوه تهاجمی این ملخ ها تغییر یافته و کانونهای جدیدی ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: با این وضع، به رغم کمبود خودروی مناسب و اعتبار مورد نیاز در سال 89 در سطحی حدود 16 هزار هکتار با این آفت مبارزه شد و از گسترش آن به سایر مناطق جلوگیری شد.
قاضی، تقویت و احداث ایستگاههای هواشناسی در مناطق مختلف شهرستان، احداث مجتمع های شیلاتی با صایع وابسته، احداث محتمع پرورشی اسب اصیل ترکمن و ... را به عنوان رئوس کار مسئولان بالادستی برای تقویت کشاورزی شهرستان ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، در استان گلستان تاکنون حدود ۱۰۰گونه ملخ شناسایی شده است که از این تعداد بین ۴۵تا ۵۰گونه از ملخها در نوار مرزی شمال گنبدکاووس زندگی میکنند.
جولان ملخ در مزارع مناطق مختلف گلستان موجب شد که براساس برآورد کارشناسان حدود 80 درصد محصولات زراعی این مناطق غیر قابل برداشت هستند.
عدم بارش باران در ماه های آخر سال گذشته و در نیمه اول فروردین ماه امسال و خشکی شدید مراتع سبب خروج پوره ملخها و دستهبندی آنان به حالت مهاجرت زودهنگام در مقایسه با سالهای قبل شده است.
مناطق نوارمرزی گنبدکاووس از جمله مکانهایی است که همه ساله مورد هجوم ملخ مراکشی قرار میگیرد و طی سالهای گذشته برای نابودی آن تلاشهایی صورت گرفته است.
مراتع زیستگاه اصلی ملخها هستند که به دلیل خشکسالی و تخریب مراتع یا تبدیل آن به مزارع و نبود علف برای تغذیه، ملخها باعث تخریب درختان، محصولات کشاورزی و زراعی میشوند.
میزان بارندگی در شمال گنبدکاووس تا ۱۳ فروردین سال گذشته ۶۴ میلیمتر بوده است این در حالی است این میزان بارش تا ۱۳فرورودین امسال ۹۸ درصد کاهش داشته است.
نظر شما