۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۱۷

مهر گزارش می دهد/

شناسایی گونه جدید از لاله های واژگون در ماهنشان

شناسایی گونه جدید از لاله های واژگون در ماهنشان

ماهنشان - خبرگزاری مهر: در حالیکه چند وقت پیش رسانه ها از انقراض لاله واژگون کوهرنگ در استان چهار محال و بختیاری سخن می گفتند، اخیرا این گونه نادر در شهرستان ماهنشان در استان زنجان شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، اقصی نقاط کشورمان سرشار از زیبایی های طبیعی است که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. گاهی این زیبایی ها آنچنان منحصر به فرد بوده که در دیگر نقاط جهان اینچنین زیبایی، کم نظیر جلوه می کند.
 
یکی از این زیبایی های طبیعی گونه بسیار نادر لاله های واژگون است. لاله های واژگون یکی از 12 هزار گیاه شناسایی شده در کشور است که در آغازین روزهای هر سال متولد می شوند. این گونه به تازگی در مناطق و زیستگاههای استان چهارمحال بختیاری به عنوان خاستگاه اصلی خود، در خطر انقراض قرار گرفته بود، اما اخیرا این گونه نادر و کمیاب سر به زیر در شهرستان ماهنشان در استان زنجان سر از خاک بیرون آورده تا نسل این گونه نادر، حیات دوباره ای یابد.
 
این لاله ها در 15 کیلومتری ماهنشان در جاده پری به طرف ییلاق قره داش روییده است. لاله های واژگون ماهنشان در منطقه ای به اسم ایل آل قان یا داش کسن واقع شده است.
 
رستمی یکی از اهالی این منطقه با بیان اینکه این لاله ها در منطقه حفاظت شده انگوران قرار دارند، افزود: در این منطقه به دلیل کمبود نیروی حفاظتی محیط زیست جهت نگهداری، ورود بی رویه دام و برخی افراد بی توجه نسل این گونه را تهدید می کند. 
 
 
وی ادامه داد: این گونه نادر در زمینی به مساحت 1300 الی 1350 مترمربع واقع شده و این منظره جلوه زیبا و چشم نوازی به منطقه بخشیده است. 
 
وی ادامه داد: این منطقه از یک طرف به سمت صخره های سنگی و از طرف دیگر به زمین های دیمی کشاورزان ناحیه متصل است.
 
رستمی با اشاره به نزدیک بودن این منطقه به مرکز شهر افزود: با این وجود می توان با تبلیغات و اطلاع رسانی جهت معرفی منطقه این مکان را برای جذب توریست داخل و خارج از کشور مهیا کرد.
 
این فعال عرصه منابع طبیعی با ذکر این نکته که بی توجهی به این گونه های نادر و کمیاب غیرقابل جبران خواهد بود، ابراز داشت: بی توجهی به این گونه ها افسوس را در پی خواهد داشت.
 
وی بقاء این گونه نادر را نیازمند توجه مسئولان امر عنوان کرد و گفت: این نسل از لاله های واژگون به خاطر کمیاب بودن، برای ادامه بقاء و احیاء نیازمند توجه و عزم همگانی هستند. 
 
این گیاه از خانواده سوسن و دارای پیازی به قطر هشت سانتی‌متر و ارتفاع 50 تا 100 سانتی‌متر است که دارای گل‌هایی به رنگ قرمز، زرد و نارنجی است و فصل رویش آن در اوایل فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه هر سال است.
 
 با این اوصاف به نظر می رسد جهت حفظ و نگهداری از این میراث ملی مسئولان امر با ایجاد حریم و بکارگیری نیروی انسانی حفاظتی در راستای جذب توریست و جلوگیری از ورود بی رویه دام و بالاخص شناسایی این منطقه گام بردارند.
کد خبر 1326004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha