به گزارش خبرنگار مهر، داوود تک فلاح معاون پژوهش و آموزش سازمان دارالقرآن در نشست خبری روز شنبه 8 مردادماه با اشاره به برنامه های این معاونت در ماه مبارک رمضان گفت: حدود 30 برنامه جدید در ماه مبارک رمضان انجام خواهد گرفت.
وی از برگزاری جشنواره قرآنی "نغمه های آسمانی" ویژه افراد زیر 18 سال در ماه رمضان خبر داد و گفت: شرکت کنندگان می توانند یکی از 5 تلاوت مبنایی را انتخاب کرده و فایل صوتی تلاوتهای تقلیدی خود را به سازمان ارسال کنند و از بین آنها برترینها اعلام خواهد شد. در ادامه این برنامه، طرح انتخاب مراکز استعدادیابی و نخبه پروری را در کشور خواهیم داشت و در ادامه 31 مرکز استعدادیابی و نخبه پروری در حوزه همه فعالیتهای قرآنی در 31 استان کشور ایجاد می شود.
معاون پژوهش و آموزش سازمان دارالقرآن یادآور شد: تا پایان مهرماه امر گزینش و انتخاب نفرات برتر این جشنواره برای برپایی دوره های آموزشی تخصصی انجام می شود و از اول آبان مراکز تعیین شده این افراد را برای دوره آموزشی تحت پوشش خود قرار می دهند.
برپایی گفتمانهای تخصصی/ طرح آموزش"تفسیر نورالانوار" در مساجد جامع استانها
وی از برگزاری دوره آموزش تفسیر سوره بینات و ابراهیم و جزء 18 در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در حوزه تفسیر دو طرح جدید داریم که یکی از این طرحها در سال قبل به صورت آزمایشی انجام شد و امسال به صورت گسترده انجام می شود و آن طرح آموزش"تفسیر نورالانوار" است که تفسیر ترتیبی و عمومی قرآن است و برای ورود به این دوره آموزشی پیش نیاز خاصی لازم نیست و در مساجد جامع و محوری استانها از برترین اساتید حوزه فعال در امر تفسیر دعوت می شود.
تک فلاح افزود: امسال یک دوره هماهنگی برای این اساتید در تهران پس از ماه رمضان با حضور استاد قرائتی خواهیم داشت و در شش ماه دوم 30 استان دیگر کشور این دوره تفسیری برگزار می شود. همچنین طرح آموزش جدید طریقه تفسیرخوانی و تفسیرگویی با همکاری اساتید دانشگاه تهران تدوین و در 5 ترم این دوره اجرا می شود و در 5 استان به صورت آزمایشی انجام خواهد شد در این طرح افراد با کلیات تفسیر آشنا می شوند .
وی با اشاره به برپایی گفتمانهای تخصصی قرآنی در ماه رمضان یادآور شد: رسم الخط مبنای آموزش قرآن، شیوه های آموزش روخوانی و روانخوانی در آموزش و پرورش و دستگاههای مختلف، وجود یا عدم وجود نظام واحد آموزش قرآن در کشور و جایگاه پژوهشهای قرآنی در کشور از جمله موضوعات این نشستهای تخصصی است که در دانشگاههای علوم حدیث، علامه طباطبایی، قم و تربیت معلم برپا می شود.
معاون پژوهش و آموزش سازمان دارالقرآن از راه اندازی لینک آموزش مجازی سازمان دارالقرآن برای دومین دوره خبر داد و گفت: در این دوره آموزش روخوانی، روانخوانی و تجوید مقدماتی در ماه مبارک رمضان بارگذاری می شود و شرکت کنندگان پس از اتمام دوره و انجام آزمون می توانند گواهی خود را از دارالقرآنهای سراسر کشور دریافت کنند.
راه اندازی سامانه آموزش مکاتبه ای/ چاپ تفسیرهای موضوعی ویژه اصناف مختلف
تک فلاح افزود: سامانه آموزشی مکاتبه ای در راستای آموزش مجازی پس از ماه رمضان راه اندازی می شود و همچنین برگزاری کارگاههای یک روزه مهارتهای زندگی برای اولین بار برای 300 آموزشیار مهدکودک استان تهران انجام می گیرد و برای دستگاههای مختلف این طرح در 10 موضوع اجرایی می شود.
وی به آموزشهای مختلف قرآنی سازمان دارالقرآن اشاره کرد و گفت: حدود 70 طرح آموزشی از سوی سازمان دارالقرآن در حال اجرا است که از این تعداد برخی استانها به صورت گزینشی و نیاز استان، 50 تا 60 طرح را اجرا می کنند.
تک فلاح با اشاره به دوره قرائت قرآن از مقدماتی تا پیشرفته در سازمان دارالقرآن یادآور شد: البته تحقیق خوانی حرفه ای را نیز که آخرین دوره تخصصی است تدوین شده که به دلیل عدم ضرورت تا کنون برگزار نشده و در صورت نیاز آن را برگزار می کنیم.
تک فلاح با اشاره به چاپ تفاسیرموضوعی قرآن متناسب با شغلهای مختلف جامعه گفت: بسته های آموزشی خاص برای اقشار خاص ارائه می شود و مثلا برای خانه داران یا معلمان آیات متناسب انتخاب و تفسیر موضوعی آنها ارائه می شود.
معاون پژوهش و آموزش سازمان دارالقرآن با بیان اینکه 5 سطح در علوم و فنون مفاهیم و تفسیر قرآن داریم که تنها چهار سطح آن در کشور اجرا می شود، یادآور شد: فعلا نفراتی نداریم که وارد گروه 5 شوند و امید داریم در 5 ماهه آخر سال دوره آزمایشی آن آغاز شود.
وی به فعالیتهای 8 ساله سازمان دارالقرآن در حوزه پیش دبستانی اشاره کرد و گفت: سال گذشته کتابهایی در این زمینه تألیف کردیم اما متأسفانه به دلیل عدم هماهنگی بین آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی نتوانستیم آنها را چاپ کنیم و هنوز این دو مرکز در مورد تعیین محورهای آموزش پیش دبستانی به تفاهم نرسیدند و سازمان دارالقرآن قرار بود حدود 400 مربی پیش دبستانی و مهدهای قرآنی آموزش دهد که به علت عدم هماهنگی بین این دو دستگاه حاکمیتی ما نتوانستیم این دوره ها را برگزار کند.
راه اندازی کتابخانه تخصصی مجازی
وی با اشاره به آغاز به کار شورای تخصصی آموزش و پژوهش گفت: در این شورا امسال با بهره گیری از 10 استاد برتر علوم آموزش قرآن در حوزه حفظ، تفسیر، حفظ و مفاهیم و قرئت آغاز به کار کرده و همچنین برای اولین بار در این بخش عضو خواهر داشتیم. امسال"شورای مؤلفان قرآنی" تأسیس شده است که بیش از 20 تألیف قرآنی برای امسال پیش بینی شده است که تا الان 4 تألیف به پایان رسیده است که کتاب "تجوید مقدماتی "نور"، کتاب "کاربرد روان شناسی در حفظ قرآن" و "کاربرد روان شناسی و فنون تدریس در آموزش قرآن"در ماه رمضان چاپ خواهد شد.
تک فلاح از راه اندازی کتابخانه تخصصی مجازی حاوی 200 منبع عربی و 50 منبع ایرانی در ابتدای مهرماه خبر داد و گفت: تدوین رشته قرائت قرآن در رده کارشناسی از سال گذشته آغاز شد و امیدواریم امسال این رشته از طریق دانشگاه سوره به نتیجه برسد و در ذیل دوره های آموزشی قرار گیرد و دانشجویان علاقمند بتوانند در دوره لیسانس "هنر تلاوت قرآن" را به صورت تخصصی بیاموزند. در دوره کاردانی به کارشناسی "رشته مدیرت قرآنی" پیگیری می شود و این مسئله در دانشگاه علمی- کاربردی ارائه شده است و امیدداریم در سال آینده در این رده دانشجو بگیریم.
نظر شما