۳۰ مرداد ۱۳۹۰، ۱۶:۴۸

جدکاره:

نیشابور 330 هزار متر‌مربع فضای کتابخانه ای نیاز دارد

نیشابور 330 هزار متر‌مربع فضای کتابخانه ای نیاز دارد

نیشابور - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار نیشابور گفت: این شهرستان نیازمند 330 هزار متر‌مربع فضای کتابخانه ای است که از این مقدار 3 هزار و 140 مترمربع در این شهرستان موجود است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم جدکاره ظهر یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان، اظهار کرد: نیشابور به لحاظ تعداد اعضای فعال کتابخانه، رتبه اول کشور را دارد و از لحاظ تعداد کتاب رتبه بیستم را دارا است.

وی با اشاره به جایگاه دوم نیشابور به لحاظ فضای کتابخانه ای در استان، بیان کرد: زمینه‌های کتاب و کتابخوانی در نیشابور بسیار خوب است و باید یک جهش جدی در این حوزه صورت گیرد.

وی تأکید کرد: اقبال و پیگیری خوب مردم نیشابور در این حوزه تکلیف ما را سنگین‌تر کرده است.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با کتابداران کشور گفت: تأکیدات مقام معظم رهبری وظیفه همه ما را در مسئله دو برابر کرده است.

وی با بیان اینکه در آسیب‌های اجتماعی آسیب‌پذیر شده‌ایم، تصریح کرد: هزینه برای فرهنگ و علم و دانش یک نوع سرمایه‌گذاری است.

جدکاره گفت: کتابخانه‌ها نباید برای حداقل‌هایی چون حقوق کتابداران خود مشکل داشته باشند و باید توجه بهتری به این امر مهم صورت گیرد.

وی از ایجاد بانک اطلاعات کتاب و کتابخوانی در شهرستان خبر داد و گفت: در حوزه سخت‌افزاری کار‌های خوبی صورت گرفته است ولی این کار‌ها کافی نیست.

جدکاره خواستار ایجاد اتاق فکر با توجه به منویات مقام معظم رهبری شد و گفت: فرمایشات رهبری باید در دستور کار انجمن کتابخانه‌ها قرار بگیرد.

وی بر برگزاری همایش خیران کتاب و کتابخانه در هفته کتاب در پاییز آینده تأکید کرد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی نیشابور نیز در این نشست گفت: تعداد مراجعان به کتابخانه‌های این شهرستان در چهار ماه اول سال جاری 52 هزار و 688 نفر بوده که 30 هزار و 460 نفر آن بانوان و 22 هزار و 228 نفر آن آقایان بوده است.

محمد زمانی افزود: تعداد اعضای کتابخانه‌ها تا پایان تیر ماه سال جاری ده هزار و 64 نفر است که سه هزار و 245 نفر آن اعضای جدید هستند.

وی تصریح کرد: در چهار ماه اول سال جاری 8 هزار و 500 نسخه کتاب امانت داده شده است.

وی تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه های نیشابور را 102 هزار و 745 عنوان و 123 هزار و 311 نسخه بیان ‌کرد و گفت: این کتاب‌ها شامل کتاب‌های فارسی، لاتین، کودک و خط بریل است.

وی تصریح کرد: کتاب‌های دریافتی از نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی هزار و 904 عنوان و هزار و 207 نسخه است.

وی اضافه کرد: کتابخانه تخصصی دفاع‌مقدس در مجموعه فرهنگی فجر در دست افتتاح است.

وی گفت: کتابخانه‌های عمومی شهر بار در دست ساخته بوده و طرح و نقشه‌های کتابخانه شهر عشق‌آباد به همت خیران آماده شده است.

زمانی از افزایش دو برابری زیر بنای کتابخانه نابینایان از محل اعتبارات تملک دارایی سال 89 خبر داد و افزود: پیگیری واگذاری زمین کتابخانه مرکزی برای تغییر کاربری در کمیسیون ماده پنج استان نیز از دیگر برنامه‌ها است.

رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور نیز گفت: کتابخانه‌ها و کتابداران مظلوم واقع شده‌اند و یک متولی قانون‌مندی در کشور برای آن وجود ندارد.

محمد صالح‌آبادی افزود: قانون شهرداری تغییراتی کرده و حتی بعضی از شهرداری‌ها از پرداخت این نیم درصد ممانعت می‌کنند.

وی اظهار داشت: واگذاری پارک‌ها به هیچ ارگانی امکان‌پذیر نیست و طبق بخش‌نامه تمام واگذاری‌ها نیز باید مطابق سند به شهرداری بر‌گردد.

وی خواستار آسان‌گیری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای راحت‌تر عملیاتی شدن همکاری‌ها شد.

وی اضافه کرد: برای فرهنگ سازی کتاب و کتابخوانی باید از مهد‌های کودک و مدارس شروع کرد و در تشویق آنان به این موضوع مهم توجه جدی شود.

کد خبر 1389033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha