به گزارش خبرنگار مهر، عباس معمارنژاد عصر امروز در همایش علمی تخصصی راهبردهای نوین پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تهران با بیان اینکه تحول گمرک یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی است که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است، افزود: تسهیل تجارت، سرعت در انجام امور گمرکی و غیره نیازمند قوانین و مقررات خاصی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: قوانین و مقررات نامناسب در این بخش منجر به بروز مشکلاتی شده است، زیرا با شرایط روز همخوانی ندارد.
وی با اشاره به حجم و فعالیت گمرک گفت: 132 میلیارد دلار کالا از 167 واحد گمرکی با همکاری 7 هزار نفر از کارکنان گمرک عبور کرده، این در حالی است که این رقم در سال 60 حدود 25 میلیارد دلار با 60 واحد گمرکی با 8 هزار پرسنل بوده است.
معمارنژاد با تاکید برتجهیز 167 واحد گمرکی و آموزش پرسنل، اظهارداشت: با توجه به حجم بالای تعداد گمرکات کشور و توزیع نامناسب نیروی انسانی باید اقدامات مناسبی در این خصوص انجام شود.
وی آمایش سرزمین را یکی از راهبردهای گمرک عنوان کرد و افزود: گمرک باید در مناطق ویژه اقتصادی مستقر شود. رئیس کل گمرک ایران بر ضرورت هماهنگی بین سازمانهای مرتبط با گمرک تاکید کرد و گفت: رتبه ایران در زیرسختهای تجاری در سال 89 حدود 103 بوده است که در صورت هماهنگی بین دستگاههای همکار رتبه کشور به 87 می رسد.
وی گفت: ناهماهنگی میان دستگاهها منجر به طولانی شدن امور گمرکی و هزینه بر شدن آن می شود. معمارنژاد با اشاره به تنوع و تعدد تعرفه ها، گفت: 6 هزار و 800 ردیف تعرفه ای وجود دارد که این میزان در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.
وی اظهارداشت: تنها 4 هزارو 800 ردیف تعرفه بالای 4 درصد در کشور وجود دارد که این امر استفاده از مبادی غیر رسمی را افزایش می دهد.
به گفته رئیس کل گمرک ایران کم اظهاری در ارزش و وزن طبق فصل 4 قانون امور گمرکی خلاف بوده و این در حالی است که قاچاق محسوب نمی شود.
نظر شما