۲۶ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۲۶

در گفتگو با مهر اعلام شد:

امضای نخستین توافقنامه خط لوله گاز اسلامی در تهران

امضای نخستین توافقنامه خط لوله گاز اسلامی در تهران

معاون وزیر نفت از امضای نخستین توافقنامه رسمی صادرات و ترانزیت گاز بین ایران، سوریه و عراق در تهران خبر داد و اعلام کرد: شرکت ملی گاز ایران پیشنهادی برای صادرات گاز به اردن ارائه نکرده است.

جواد اوجی در گفتگو با مهر با بیان اینکه به زودی توافقنامه سه جانبه گازی بین جمهوری اسلامی ایران، عراق و سوریه در تهران امضا می شود، گفت: با امضای این پیش نویس امکان ترانزیت گاز فازهای جدید پارس جنوبی از مسیر عراق، سوریه به لبنان و سواحل دریای مدیترانه فراهم می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه اخیرا در نشست سه جانبه گازی بغداد، سه کشور مسلمان برای امضای این تفاهم نامه به توافق نهایی دست یافته اند، تصریح کرد: هم اکنون مذاکره با مقامات سه کشور برای زمان امضای این تفاهم نامه در تهران در حال انجام است.
 
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه قرار است با ساخت یک خط لوله پنج هزار و 600 کیلومتری گاز فازهای پارس جنوبی به این کشورها و سپس شرکت های علاقه مند در اروپا عرضه شود، اظهار داشت: این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون متر مکعب گاز طبیعی برخوردار بوده و پیش بینی می شود برای ساخت این خط لوله به 5 تا 6 میلیارد دلار منابع مالی نیاز باشد.
 
اوجی پیشتر با اشاره به مذاکرات انجام شده با یک شرکت خارجی برای تامین بخشی از منابع مالی این خط لوله گاز به مهر گفته بود: به زودی قرارداد رسمی با یک مشاور بین المللی برای اجرایی شدن ساخت این خط لوله گاز امضا می شود.
 
به گزارش مهر، خط لوله 56 اینچی گاز ایران، عراق و سوریه به طول بیش از یکهزار و 500 کیلومتر از عسلویه تا دمشق از ظرفیت انتقال روزانه 110 میلیون متر مکعب گاز طبیعی برخوردار است.
 
پیش بینی می شود پس از انجام مذاکرات فنی بزودی یک مشاور بین‌المللی برای اجرای این طرح بین المللی مورد استفاده قرار گیرد همچنین یک کنسرسیوم با حضور ایران، عراق، سوریه و مشارکت شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ساخت خط لوله گاز تشکیل خواهد شد.
 
بر اساس برآوردهای انجام شده میزان نیاز گازی کشورهای در مسیر خط لوله تا افق 2020 میلادی در عراق روزانه 10 تا 15 میلیون متر مکعب، سوریه روزانه 15 تا 20 میلیون متر مکعب و لبنان بین پنج تا هفت میلیون متر مکعب است.
 
در صورت توافق سه جانبه امکان ساخت این خط لوله با سرمایه گذاری 2 تا 2.5 میلیارد دلاری در مدت سه سال وجود دارد.
از سوی دیگر با ساخت این خط لوله و انتقال گاز تا سواحل دریای مدیترانه امکان صادرات گاز ایران به کشورهای اروپایی متقاضی هم فراهم خواهد شد.
 
این در حالی است که سال گذشته وزیران نفت و انرژی ایران و سوریه برای صادرات گاز از مسیر ترکیه به توافق رسیدند و مقرر شد تا پایان سال 2011 میلادی روزانه سه تا پنج میلیون متر مکعب گاز طبیعی به این کشور صادر شود.
 
پیشنهادی برای صادرات گاز به اردن ارائه نشده است
 
اوجی همچنین در خصوص ادعای اخیر برخی از مقامات اردنی مبنی بر دریافت پیشنهاد خرید گاز طبیعی از ایران توضیح داد: از این اظهار نظر و پیشنهاد طرف اردنی بی اطلاع هستم.
 
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه تاکنون مذاکرات با عراق، سوریه و حتی لبنان برای صادرات و یا ترانزیت گاز انجام شده است، خاطر نشان کرد: اما تاکنون هیچ گونه پیشنهادی از سوی شرکت ملی گاز ایران برای فروش گاز به اردن مطرح نشده است.
 
هفته گذشته برخی از رسانه های عربی از پیشنهاد ایران به اردن برای صادرات گاز طبیعی خبر داده و اعلام کرده بودند: هم اکنون وزارت نفت و انرژی اردن در حال بررسی این پیشنهاد گازی ایران است.
 
خالد توکان وزیر انرژی و منابع معدنی اردن هم اعلام کرده بود: ایران نامه‌ای به اردن مبنی بر تمایل این کشور برای صادرات گاز تاکید کرده است.
کد خبر 1360617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha