به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشست مشترک اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با معاونین، مشاورین، مدیران کل و مدیران مراکز استانی این سازمان صبح امروز 13 تیر در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست که به منظور بررسی و ترسیم چشمانداز آینده فعالیتهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سطح ملی و بینالمللی برگزار شده است معاونین اسناد ملی، کتابخانه ملی و مدیران مراکز استانی این سازمان به تشریح وضعیت فعلی این سازمان در حوزههای مربوطه پرداختند.
اسحاق صلاحی نیز در سخنانی با اشاره به رکودی که در طول پنج ماه گذشته در فعالیتهای این سازمان ایجاد شده خواستار توجه بیشتر به شأن و جایگاه واقعی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در منظومه دستگاههای فرهنگی کشور شد و خواستار ایجاد برخی تغییرات در ساختار تشکیلاتی این دستگاه متناسب با اهداف، وظایف و انتظاراتی که از این سازمان میرود، شد.
وی گفت: باید فعالیتهای این سازمان بر اساس مأموریتی که در اساسنامه تشکیل آن ذکر شده و به صورتی تأثیرگذار در فضای فرهنگی داخلی و منطقهای طرحریزی شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به فعالیتهای حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی در سازمان تحت مدیریت خود خواستار خروج از استراتژی دفاعی در این حوزه شد و گفت: نباید کار ما فقط این باشد که بنشینیم و پاسخگوی شبهاتی باشیم که از دنیای بیرون و در حوزه مسائل اصلی مرتبط با مذهبمان و کشورمان به ما وارد میشود، بلکه مرکز ایرانشناسی و اسلامشناسی کتابخانه ملی باید به گونهای عمل کند که مراکز فکری در کشورهای دیگر بیایند و به فکر پاسخ دادن به اندیشه و افکاری شوند که توسط این مرکز تولید میشود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود به معاونین سازمان دستور داد که فهرستی از استادان و بزرگان مرتبط با حوزههای فعالیت سازمان را تهیه کرده و در کوتاهترین مدت ممکن جلساتی منظم و متداول با حضور این نخبگان در سازمان اسناد وکتابخانه ملی طرحریزی و برگزار شود.
اسحاق صلاحی در ادامه با تأکید بر لزوم رعایت انسان محوری در کلیه سطوح خواستار رعایت کامل دستورات رئیس جمهور در خصوص نیروهای شرکتی و رفع تبعیضات موجود در زمینه امور معیشتی این دسته از نیروها شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به لزوم خدماتدهی این سازمان در حوزههای تخصصی خود در تمامی سطوح جامعه گفت: برخی از خدمات تخصصی در این سازمان قابل ارائه است که دانش و فناوری ارائه آن خدمات با استانداردهای بالا و قابل رقابت در عرصه جهانی در این سازمان موجود است و ما باید کاری کنیم که این خدمات در سطح ملی و دستگاههای دولتی و اداری کشورمان تعمیم یابد.
صلاحی همچنین اطلاعرسانی و فرهنگسازی استفاده از اسناد را از اولویتهای آرشیو ملی کشور دانست و گفت: رویکرد آرشیو ملی باید در جهتی باشد که احساس نیاز به مراجعه به اسناد در اولویت همه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی کشور وجود داشته باشد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه کتابخانه ملی باید کاملاً در فضای کاری ناشران کشور باشد، بر لزوم کاهش روزهای مورد انتظار ناشران برای صدور فیپا تأکید کرد و گفت: در مرحله اول دوره فعالیتهای جدید سعی خواهیم کرد با اتخاذ ساز و کاری مناسب و علمی و برونسپاری فهرستنویسی پیش از انتشار، زمان صدور فیپا را به نصف مدت زمان فعلی کاهش دهیم و همزمان باعث اشتغال بخشی از دانشآموختگان نخبه رشته کتابداری نیز در این بخش شویم.
نظر شما