به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگ تعاون در کشور ضعیف نیست بلکه باید چارچوب های کاری آن را خوب تعریف کنیم تا مشکلاتی که مطرح می شود پیش نیاید.
در گذشته محدودیت ها و مقرراتی وجود داشت که مانع از انسجام و گسترش فعالیتهای تعاونی ها می شد، در حالیکه تعاون بخشی از حوزه اقتصادی کشور را به خود اختصاص داده است.
شرکتهای تعاونی می کوشند تا با فراهم شدن بسترهای اشتغالزایی صاحبان کار صاحبان سرمایه نیز باشند. پرواضح است که در این امر خطیر دولت می کوشد جهت عدالت محوری سهم تعاونی ها را بسط و گسترش دهد.
مدیرکل تعاون استان زنجان لزوم پرداختن به مقوله کارهای گروهی را از چالشهای پیش روی شرکت های تعاونی عنوان کرد و گفت: باید تعبیر عامه "یک دست صدا ندارد" را در جامعه نهادینه کنیم.
سید موسی متوسلین از اختصاص رقمی بالغ بر 100 میلیون تومان در جهت توسعه فرهنگ تعاون استان خبر داد و افزود: در حال حاضر با سیاستهای دولت دهم اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان جهت ارائه تسهیلات در اختیار تعاونی ها بخصوص تعاونی های فراگیر ملی اختصاص یافته است.
متوسلین بحث عدالت محوری دولت برای اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی را یادآور شد و گفت: رویکرد و توجه دولت به بخش تعاون سال به سال بهتر شده که پیامد آن گرایش به سمت تشکیل تعاونی ها و اثرگذاری در توسعه اقتصادی و درآمد ثابت و پایدار برای شاغلین تعاونی ها بوده است.
وی با بیان اینکه امسال در استان زنجان 290 تعاونی تشکیل شده است، اعلام کرد: این میزان با در نظر گرفتن جمعیت استان نسبت به استانهای مجاور قابل توجه بوده و باید در مسیر ارتقاء کیفی و جایگاه تعاونی ها گام برداریم.
مدیرکل تعاون استان آموزش و توانمندی شرکتهای تعاونی را دو رکن اساسی برای پویایی آنان دانست و گفت: در کنار این مسائل ارائه تسهیلات از محل بنگاههای زودبازده و بانک توسعه تعاون با محوریت فارغ التحصیلان دانشگاهها و بانوان علاقمند به اشتغالزایی را در برنامه های اداره کل تعاون پیاده می کنیم.
متوسلین امضای تفاهمنامه با صندوق مهر امام رضا(ع) و ارائه تسهیلات تا سقف 100 میلیون تومان را یادآور شد و اضافه کرد: با تزریق این مبالغ مشکل منابع مالی و اعتباری شرکت های تعاونی در جهت اشتغالزایی و کارآفرینی تا حدودی حل می شود.
در طرف دیگر قضیه نیز یک کارشناس تعاون معتقد است ضمانت بانکی موجب رکود تعاونی ها شده و جوانانی که تازه به این عرصه وارد شده اند، نمی توانند پاپیش بگذارند.
علی پاک منش با ذکر این نکته که در شرایط کنونی مشکل نقدینگی در استان وجود ندارد، فقدان فرهنگ سازی کافی در تثبیت اندیشه تعاونی را مورد تاکید قرار داد و گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهها بیشتر به دنبال کار هستند تا کارآفرینی و در این مقوله تعاونی ها می توانند نقش بسزایی را داشته باشند.
پاک منش از اختصاص وجوهی از اعتبار شرکتها به بخش تعاون جوانان طبق مصوبه دولت خبر داد و این اقدام را در جهت ادامه حیات تعاونی ها مهم ارزیابی کرد.
وی اظهار داشت: تعاونی ها در ارتقاء سطح درآمد به عنوان اهرم اقتصادی و اجتماعی در بهره وری بهینه از شرایط زندگی، کار و تولید و وضعیت اجتماعی جامعه می توانند نقش تاثیرگذاری را ایفا کنند.
علی پاک منش با بیان اینکه در حال حاضر فرصتی برای اشتغال این قشر عظیم جوان در ادارات وجود ندارد و بخش خصوصی تا حدی می تواند جوابگو باشد، افزود: با این حساب تعاون و شرکت های تعاونی می توانند نقش حائز اهمیتی را در امر اشتغال نسل جوان فراهم کنند.
وی با ذکر این نکته که در شهرستان خدابنده 90 درصد شرکت ها در قالب شرکت های تعاونی به فعالیت مشغولند، افزود: عمده شرکت های موجود در این شهرستان با توجه به شرایط آب و هوایی بیشتر گرایش به فعالیت در بخش کشاورزی را دارند.
پاک منش از برگزاری کلاسهایی با عنوان هفته های همیار در زمینه های کارآفرینی و اشتغالزایی در این شهرستان خبر داد و گفت: این کلاسها با حضور دانشجویان در قالب اتاق فکر و مشاوره تشکیل می شود و با تبادل افکار نتایج سازنده ای از این بحث ها به دست می آید.
وی با بیان اینکه خود اداره تعاون به تنهایی قادر نیست در زمینه ترویج فرهنگ تعاون گام بردارد، عزم ملی و حمایت مسئولان را مورد تاکید قرار داد و افزود: اداره کل تعاون استان می تواند نقش هماهنگ کننده را در مسیر استفاده از ظرفیت ها و تعاملات ایفاء کند.
این کارشناس تعاون سرمایه کافى در مرحله آغازین و رشد تعاونی ها و آموزش و تربیت سالانه مدیران و اعضاء تعاونی ها را در بهبود مهارت های تعاونی ها رامهم ارزیابی کرد و افزود: شرکتهای تعاونی به عنوان محرک اشتغالزایی جامعه می توانند در راستای ارتقاء سطح درآمد و بهره وری بهینه از شرایط زندگی، کسب وکار و تولید نقش بسزایی داشته باشند.
در سوی دیگر برای اینکه بتوان سهم بخش تعاون را در اقتصاد کشور ارتقاء دهیم و به 25 درصدی که در برنامه پنجم توسعه مطرح شده رساند، باید حضور بخش تعاون را در عرصه های اقتصادی کشور افزایش داد، در این خصوص اتاق تعاون به عنوان نهادی که نقش مهمی در اجرای برنامه های مدون و حمایتی از تعاونی ها دارد، حائز اهمیت است.
این مجموعه در زمینه اشتغال و فراهم شدن بستر توسعه صادرات نقش محوری را ایفاء می کند.
دبیر اتاق تعاون استان معتقد است اشتغال پایدار اعضای تعاونی ها و گسترش بازار فروش محصولات تعاونی ها در خارج از مرزهای استان محور اصلی فعالیت اتاق را شکل می دهد.
جاویدان ایجاد بازار و ساماندهی تولیدات در حوزه های کالا و خدمات شرکتهای تعاونی را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: حمایت و پشتیبانی در این خصوص را با ارائه کد کالا تحت عنوان ایران کد انجام داده ایم.
دبیر اتاق تعاون استان ارائه کارت بازرگانی را در راستای فراهم شدن زمینه صادرات کالا به خارج از مرزهای استان یادآور شد و ابراز داشت: تشکیل شورای حل اختلاف ویژه تعاون و شورای داوری، حضور در هیئت حل اختلاف مالیاتی، برگزاری دوره های آموزشی و تهیه طرح های اشتغالزا بخشی از اقدامات اتاق در راستای پیشبرد برنامه های تعاونی ها است.
جاویدان با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه 25 درصد اقتصاد ملی به بخش تعاون اختصاص خواهد یافت ادامه داد: تخفیف مالیاتی 25 درصدی و تخفیف حق بیمه بستری مناسبی برای گسترش فعالیت های تعاونی ها را در پی خواهد داشت.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مدیران بخش دولتی لازم است در جهت اجرای هرچه بهتر برنامه های دولتی و همسو با آن حمایت بیشتری را از بخش تعاون داشته باشند، اظهار داشت: تعاونی ها نیز باید در چارچوب اساسنامه و ضوابط مربوطه برنامه های خود را با سایر نهادها در جهت تحقق 25 درصدی اقتصاد ملی اجرایی کنند.
نازخند صبحی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی فراگیر زنان کارآفرین استان نیز اعتقاد دارد: تعاونی ها در اثرگذاری توسعه اقتصاد و درآمد ثابت و پایدار برای شاغلین تعاونی ها نقش مهمی را دارند.
وی گرایش به تشکیل تعاونی در سطح استان را یادآور شد و ابراز داشت: اعضاء باید به گونه ای آموزش داده شود که کارآفرینی هدف اصلی شرکتهای تعاونی باشد، به تعبیر دیگر رسانه ها اداره تعاون را در زمینه ترویج فرهنگ تعاون یاری کنند.
صبحی از اجرای برنامه دورکاری (کار در منزل) برای اعضای شرکت تعاونی فرآگیر زنان کارآفرین استان خبر داد و گفت: این مجموعه علی رغم نزدیک به 700 عضو از نقاط مختلف استان فراز و نشیب هایی داشته که با تخصیص اعتبار از سوی اداره کل تعاون توانسته برمشکلات فائق آید.
با این گفتار متوجه می شویم که فرهنگ سازی در بحث تعاون نیاز به عزم ملی و همه جانبه را می طلبد و آموزش و تامین منبع مالی برای برون رفت و توانمندسازی آن رمز پابرجا ماندن یک شرکت تعاونی تلقی می شود.
نظر شما