۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۲۱

در گفتگو با مهر عنوان شد:

70 درصد عشایر کشور تمایل به اسکان دارند

70 درصد عشایر کشور تمایل به اسکان دارند

سمنان - خبرگزاری مهر: قائم مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: 70 درصد عشایر کشور تمایل به اسکان دائمی دارند و تمایل دارند در یکی از قطب های زیست بوم عشایری اسکان یابند.

میر ولی صفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: بیشتر عشایر تمایل دارند در یکی از قطب های زیست بوم عشایری اسکان یابند اما اصرار ما بر اسکان نیست بلکه بر ساماندهی عشایر است.

وی افزود: اصرار ما بر اسکان نیست و ما بحث ساماندهی عشایر را دنبال و پیگیری می کنیم که در جاهایی که منابع اجازه می دهد و بتوانیم وضعیت عشایر را از لحاظ درآمد،  اشتغال، تنوع شغلی و درآمدی بتوانیم ایجاد کنیم.

صفرزاده با بیان اینکه در برنامه چهارم حدود 23 هزار خانوار اسکان پیدا کردند، اضافه کرد: در این مدت برای حدود 18 هزار خانوار پروژه های نیمه تمام را در دست اجرا داریم.

اسکان 44 هزار خانوار عشایری تا پایان برنامه پنجم

وی ادامه داد: 44 هزار خانوار از جامعه عشایری کشور در اجرای قانون برنامه پنجم توسعه، در مناطق مختلف کشور اسکان پیدا می کنند.

میر ولی صفرزاده اضافه کرد: این مسئله به کاهش جمعیت عشایر کمک می کند و بخش سرریز جمعیت عشایر در مناطق مستعد اسکان پیدا می کنند.

جانشین و معاون توسعه عمران سازمان امور عشایر کشور افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه این خانوارهای عشایری باید پس از تامین زیر ساخت های لازم در حوزه های آموزشی، اشتغال و اقتصادی، اسکان پیدا کنند.

به گفته صفرزاده، در این امر در نظر است با تامین آب و شغل، منابع درآمدی برای عشایر ایجاد نمائیم و وضعیت معیشتی آنها را ارتقاء دهیم.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور تاکید کرد: امیدواریم با منابعی که دولت و مجلس برای عشایر تصویب می کنند به توانیم به اهدا برسیم.

عشایر درگیر مسائل مربوط به خشکسالی هستند

وی با بیان اینکه کشور چند سالی است که در خشکسالی است، گفت: بعضی از استان های ما تقریبا 13 سال است که درگیر مسائل مربوط به خشکسالی هستند.

میر ولی صفرزاده در خصوص اقدامات سازمان امور عشایری در خصوص خشکسالی گفت: برای اینکه اثرات خشکسالی را کم کنیم در چهار سال گذشته از لحاظ امکانات آبرسانی اقداماتی را گسترش دادیم و تعداد زیادی تانکر سیار ثابت تهیه کرده ایم و  تانکر های آبرسانی را زیاد کرده ایم.

وی با اشاره به آبرسانی ثابت در اطراق گاه های عشایر گفت: برای تامین علوفه مورد نیاز عشایر نیز هر ساله اقدامات خوبی با کمک سایر دستگاه ها انجام شده و بخشی از یارانه علوفه مورد نیاز سال جاری تامین شده است.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور با اشاره به گزارش و تحلیل هواشناسی از کاهش 28 درصدی بارندگی تا آخر ادیبهشت ماه امسال خبر داد و گفت: از اول سال زراعی حدود 2 ماه دیرتر بارندگی داشته ایم که این مسئله باعث شد کلیه مراتع قشلاقی و ییلاقی ضعیف شده و در بسیاری از استان ها وضعیت مراتع حتی در ییلاق هم وضعیت خوبی نباشد.

صفرزاده با بیان اینکه منابع آبی در ییلاق و قشلاق ها تحلیل رفته است، گفت: برای این منظور تقویت آبرسانی به عشایر را در برنامه داریم و این مسئله را پیگیری می کنیم.

آبرسانی سیار با 400 دستگاه تانکر در مناطق عشایری

به گفته وی،  400 دستگاه تانکر حمل آب به مناطق عشایری را بر عهده دارند و علاوه بر این برای نزدیک کردن منابع آبی هفت هزار و 500 دستگاه تانکر کوچک برای ذخیره سازی آب بین عشایر کشور توزیع شده است.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: سالانه بین 300 تا 400 میلیارد ریال برای تامین و انتقال آب و علوفه عشایر هزینه می شود و امسال با توجه به گستردگی خشکسالی و نیاز عشایر به آب و علوفه و نیز تامین سوخت به 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی ادامه داد: حدود 50 درصد عشایر  در قشلاق نیاز به آبرسانی بسیار دارند و توزیع تانکر بین عشایر با هدف ذخیره سازی آبرسانی های تانکر های سیار و تامین آب مورد نیاز از منابع اطراف است.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور ادامه داد: این کار با مشارکت عشایر انجام می شود که عشایر کشور نیز در این طرح مشارکت خوبی داشته اند.

3500 میلیارد ریال صرف طرحهای عمرانی درمناطق عشایری می شود

وی از پیش بینی سه هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در سال 90 برای اجرای طرحهای عمرانی در مناطق عشایری کشور خبر داد و گفت: این اعتبارات از بخشهای مختلف ملی، استانی و دستگاههای اجرایی به این امر اختصاص یافته است.

صفرزاده با اشاره به اختصاص اعتبار به طرح ملی کوچندگان در سال جاری گفت: 300 میلیارد ریال به این امر اختصاص یافته که در مجموع طرحهای اسکان و کوچندگان امسال 480 میلیارد ریال اعتبار دارند.

سوخت باید به قیمت شهر به دست عشایر برسد

جانشین و معاون توسعه عمران سازمان امور عشایر کشور با تاکید بر تامین سوخت مورد نیاز عشایر گفت: بحث سوخت با توجه به هد فمند شدن یارانه ها وجود دارد و با توجه به گرانی سوخت و حمل و نقل ما برای حفظ منابع طبیعی و مراتع و جنگلها بایستی قیمت سوخت را به قیمت شهر به عشایر برسانیم.

به گفته وی، اگر این کار انجام نشود ممکن است قیمت ها بالا برود و دسترسی عشایر به سوخت سخت و پرهزینه شود که منجر به تخریب مراتع و منابع طبیعی برای تامین سوخت آنها می شود.

220 هزار خانوار عشایر در کشور زندگی می کنند

قائم مقام سازمان امور عشایر کشور  جامعه عشایر را جامعه ای مولد دانست و گفت: این جامعه بیش از 24 میلیون راس دام در اختیار دارد.

به گفته وی، جامعه عشایری کشور با 220 هزار خانوار جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 200 هزار نفر را شامل می شود و قریب 38 درصد مراتع کشور تحت پوشش عشایر قرار دارد.
کد خبر 1328308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha