دكتر حسن دقيق رئيس دانشگاه كاشان در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت: هدايت پايان نامه هاي تحصيلي به تحقيق در چارچوب اولويت هاي تحقيقاتي تلاشي است براي ساماندهي تحقيقات و پايان نامه هاي دانشگاهي. اين تلاش در اين جهت صورت مي گيرد كه دستگاه هاي مختلف اولويت هاي تحقيقاتي و نيازهاي پژوهشي خود را ارائه كنند تا اين تحقيقات در چارچوبي اصولي در دانشگاه ها و با حمايت ارگان هاي مختلف صورت گيرند و نتايج بزرگي عايد كشور شود.
به دليل اينكه هماهنگي لازم وجود نداشته است، بسياري از پايان نامه هاي تدوين شده در قفسه هاي كتابخانه ها باقي مانده اند و به نتيجه ملموسي منتج نشده اند. اگر هماهنگي هاي لازم انجام شود و اولويت هاي سازمان ها و صنايع مشخص شود، پايان نامه هاي دانشگاهي مي توانند بعدهاي مختلف يك كار تحقيقاتي را به پيش ببرند تا در كل نتيجه بزرگي عايد جامعه شود |
عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان در ادامه خاطر نشان ساخت: اين كار به تازگي آغاز شده است و از سال گذشته تعداد زيادي از طرح هاي دستگاه هاي اجرايي و صنايع به اين سمت سوق يافته است. صنايع، دستگاه ها و سازمان هاي مختلف اولويت هاي تحقيقاتي را بر اساس نيازهاي خود اعلام مي كنند و دانشگاه هاي كشور تحقيق و پژوهش در زمينه نيازهاي صنايع و سازمان ها را به عهده مي گيرند. اين شروع، شروع خوبي است كه ان شاء الله ادامه آن باعث شود تا چارچوب هاي تحقيقاتي با نيازهاي واقعي مملكت منطبق شود.
رئيس دانشگاه كاشان تصريح كرد: براي چنين طرح هايي امتيازات ويژه اي داده مي شود. سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و گاهي دستگاه هاي اجرايي و صنايع امتيازات ويژه اي براي دانشگاه ها و پايان نامه هاي دانشجويي قائل مي شوند.
وي در ادامه يادآور شد: تاكنون هماهنگي هاي لازم براي انطباق تحقيقات و پايان نامه هاي دانشگاهي در چارچوب اولويت هاي تحقيقاتي كشور وجود نداشته است و كارها و تحقيقات متفرق بوده و بدون هدف خاص صورت مي گرفته است.
وقتي نيازهاي تحقيقاتي كشور مشخص نيست و هماهنگي ها لازم در اين زمينه وجود ندارد، انرژي ها تلف مي شود و از آنجا كه اساتيد و دانشجويان از اولويت هاي جامعه خبر ندارند بسياري از پايان نامه ها به منابعي تبديل مي شوند كه هرگز مورد رجوع هيچ مرجعي قرار نمي گيرند و در كتابخانه ها باقي مي مانند |
وي در پايان تصريح كرد: مطمئنا وقتي نيازهاي تحقيقاتي كشور مشخص نيست و هماهنگي ها لازم در اين زمينه وجود ندارد، انرژي ها تلف مي شود و از آنجا كه اساتيد و دانشجويان از اولويت هاي جامعه خبر ندارند بسياري از پايان نامه ها به منابعي تبديل مي شوند كه هرگز مورد رجوع هيچ مرجعي قرار نمي گيرند و در كتابخانه ها باقي مي مانند.
نظر شما