۲۹ تیر ۱۳۹۰، ۹:۰۴

نشست بررسی تحولات فلسطین-2/

"رویارویی با اسرائیل" راه حل نهایی/ رای ایران در مجمع عمومی مثبت است

"رویارویی با اسرائیل" راه حل نهایی/ رای ایران در مجمع عمومی مثبت است

کارشناسان داخلی و خارجی حاضر در نشست "بررسی تحولات فلسطین پس از آشتی ملی" با اشاره به طرح تشکیل کشور مستقل فلسطین که مقرر است در سازمان ملل بررسی شود، پیگیری این مسئله را در نهایت بی نتیجه دانستند.

نشست توافق آشتی ملی فلسطین با حضور شماری از کارشناسان داخلی و خارجی در خبرگزاری مهر برگزار شد. "ناصر ابو شریف" نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران، "حسین شیخ الاسلام" کارشناس مسائل خاورمیانه و "هادی آجیلی" عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی از جمله این کارشناسان بودند.

 اگر آمریکایی ها طرح تشکیل کشور مستقل فلسطینی را در مجمع عمومی سازمان ملل وتو نکنند و ابومازن کارشکنی نکند ایران با تحفظ رای مثبت می دهد.
حسین شیخ الاسلام

هادی آجیلی در ادامه این نشست  در رابطه با گفتگوها درباره تشکیل کشور مستقل فلسطین در سپتامبر (شهریور) در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: رفتار سازمان ملل باید در فضای حقوق بین الملل باشد، اینکه افکار عمومی جهان جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم می کند در فضای رسانه ای و سیاسی قابل بحث است اما قطعنامه شورای امنیت که این رژیم را در جنگ 1967 مامور بازگشت به قبل از این مرزها می کند و قطعنامه دیگر در دهه 90 میلادی برای بازگشت آوارگان 48 به لحاظ حقوقی در سازمان ملل مورد بحث قرار می گیرد. در حقیقت قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت اساس حقوقی تشکیل دو دولت مستقل است.

وی افزود: از مذاکرات اسلو تاکنون از تشکیل دو دولت اسرائیلی و فلسطینی بر اساس اراضی قبل از 67  سخن به میان می آید. لازمه به رسمیت شناخته شدن اسرائیل در مرزهای 67 معوق شدن سایر قطعنامه های شورای امنیت از جمله تشکیل دو دولت است. تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی به معنای پذیرفتن رژیم صهیونیستی در مرزهای 67 از سوی حماس و پذیرش اصل مشروعیت این رژیم است که به عنوان یک پیروزی برای اسرائیل است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: شرایط افکار عمومی در پی تحولات اخیر منطقه به گونه ای است که فرمانده ارتش اسرائیل در یوم النکسه (اشغال سرزمینهای فلسطینی و عربی در سال 1967) اعلام کرد این شرایط نشان می دهد رژیم صهیونیستی همچنان برای بقای خود می جنگد.


وی افزود: بنابراین تشکیل دو دولت فسلطینی و اسرائیلی و کنار گذاشتن گروهی که با اصل موجودیت رژیم صهیونیستی مبارزه مسلحانه می کند، یک قدم بزرگ برای این رژیم است و مجامع بین المللی پس از آن به ایران و حزب الله لبنان می گویند گروههای فلسطینی اسرائیل را به رسمیت شناختند، چرا شما آن را به رسمیت نمی شناسید؟

آجیلی تاکید کرد: این رویداد می تواند پیروزی بزرگی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا به خصوص "باراک اوباما باشد. افتخار هر رئیس جمهوری در ایالات متحده به نتیجه رساندن مذاکرات صلح خاورمیانه بوده است، از این رو روسای جمهوری آمریکا سعی می کنند تا امتیازی را در این موضوع داشته باشند.

وی اظهار داشت: با این وجود بسیاری از کشورها قبل از ماه سپتامبر اعلام کردند تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختند و این یک پیروزی است و اگر در سپتامبر این اتفاق بیفتد آمریکا بسیار آشفته نمی شود زیرا فضایی را ایجاد کرده که دیگر اصل موجودیت رژیم صهیونیستی در خطر نباشد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: اوباما در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد نمی شود اسرائیل و فلسطین مرزهای 67 را بپذیرند و در نهایت این مرزها برای اسرائیلی ها ناامن باشد.

آجیلی گفت: هم اکنون میان گروه حماس و اسرائیلی بر سر مرزهای 67 مواجهه ای وجود دارد، رژیم صهیونیستی می گوید حماس ابتدا باید ما را به رسمیت بشناسد سپس به مرزهای 67 بازمی گردیم اما حماس می گوید پس از بازگشت به مرزهای 67 درباره به رسمیت شناختن اسرائیل مذاکره می کنیم.

  جنبش جهاد اسلامی اصلا و دیگر گروههای جهادی فلسطین معتقدند کشور فلسطین باید در کل سرزمین متعلق به ملت فلسطین تشکیل شود و راه حلی غیر از این را قبول نمی کنیم.
ناصر ابوشریف


این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: هیچ وقت رژیم صهیونیستی به قطعنامه های رسمی شورای امنیت عمل نکرده است، بطوریکه شهرک سازی همچنان ادامه دارد بنابراین عدم اطمینان به این رژیم کاملا طبیعی است.

وی گفت: در صورت اعمال فشار علیه آمریکا و اوباما در رابطه با مذاکرات صلح خاورمیانه، رئیس جمهوری آمریکا ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل طرح تشکیل کشور مستقل فلسطین را وتو می کند.

در ادامه این نشست ناصر ابوشریف درباره طرح مسئله تشکیل کشور مستقل فلسطین در سازمان ملل اظهار داشت: به طور کلی حماس تشکیل کشور فسطین در مرزهای 1967 را یک راه حل موقت می داند و هدف اصلی خود را با تحقق این موضوع پیگیری می کند.البته ما در جنبش جهاد اسلامی اصلا به این مسائل قائل نیستیم، به نظر ما و دیگر گروههای جهادی کشور فلسطین باید در کل سرزمین متعلق به ملت فلسطین تشکیل شود و راه حلی غیر از این را قبول نمی کنیم.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین افزود: حتی حماس در اینجا عقب نشینی اسرائیل به مرزهای 1967 را یک راه حل موقتی می داند نه پایان راه! تا در سایه آن طی سالهای آتی اهداف مورد نظر خود را اجرایی کند. البته من معتقدم ابومازن تا ماه سپتامبر (شهریور) همچنان در نظر دارد با پافشاری بر معرفی سلام فیاض به عنوان نخست وزیر فلسطین و عدم برون رفت از این مسئله به صورت کج دار و مریز در سازمان ملل حضور پیدا کند. در واقع نگرانی اصلی ابومازن از این است که اگر فیاض از گزینه نخست وزیری حذف شود شاید دولت با یک گزینه دیگر تشکیل شده و تلاشهای وی در سازمان ملل بر باد رود.

ابوشریف در ادامه افزود: البته درباره بردن مسئله تشکیل دولت فلسطین به سازمان ملل و یا مجمع عمومی آن، سناریوهای مختلفی وجود دارد. ما به عنوان جنبش جهاد اسلامی  اصلا به این مسئله قائل نیستیم و رفتن به سازمان ملل را در راستای تشکیل کشور فلسطین مسیری شکست خورده می دانیم. هم اکنون کشورهای بسیاری در جهان هستند که فلسطین را به رسمیت شناخته اند. حتی شاید تعداد کشورهایی که فلسطین را به رسمیت می شناسند بیشتر از کشورهایی است که موجودیت اسرائیل را قبول کرده اند.

وی تاکید کرد: مشکل اصلی در فلسطین اشغالگری است. این اشغالگری است که هر روز توسعه یافته و به دستاوردی جدید دست پیدا می کند. شما اگر تمام جهان را هم با تشکیل کشور فلسطین همسو کنید اما خود اسرائیل با این مسئله مخالفت کند، در واقع عملا هیچ موفقیتی نخواهید داشت چون آنان حمایت اکثر قدرتهای خارجی را به همراه دارند و علاوه بر حق وتو از لحاظ نظامی نیزتمامی گزینه ها را برای رد هر گونه توافقی در اختیار دارند. البته شاید طرح این مسئله در سازمان ملل در سوق دادن افکار عمومی موثر باشد اما نباید حتی به قطعنامه احتمالی صادره از سوی سازمان ملل در مسئله تشکیل کشور فلسطین تکیه کرد زیرا اسرائیل به بسیاری از این قطعنامه ها در گذشته بی توجه بوده و از اجرای آنها طفره می رود.

نماینده جنبش جهاد اسلامی  در ادامه افزود: ما معتقدیم راه حل اصلی رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی است ما عناصر قدرت بسیاری در دست داریم و ملتهای بسیاری همراه ما هستند که البته در جریان قیامهای اخیر بر موج همراهی آنان افزوده شده است. بر این اساس، ما تنها راه را مواجه مستقیم با اشغالگران صهیونیستی می دانیم که البته راههای بسیاری نیز برای مقاومت تا رسیدن به هدف نهایی وجود دارد.

حسین شیخ الاسلام  در ادامه اظهار داشت: مهمترین اصل حقوق بین الملل این است که قدرت حق نمی آورد اما در رابطه با رژیم صهیونیستی برعکس است زیرا این رژیم همواره با زور و قدرت تلاش کرده تا به اهداف خود برسد و از بن غیرقانونی است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت: مسئله پایان دوران فعالیت ابومازن در تشکیلات خودگردان فلسطین و برگزاری انتخابات مجدد در کرانه باختری و غزه بیشترین نقش  را در توافق آشتی ملی فلسطین داشت. بر این اساس، در اینجا هم دوران حاکمیت حماس در غزه و هم حاکمیت ابومازن در کرانه باختری در حال اتمام بود. از طرفی ابومازن می خواهد در سازمان نماینده یک دولت باشد. البته اگر اسرائیل و آمریکا و برخی از پشتیبانان غربی از او بپرسند شما نماینده دولت رام الله هستید یا غزه؟ شاید این مسئله باعث بروز یک چالش سیاسی بین گروههای فلسطینی و بین المللی میان اسرائیل و قدرتهای غربی می شود.

شیخ الاسلام  گفت: البته باید ببینیم در سازمان ملل مقرر است چه اتفاقی بیافتد، در آنجا مقرر است کرسی سازمان آزادیبخش فلسطین به کرسی دائمی تبدیل شود تا مقدمات تشکیل کشور فراهم شود. اگر آمریکایی ها طرح تشکیل کشور مستقل فلسطینی را در مجمع عمومی سازمان ملل وتو نکنند و ابومازن کارشکنی نکند ایران با تحفظ رای مثبت می دهد به این معنی که منظور خود را تشکیل فلسطین در کل این کشور می داند.

شیخ الاسلام گفت: تاکنون مناظره رژیم صهیونیستی بر سر سرزمین فلسطین بوده است اما از این پس دعوای این رژیم بر سر اشغال یک کشور خواهد بود. اگر سازمان آزادیبخش و تشکیلات خودگردان تشکیل کشور فلسطین را بدون شرط و بدون اعتراف به یهودیت اسرائیل قبول کند این مسئله ای مثبت خواهد بودو  توازن قوا در منطقه را به نفع مقاومت و علیه اسرائیل رقم می زند.

کد خبر 1362891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha