به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، مهدی غضنفری ظهر شنبه در همایش توسعه صادرات خرما، چالشها و فرصتها در شهرستان شادگان اظهار داشت: ایران از لحاظ سطح زیر کشت نخیلات در جهان مقام اول را دارد ولی در کمال تعجب بعد از کشور مصر در رده دوم تولید جهانی این محصول پر ارزش قرار دارد.
وی افزود: در شرایط فعلی ایران تنها 21 درصد تولید جهانی خرما را در دست دارد که با توجه به سطح زیر کشت آن این رقم باید افزایش یابد به همین دلیل باید برنامه ریزی های مدونی برای افزایش تولید خرما در کشور صورت بگیرد.
غضنفری بیان کرد: در سال های اخیر و با توجه به اینکه خرما یکی از محصولات پر ارزش به لحاظ اقتصادی و صادراتی به شمار می رود کشورهای مختلف سرمایه گذاری فراوانی برای افزایش تولید و دستیابی به بازارهای جهانی از خود نشان داده اند که ایران برای اینکه بتواند بازار فعلی خود را حفظ کند باید توانمندی خود در این زمینه را افزایش دهد.
وزیر بازرگانی عنوان کرد: کشور مصر با وجود اینکه حجم کمتری از نخلیات نسبت به ایران را دارد ولی سالانه 2.1 میلیون تن خرما تولید می کند در حالیکه ایران با سطح زیر کشت 250 هزار هکتار، سالانه تنها یک میلیون تن تولید خرما دارد که این اختلاف فاحش در تولید ناشی از عملکرد ضعیف ایران در این بخش است که باید برای افزایش تولید در این خصوص اقدامات بیشتری انجام داد.
غضنفری همچنین به سرمایه گذاری مناسب برخی از کشورها برای افزایش تولید خرما اشاره کرد و گفت: کشور عربستان در شرایط فعلی به شدت روی افزایش تولید خرمای خود کار می کند و در این مدت توانسته با یک سرمایه گذاری خوب، تولید خرمای خود را به 950 هزار تن برساند و به رده سوم جهانی دست پیدا کند و با ادامه این روند می تواند جای ما را در بازار جهانی بگیرد.
وی افزود: کشورهای امارات و پاکستان نیز در این خصوص قدم های مناسبی برداشته است به گونه ای که رقم تولید کشور امارات به 750 هزار تن و پاکستان به 500 هزار تن رسیده و رده های چهارم و پنجم را به دست آورده اند.
غضنفری تاکید کرد: برای افزایش بازدهی تولیدات داخلی و افزایش رقابت ایران با سایر کشورها به خصوص در بخش صادرات، گونه های جدیدی از خرما به زودی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه برای بهبهود وضعیت خرما در کشور قصد داریم کل زنجیره تولید و توزیع خرما را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم، عنوان کرد: در همین راستا قصد داریم به زودی شهرک تولید خرما را که از تشکیلات و تجهیزات مدرنی تشکیل شده است را راه اندازی کنیم تا ایران نقش بیشتری در بازارهای جهانی داشته باشد.
وی یکی دیگر از مزایای راه اندازی شهرک های خرما را افزایش تولید در منطقه برشمرد و گفت: وزارت بازرگانی مصمم است با همکاری سایر ادارات و دستگاه های مسئول، اینگونه شهرک ها را راه اندازی کند.
وزیر بازرگانی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها چهار درصد از حجم صادرات غیر نفتی ایران را خرما تشکیل می دهد خواستار مدیریت مناسبت دستگاه های مختلف استان برای تولید و توزیع با کیفیت خرما در سطح این استان به عنوان یکی از استان های مهم در این عرصه شد.
نظر شما