۱ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۱۷

جدول مشکلات شرکتهای اینترنتی با مخابرات/ دلایل توسعه کند ADSL در کشور

جدول مشکلات شرکتهای اینترنتی با مخابرات/ دلایل توسعه کند ADSL در کشور

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آبان 89، آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات شرکتهای مخابراتی و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت را به تصویب رساند تا مشکلات ارائه ADSL رفع شود اما عدم اجرای کامل آیین نامه، توسعه اینترنت پرسرعت را با کندی مواجه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، با تصویب "آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات شرکتهای مخابراتی و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت (PAP) به نظر می رسید مشکلات ارائه ADSL در کشور رفع شده و توسعه کند این فناوری شتاب بیشتری به خود گیرد اما شواهد نشان می دهد این آیین نامه برغم مفاد کامل و جامع مندرج در آن در اجرا آن طور که باید موفق نبود و همچنان عدم تعامل میان مخابرات و PAP ها یکی از معضلاتی است که جلوی شتاب توسعه اینترنت پرسرعت را گرفته است.

وجود 884 هزار خط ADSL فعال در کشور
 
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمار تعداد پورت‌های ADSL نصب شده در سطح کشور توسط گروه شرکت‌های ندا را تا پایان اردیبهشت 1390 یک میلیون و 460 هزار پورت اعلام کرد که از این تعداد بیش از 884 هزار پورت دایر و هم اکنون به کاربران واگذار شده است.
 
طبق این گزارش تا آخر اردیبهشت ماه امسال یک میلیون و 461 هزار و 39 پورت ADSL در 31 استان توسط شرکت‌های بخش خصوصی دارای پروانه PAP نصب شده که در مقایسه با آمار قبلی (تا آخر فروردین)،37هزار و 773 پورت به مجموع پورت‌های ADSL نصب شده گروه شرکت‌های ندا در کل کشور اضافه شده است.
 
شرکت‌های ندا در سطح کشور و تا آخر اردیبهشت ماه مجموعا 884 هزار و 370 پورت ADSL دایر و واگذار کرده‌اند که این آمار حاکی از افزایش 22 هزار و 858 پورت ADSL دایری است که توسط کاربران در حال استفاده است.
 
وجود 329 هزار خط ADSL فعال در تهران
 
به گزارش مهر، در استان تهران نیز تا پایان اردیبهشت ماه آمار پورت‌های منصوبه و دایری واگذار شده توسط گروه شرکت‌های ندا به ترتیب به 523 هزار و 888 پورت و 329 هزار و 617 پورت رسیده که این آمار نسبت به فروردین ماه 22هزار و 111 پورت و 10هزار و 245 پورت افزایش داشته است.
 
همچنین تعداد پورت‌های منصوبه شرکت‌های ندا در شهر تهران 409 هزار و 336 پورت است که از این تعداد 281 هزار و 429 پورت در حال استفاده و بهره‌برداری است.
 
طبق این آمار افزایش پورت ماه به ماه در شهر تهران در تعداد پورت های دایری و منصوبه به ترتیب 20هزار و 176 پورت و 10هزار و 335 پورت بوده است.
 
این آمار نشان می‌دهد تاکنون 61 درصد از پورت‌های نصب شده شرکت‌های ندا به کاربران واگذار شده و براین اساس و با توجه به جمعیت جوان کشور و تعداد کاربران اینترنت، ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در کشور کمتر از 7 درصد ارزیابی می شود و این درحالی است که هم اکنون شاخص توسعه یافتگی کشورها را براساس میزان ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت آنها می سنجند.
 
هموار کردن مسیر توسعه پورت های پرسرعت اینترنت
 
به گزارش مهر، براساس بررسی های به عمل آمده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد وضعیت ارائه خدمات عمومی انتقال داده از طریق خطوط کابلی (ADSL) مشخص شد که عدم وجود رویه ها و دستورالعمل های شفاف در تعاملات بین دارندگان پروانه PAP ، مشکلات عدیده ای را به وجود آورده و عملا روند واگذاری و توسعه خدمات ADSL را با کندی مواجه کرده است.
 
به همین دلیل کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در دوم آبان ماه سال 89 و در جلسه شماره 97 خود براساس بند "د" ماده 5 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و قسمت "ت" بند 9 ماده 6 اساسنامه سازمان رگولاتوری، آیین نامه تعاملی شرکتهای مخابراتی با شرکتهای ندا را برای ساماندهی و تنظیم روابط بین دارندگان پروانه و هموار کردن مسیر توسعه پورت های پرسرعت اینترنت تصویب کرد تا واگذاری خدمات شرکتهای مخابراتی به PAP ها شکل قانونمند به خود گیرد.
 
از جمله موارد مطرح شده از سوی دارندگان پروانه ندا که مشکلات عمده ای را برای این شرکتها به وجود آورده بود و در این آیین نامه برای مرتفع شدن آن راهکارهای سازنده ای درنظر گرفته شد عدم تخصیص فضا، عدم تخصیص و افزایش ظرفیت دیتا و اینترنت، عدم موافقت جایگزینی تجهیزات غیرفعال – پسیو- و افزایش ظرفیت، نامشخص بودن وضعیت مشترکان ADSL پس از تغییر بستر ارتباطی و نیز جلوگیری از ورود و حضور این شرکتها در مراکز مخابراتی بود.
 
شرکتهای مخابراتی استانی موظف به تعامل با شرکتهای PAP
 
آیین نامه تعاملی مخابرات و PAP ها در 23 آبان ماه 89 از سوی رگولاتوری برای اجرا به شرکت مخابرات و شرکتهای ندا ابلاغ شد اما گفته شده که شرکتهای مخابرات استانی آن را اجرایی نکرده اند.
 
در این راستا صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفتگو با مهر اعلام کرد که هر آنچه که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرکت مخابرات ایران ابلاغ کرده به شرکت های مخابرات استانی ابلاغ شده و لازم الاجرا است.
 
وی با اشاره به آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات فی مابین شرکت های مخابراتی و شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت که از سوی رگولاتوری تصویب شده تاکید کرد که این آیین نامه از سوی شرکت مخابرات ایران و هم به طور مستقیم از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بهمن ماه 89 به شرکت های مخابرات استانی ابلاغ شده است.
 
فیضی تصریح کرد: در راستای اجرایی کردن این آیین نامه تمامی شرکتهای مخابرات استانی موظف به تعامل با شرکتهای PAP برای توسعه اینترنت پرسرعت در کشور هستند.
 
جدول مشکلات شرکتهای اینترنتی با شرکتهای مخابرات استانی
 
به گزارش مهر، اگرچه کارشناسان تصویب آیین نامه شماره 97 کمیسیون تنظیم مقررات را جدی ترین اقدام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جهت شفاف سازی مسائل اولیه واگشایی خدمات سیم مسی (آن باندلینگ) عنوان کرده و معتقدند که پس از گذشت حدود هفت سال از صدور پروانه های PAP، این نخستین باری است که رگولاتوری برای شفاف سازی و احقاق حقوق فعالان این حوزه چنین اقدامی انجام داده اما شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت در کشور همچنان مشکلاتی را در مسیر توسعه ADSL در کشور عنوان می کنند که در آیین نامه تعاملی نیز به حل آن تاکید شده است.
 
عدم واگذاری لینک اینترانت در مراکز مورد درخواست شرکت‌های ندا، عدم ارائه یک برنامه زمان‌بندی معقول و مشخص در پاسخ به درخواست‌ها، عدم وجود سیستم جامع و یکپارچه جهت استعلام و دریافت رانژه برای انجام سیم کشی در مراکز مخابراتی و وصل کردن سیم مسی به ترمینال و پاسخ به آن در استان‌ها از جمله عواملی است که طبق آیین نامه تعاملی مخابرات و PAP ها انجام نمی شود و این موضوع روند واگذاری پورت های ADSL منصوبه به متقاضیان را کند کرده است.
 
ردیف  مشکلات موجود شرکتهای PAP با استانهای مختلف تعداداستانها
1  عدم ارائه برنامه زمان بندی معقول و مشخص در پاسخ به درخواستهای شرکتها مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  25 استان
2  عدم وجود وحدت رویه در فرم های درخواست امکانات از سوی شرکتها در تمام استان به صورت یکپارچه مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  9 استان
3  عدم وجود سیستم جامع و یکپارچه برای استعلام دریافت رانژه و پاسخ به آن در تمام استان مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  19 استان
4  عدم واگذاری لینک اینترانت در مراکز مورد درخواست  20 استان
5  پاسخ مشروط به درخواستهای انتقال به این معنی که تنها در قبال خرید اینترنت امکان دریافت اینترانت نیز وجود دارد  10 استان
6  عدم واگذاری امکانات پسیو درخواستی به میزان مورد تقاضا مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  19 استان
7  طولانی بودن زمان واگذاری طرح های توسعه پسیو  21 استان
8  عدم واگذاری فضا برای نصب تجهیزات حتی به صورت فضای آزاد در مراکز مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  6 استان
9  عدم واگذاری فیبر رابط بین اتاق pap مرکز مورد درخواست در مرکز استان تا تجهیزات شرکت ارتباطات زیرساخت در مرکز pc استان مطابق با موضوع آیین نامه تعاملی  21 استان
10  ارائه طرح هایی که بعضا به دلیل مشکلات اجرایی ناشی از عدم بازدید طراح ، امکان اجرای آن حتی تا چندین ماه بعد وجود ندارد  10 استان
11  اخذ هزینه هایی از قبیل طراحی که به تازگی مطرح شده و هیچ تعرفه ابلاغ شده ای از طرف رگولاتوری به شرکتهای ندا ارائه نشده است  4 استان
12  محاسبه فضا به میزان حداقل یک مترمربع در صورتحسابها  2 استان
13  سختگیری بسیار در تطابق مشخصات صاحب تلفن یا درخواست دهنده اشتراک در مراکز مخابراتی برای انجام رانژه  2 استان
14  عدم ارائه صورتحسابهای شفاف و یکپارچه طبق ضوابط وزارت امور اقتصادی و دارایی  30 استان
15  عدم ارائه مجوز برای کسر مالیات تکلیفی از صورتحسابهای ارسالی از سوی شرکتهای مخابرات استانی  30 استان
16  الزام شرکتها به پرداخت هزینه برای آماده سازی اتاق های pap  1 استان
17  عدم رعایت استانداردهای جاری شرکت مخابرات در فضاهای واگذار شده  1 استان
18  الزام شرکت ها به جابجایی اتاق های pap یا تغییر محل ترمینالها در MDF به دفعات  2 استان
کد خبر 1364691

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha