به گزارش خبرگزاری مهر، در پایان اردوی تیم ملی فوتبال کشورمان در اتریش "کارلوس کیروش" به تشریح نتایج اردو و اهداف پیش روی این تیم پرداخت. کیروش در پاسخ به نخستین پرسش که در مورد چگونگی رسیدن به مسابقات جام جهانی 2014 بود، گفت: برای رسیدن به برزیل باید کار را از همین امروز شروع کنیم وگرنه بازهم به این رقابتها راه نخواهیم یافت.
وی درباره اردوی تیم ملی در اتریش و اهداف برگزاری آن گفت: از آنجا که انتخاب ما نبوده تا با مالدیو در تاریخهای اول و ششم مرداد بازی کنیم و آن را فیفا تعیین کرده، این اردو را ترتیب دادیم و هدف آن ابتدا این بود که بازیکنان به آمادگی جسمانی مطلوب برسند، چون فصل به پایان رسیده و آنها باید تعطیلاتشان را سپری می کردند.
این مربی پرتغالی رویارویی با مالدیو را به نوعی بازیهای اول و دوم فصل جدید خواند و گفت: وقتی بازیکنان بازمی گردند هنوز از تعطیلات باقی مانده و این دو بازی در روزهای پایانی فصل تعطیلات است. به این دلیل ما ابتدا می بایست بازیکنان را از لحاظ بدنی آماده نگه می داشتیم.
وی در تشریح برنامه های آماده سازی تیم ملی در اردوی اتریش افزود: باید بازیکنان را به گونهای آماده می کردیم که تعطیلی میان فصل بی اثر شود. بر این اساس کار را شروع کردیم و روی تاکتیکهایی که برای بازی با مالدیو مدنظرمان بود و بیشتر روی اصول پایهای به ویژه نوع و نحوه حرکت بازیکنان در زمین بود، خیلی کار کردیم.
سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال کشورمان از اظهارنظر درباره دیدارهای تدارکاتی این تیم در اردوی اتریش گفت: چون بازیکنان در آمادگی کامل نبودند نمی توان براساس این سه بازی روی کار آنها و تیم ملی قضاوت کرد. من بازیکنان تیم ملی را برای زحمتی که در این چند روز کشیدند و تلاشی که کردند، تحسین می کنم.
کیروش دیدارهای تدارکاتی را بخشی از برنامههای آماده سازی تیم ملی در اردوی اتریش عنوان کرد و گفت: ما تصمیم گرفتیم این دیدارها را برگزار کنیم چون بخشی از برنامه آماده سازی تیم ما بود و خوشحالم بازیکنان هرآنچه را که از آنان خواستیم در تمرینات انجام دادند.
وی در واکنش به برخی که برپایی اردوی تیم ملی در اتریش برای بازی با مالدیو را به نقد کشیده بودند، گفت: شنیدهام برخی می گویند چرا برای بازی با تیمی مانند مالدیو، در اتریش اردو برپا کردهاید. سئوال من از آنهایی که این نظر را می دهند این است که مگر فراموش کردهاید که تیم ایران از جام جهانی 1998، یکی درمیان به جام جهانی راه یافته؟ این عدم یکنواختی در عملکرد تیم تنها با برنامه ریزی حل می شود.
این مربی پرتغالی تاکید کرد: فوتبال اینگونه نیست که یک روز صبح بیدار شوی و حال تمرین کردن داشته باشی و روز بعد اینگونه نباشد و به نوع صبحانهات فکر کنی. باید برنامهای داشته باشیم که حداقل به تمام دورههای جام جهانی راه یابیم و جزو 32 تیم باشیم. به این جهت وقتی اردویی در اتریش برپا می کنیم، هدف ما تنها مالدیو نیست و مسابقات بعدی را هم درنظر گرفتهایم.
سرمربی تیم ملی ایران درباره نوع هماهنگی میان باشگاهها و تیم ملی اظهار داشت: باشگاهها با بازیکنان قرارداد می بندند و به آنها پول میدهند و براساس آنچه مورد نیازشان است به نفرات خود تمرین و آموزش می دهند. اما من معتقدم باید ارتباطی خوب و منطقی بین من و همکارانم در باشگاهها با هدف پیشرفت بازیکنان تیم ملی برقرار شود.
وی افزود: کار پیشرفت بازیکنان تیم ملی بسیار سخت و پیچیده است و ممکن است سالها به طول بیانجامد. به این دلیل بدون همکاری متقابل باشگاهها و تیم ملی نمی توان انتظار داشت که یک تیم ملی خوب و پرقدرت داشته باشیم. من تلاش خودم را می کنم تا یک کانال ارتباطی منطقی بین خود و همکارانم در باشگاهها برقرار شود.
کیروش درباره غیبت جواد نکونام در اردوی اتریش و شایعات مطرح شده در این زمینه گفت: هیچ مساله پیچیدهای نبوده و شایعات هم به دلیل نداشتن اطلاعات صحیح ساخته می شود. واقعیت این است که نکونام به باشگاه اوساسونا تعهد دارد. ما با مسئولان باشگاه مذاکره کردیم و آنها نیز با روی باز از ما استقبال کرده و دو گزینه را به ما پیشنهاد کردند.
وی با اشاره به پیشنهادهای باشگاه اوساسونا گفت: نخست آنکه نکونام در اتریش همراه ما باشد اما در بازی با ماداگاسکار نباشد و تنها سه روز قبل از دیدار با مالدیو به ما ملحق شود. گزینه دوم این بود که یک برنامه تمرینی انفرادی به او بدهند و او این برنامه را اجرا کند و وقتی تمام شد، برای هر سه بازی در اختیار ما باشد که ما هم گزینه دوم را انتخاب کردیم.
کیروش با ابراز ناراحتی از حذف تیم امید گفت: اول اینکه خیلی ناراحت شدم. منصوریان، تمام کادر فنی تیم امید و حتی بزرگسالان و بازیکنان سخت کار کرده بودند تا به موفقیت برسند. وقتی آن خبر به ما رسید همانطور که ما ناامید شدیم، انتظارات مردم هم نقش بر آب شد.
وی افزود: به نظر من دو کار باید انجام شود. نخست اینکه یک بررسی خیلی شفاف برای یافتن دلیل اشتباه صورت گیرد و وقتی این دلیل پیدا شد بلافاصله تصحیح شود و دیگر تکرار نشود و باید دید کسانی که در پستهای مختلف قرار می گیرند، ویژگیهای انجام آن کار را دارند یا نه. دوم اینکه وقتی اتفاق بدی می افتد باید اصلاح کرد، تغییر داد و اوضاع را بهبود بخشید.
سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان سپس به ضرب المثلی پرتغالی اشاره کرد که معادل ایرانی آن " آب رفته دیگر به جوی بازنمی گردد" است و افزود: مسئله این است که المپیک لندن برای فوتبال ایران تمام شد و دیگر نباید به آن فکر کنیم و از این پس باید به برزیل بیاندیشیم. کاری که اکنون می توانیم انجام دهیم این است که برای پاسخ دادن به آن اشتباه و جبران آن، تمام توانمان را برای راهیابی به جام جهانی برزیل جمع کنیم.
این مربی پرتغالی خاطرنشان کرد: اکنون می بینید که در جام ملتهای آمریکا همه تیمهای آن منطقه، ژاپن و دیگر کشورهای آسیایی و بقیه درحال سخت کار کردن و آماده شدن هستند. مطلبی را که من میخواهم به هواداران فوتبال ایران بگویم این است که اگر ما از همین امروز کار را برای رسیدن به برزیل آغاز نکنیم، به آنجا نخواهیم رسید.
کیروش در این گفت وگو به نکات دیگری هم اشاره کرد و گفت: در فوتبال یک سری مسایل هست که باید همه باهم مهیا و آماده باشند از زمین تمرین و مسابقه گرفته تا پیشرفت مربیان و بازیکنان، همکاری با یکدیگر، عملکرد فدراسیون و مدیریت تیم و ... همه اینها باید دست به دست هم بدهد.
"وقتی وارد عرصه یک رقابت می شوی آن کسی برنده است که کیفیت بهتری داشته باشد"، سرمربی تیم ملی با بیان این جمله افزود: در فوتبال همیشه 11 بازیکن در مقابل 11 بازیکن هستند و ما نمی توانیم در ایران بگوییم که می خواهیم 14 نفر را برابر 11 نفر قرار دهیم. همه ما برخی کشورها را می شناسیم که بهترین ورزشگاهها را دارند اما بازیکنی ندارند که در آن ورزشگاه بازی کند. برخی کشورهای دیگر پول زیادی دارند اما نمی توانند با پول موفقیت را بخرند.
وی ادامه داد: با توجه به این مسائل نباید برای موفق شدن از هم انتقاد کنیم بلکه همه از مدیران و مسئولان و مربیان و بازیکنان باید در یک خط بطور موازی کار کنیم. به نظر من هر ضعفی که وجود دارد باید یک به یک برطرف شود و این کار باید بدون انتقاد از همدیگر صورت گیرد. من و دستیارانم به این دلیل اینجا هستیم که تغییر ایجاد کنیم و یک سری موارد را بهبود بخشیم.
کیروش در خاتمه تصریح کرد: از نظر من فقط انسانهای ضعیف به دنبال بهانه جویی هستند و من شخصا وقت کارکردن با چنین افرادی را ندارم. هیچگاه از این نمی ترسم که بگویم اشتباه کردهام. از چیزی که می ترسم این است که برای اشتباهی که کرده ام، راه حلی نداشته باشم و اگر چنین روزی برسد، قبل از اینکه اخراجم کنند، خودم را بازنشسته خواهم کرد.
نظر شما