محمد جعفر ناظم السادات در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار نگرانی از بارشهای پاییز اظهار داشت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در مجموع به نظر می رسد که میانگین بارش در استان فارس در فصل پاییز بین 10 تا 15 درصد کمتر از حد میانگین باشد.
وی تصریح کرد: البته بارش فصل پاییز در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر است اما با این وجود از حد میانگین کمتر محسوب می شود زیرا این پیش بینیها بر اساس یک پدیده در اقیانوس آرام سنجیده می شود که این پدیده در سال گذشته شدید بود اما در سال جاری کمتر است.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه پدیده مذکور باعث کاهش بارندگی در ایران می شود، گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته از وضعیت اقیانوس آرام شرایط نشانگر این است که بارندگی در پاییز امسال بیشتر تمایل به کمتر از حد میانگین دارد البته برخی از پدیده ها نیز در فاصله کمتر از یک ماه قابل پیش بینی نیست.
وی افزود: به عنوان مثال پدیده هایی که در اقیانوس هند رخ می دهد در فاصله چند ماه قابل پیش بینی نیست و احتمال اینکه بارش بیشتری را داشته باشیم وجود دارد.
ناظم السادات با تاکید بر اینکه کشاورزان و مردم باید به پیش بینیها در خصوص بارش توجه کنند، اظهار داشت: خشکسالی استان فارس پدیده ای است که فقط به بارش بستگی ندارد بلکه به رفتار افراد و مدیریت آب بستگی دارد که در شرایط فعلی برداشت از آبهای زیرزمینی در استان برنامه درستی ندارد.
وی گفت: در شرایط فعلی بسیاری از کشاورزان توانایی پمپاژ آب را دارند تا جایی که بتوانند و توانایی داشته باشند آب را از زیر زمین برداشت می کنند که چنین رفتاری پدیده خشکسالی را پرگزند و دردسرساز می کند.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه طی چند سال آینده مردم برای تامین آب سالم با مشکل روبرو می شوند، اظهار داشت: در صورتیکه بارش کم اما برداشت از آب سفره های زیرزمینی زیاد باشد امکان پایش مواد آلاینده وجود ندارد و این امر در آلودگی آب موثر است.
وی تاکید کرد: در این راستا بهتر است به جای اینکه منتظر بارش بود بیشتر نگران مدیریت آب و آینده نگری در برداشت آب باشیم.
نظر شما