۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۱:۵۲

واردات گوشت 25 درصد بیش از نیاز بازار/ بررسی اظهارات وزیر جهادکشاورزی

واردات گوشت 25 درصد بیش از نیاز بازار/ بررسی اظهارات وزیر جهادکشاورزی

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: در حالی نیاز به واردات گوشت قرمز از سوی وزیر جهاد کشاورزی 10 درصد از کل نیاز بازار اعلام که سال گذشته 25 درصد بیش از نیاز گوشت قرمز وارد کشور شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از تصویب قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، صدور مجوز واردات محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شد و این وزارتخانه علاوه بر تامین مواد غذایی ماموریت اعلام نیاز به واردات برای تامین محصولات کشاورزی را هم برعهده گرفت.

اما با وجودی که این وزارتخانه واردات برخی از اقلام لوکس و محصولاتی که نیاز به واردات آنها به کشور نیست را ممنوع اعلام کرده و براساس ماده 16 قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی هم واردات محصولات کشاورزی در زمان برداشت ممنوع است ، بازهم در فصل برداشت سیل محصولات لوکس و غیر ضروری به بازار روانه می شود.

کارشناسان معتقد هستند که تعرفه واردات محصولات کشاورزی در زمانهای غیر از فصل برداشت صفر اعلام می شود و در زمان برداشت، سیل وارداتی که در انبارها ذخیره شده بود، به بازار عرضه می شود و در واقع وارد کنندگان علاوه براینکه سود زیادی را به دست می آورند زیان زیادی را هم به تولیدکنندگان وارد می کنند.

بر همین اساس، وزیر جهادکشاورزی هم در تازه ترین اظهارات خود اعلام کرد: با اقدامات انجام شده، 90 درصد گوشت مورد نیاز کشور به راحتی در داخل تامین می شود و خوشبختانه واردات گوشت کنترل شده و ضابطه مند است و وزارت جهاد کشاورزی واردات گوشت را در حد همان 10 درصد مورد نیاز محدود کرده است.

واردات 25 درصد بیش از نیاز گوشت قرمز

براساس این گزارش، در سال گذشته 200 هزار تن گوشت از مبادی رسمی به کشور وارد شده، این درحالی است که نیاز بازار با توجه به برنامه پیش بینی شده برای 72 میلیون نفر 11 کیلو برای هر نفر است؛ در واقع درکل کشور نیاز به گوشت قرمز 792 هزار تن برآورد می شود. بنابراین براساس این آمارها سال گذشته 20 تا 25 درصد بیش از نیاز  کشور، گوشت قرمز وارد شده است.

البته این آمارها تنها مربوط به وارداتی است که از مبادی رسمی کشور صورت پذیرفته و مجوزهای دامپزشکی را هم دریافت کرده است، زیرا قاچاق دام به کشور، رقم بیشتری را شامل می شود و این صنعت را با 7 میلیون و 800 هزارگاو سنگین و حدود 75 میلیون راس دام سبک با مشکلات زیادی همراه کرده است.

تلفات 6 میلیون دام در سال 89

سال گذشته بیماری تب برفکی که به دنبال واردات دام زنده به کشور شیوع پیدا کرد باعث تلفات 6 میلیون دام در واحدهای تولیدی شد و 25 درصد از تولید را کاهش داد که این امر تامین گوشت قرمز و کنترل قیمت آن را با مخاطرات زیادی مواجه کرد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفتگو با مهر در خصوص واردات گوشت قرمز به کشور گفت: یکی از دلایلی که تاکنون اتحادیه موفق به کاهش قیمت گوشت قرمز نشده است، واردات بیش از حد نیاز و شیوع بیماری ها براثر قاچاق دام زنده به کشور است.

سعید سلطانی افزود: تولید گوشت قرمز نزدیک به خودکفایی است اما واردات بی رویه انجام می گیرد و در کنار آن، دام قاچاق هم به کشور وارد می شود که این موضوع منجر به تعداد زیاد تلفات در واحدهای دامداری شده است.

وی تصریح کرد: نیاز بازار براساس مصرف تعیین شده اما واردات گوشت قرمز بیشتر از میزان مصرف است و همین امر موجب شده که بسیاری از واحدهای دامپروری تعطیل شده و یا بصورت نیمه تعطیل درآیند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه واردات در کنار قاچاق ضربه های زیادی به دامداری های کشور زده است، اظهار داشت: با تعطیل یا نیمه تعطیل شدن واحدهای دامداری بسیاری از شاغلین در این صنعت بیکار شدند و دام های مولد زیادی زودتر از موعد به کشتارگاه فرستاده شدند.

کد خبر 1313904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha