۱۴ شهریور ۱۳۹۰، ۱۶:۵۴

آزاد:

سد کهیر در تامین آب آشامیدنی سیستان و بلوچستان نقش تعیین کننده دارد

سد کهیر در تامین آب آشامیدنی سیستان و بلوچستان نقش تعیین کننده دارد

زاهدان - خبرگزاری مهر: استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هدف از ساخت سد کهیر تامین آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی منطقه است و آب قابل تنظیم این سد به هنگام بهره برداری 55 میلیون متر مکعب در سال است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد آزاد ظهر دوشنبه در حاشیه بازدید از روند عملیات اجرایی سد کهیر اظهار داشت: آب قابل تنظیم این سد به هنگام بهره برداری 55 میلیون متر مکعب در سال است که 30 میلیون مترمکعب آن برای آشامیدن و صنعت، 20 میلیون مترمکعب برای کشاورزی و پنج میلیون مترمکعب برای تامین حقابه های موجود درنظر گرفته شده است.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی سد کهیر از تیرماه امسال گفت: سد کهیر از نوعRCC  بتونی کوبیده غلطکی، در 110 کیلومتری کنارک و پنج کیلومتری روستای کهیر بر روی رودخانه کهیر ساخته می شود.

وی افزود: مساحت حوزه آبریز سد کهیر واقع در بلوچستان جنوبی، چهار هزار و596 کیلومتر مربع، آورد متوسط رودخانه سالانه 182 میلیون مترمکعب و متوسط بارندگی سالانه این حوزه آبریز 166 میلیمتر است.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: طول تاج این سد 382 متر، عرض تاج پنج متر،ارتفاع از پی 54.5 متر و حجم مخزن آن 314 میلیون مترمکعب در رقوم نرمال خواهد بود.

وی گفت: طول دریاچه سد کهیر 21 کیلومتر، مساحت مخزن آن 23 کیلومترمربع و ظرفیت سرریز آن هشت هزار و 560 مترمکعب در ثانیه است و نوع سرریز آن اوجی بدون دریچه است.

وی افزود: سد کهیر براساس آخرین تخصیص ابلاغی قادر است دو هزارو 200 هکتار از زمین های کشاورزی پایین دست را با استفاده از سامانه های آبیاری تحت فشار و قطره ای، زیر کشت انواع محصولات گرمسیری ببرد.

آزاد اظهار داشت: برای ساخت این سد 90 میلیارد تومان اعتبار تعیین شده است.

وی گفت: اجرای طرح های بزرگ و زیربنایی مانند راه آهن، گاز رسانی، سد سازی، جاده ترانزیتی، بنادر تجاری و صیادی، برق رسانی، آبرسانی، بهداشت و درمان، حذف مدارس کپری و توسعه مراکز آموزشی و مدارس شبانه روزی از جمله ثمرها و نتایج سفرهای هیئت دولت به سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: ساخت کارخانه سیمان، توسعه فرودگاه ها، بازارچه های مرزی، شهرک های صنعتی، تاسیس دانشگاه ها و ارتقای مراکز آموزش عالی، ساخت مسکن، بزرگراه، جاده های اصلی و روستایی و صدها طرح بزرگ و کوچک از دیگر برکات سفرهای رئیس جمهور به استان و خدمات دولت است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش سد سازی در استان بیان داشت: با بهره برداری از دو سد در ابتدای امسال، ظرفیت ذخیره سازی آب در این استان به دو میلیارد و 100 میلیون مترمکعب رسید.

وی گفت: براساس برنامه ریزی انجام گرفته امسال باید چهار سد در استان به بهره برداری می رسید که تاکنون سد زیردان چابهار در سفر اخیر رئیس جمهور و سد سارادان ایرانشهر در فروردین ماه توسط وزیر نیرو در سفر سوم هیئت دولت به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به منابع آبی سیستان و بلوچستان افزود: کشور ایران اقلیم گرم و خشکی دارد و متوسط میزان بارندگی سالانه در آن 250 میلی متر است در حالی که در دنیا متوسط بارندگی 850 میلی متر در سال است.

آزاد میزان متوسط بارندگی سالانه در سیستان و بلوچستان را 103 میلی مترعنوان کرد و اظهار داشت: مدیریت آب در این استان پهناور کار دشواری است.

وی میزان آب های سطحی استان در سال را یک میلیارد و 820 میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: میزان کل آب های زیرزمینی استخراج شده در سال نیز یک میلیارد و 450 میلیون مترمکعب است.

وی افزود: براساس اهداف دراز مدت باید سه میلیارد و 400 میلیون مترمکعب منابع آبی استان که به سبب رگبارهای شدید کوتاه مدت از دسترس خارج می شود با ساخت سد جمع آوری و ذخیره سازی شود.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: این مقدار آب که معادل 90 درصد آب های سطحی و هرز آب ها است باید در برنامه پنجم و ششم توسعه طی 10 سال جمع آوری شود.

کد خبر 1399956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha