۲۱ شهریور ۱۳۹۰، ۱۲:۴۵

گزارش خبری/

صد و بیستمین نشست شورای همکاری خلیج فارس؛ جزئیات و محورهای مذاکرات

صد و بیستمین نشست شورای همکاری خلیج فارس؛ جزئیات و محورهای مذاکرات

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: صد و بیستمین نشست شورای همکاری خلیج فارس روز گذشته با هدف بررسی موضوعات مختلفی به ویژه پیوستن اردن و مغرب به این شورا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شب گذشته به صد و بیستمین دور نشست خود پایان دادند.

در این نشست موضوعات مختلفی همچون یمن، سوریه، ایران و پیوستن اردن و مغرب به شورای همکاری خلیج فارس بحث و بررسی شد.

اردن و مغرب

در این نشست برنامه 5 ساله توسعه اقتصادی در راستای حمایت از اردن بررسی شد. در همین راستا کمیته ای برای فراهم کردن زمینه لازم برای پیوستن اردن به شورای همکاری خلیج فارس تشکیل شد.

از سوی دیگر "ناصر جوده" وزیر خارجه اردن در واکنش به این اقدام اعلام کرد که سقف زمانی برای پیوستن به شورای همکاری خلیج فارس وجود ندارد.

"طیب الفاسی" وزیر خارجه مغرب نیز ضمن استقبال از دعوت این کشور برای عضویت در شورای همکاری خلیج فارس اظهار داشت که بعد مسافت میان مغرب و شورای مذکور مانع از برقراری رابطه حسنه و استوار با این شورا نخواهد شد.

برخی تحلیلگران بر این باورند در صورت پیوستن اردن و مغرب به شورای همکاری خلیج فارس تغییرات مهمی در ساختار سیاسی و امنیتی منطقه رخ خواهد داد.

شورای همکاری خلیج فارس سال 1981 از 6 کشور حاشیه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، امارات، کویت، بحرین، قطر و عمان تشکیل شد.

یمن

"عبداللطیف الزیانی" دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: طرح ابتکاری شورا برای حل بحران یمن کماکان مطرح است و ما امیدواریم تمامی طرف های یمنی با دستیابی به توافق وحدت و ثبات کشورشان را فراهم کنند.

لیبی

در بیانیه پایانی این نشست درباره لیبی نیز از پیروزی انقلابیون در بسیاری از شهرهای این کشور استقبال و ابراز امیدواری شده است ملت لیبی با پرهیز از روحیه انتقام گیری و تسویه حساب های شخصی به آینده چشم بدوزد و اهداف خود را محقق کند.

شورای همکاری خلیج فارس در ادامه بر حمایت خود از شورای ملی انتقالی لیبی تاکید کرده است.

بحرین

این شورا بار دیگر همچون گذشته در اظهاراتی مداخله جویانه اعلام کرد که به برقراری امنیت و ثبات بحرین و مداخله نظامی در این کشور کمک و از پادشاه آن حمایت می کند.

فلسطین

وزیران خارجه شورای مذکور در خصوص فلسطین نیز اعلام کردند که خواستار عضویت دائم فلسطینی ها در سازمان ملل متحد و حمایت بین المللی در این زمینه هستند و به رای گذاشتن شناسایی کشور مستقل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل را تایید می کنند.

سوریه

در این نشست مقامات شورای همکاری خلیج فارس بدون در نظر گرفتن اقدامات گروه های تروریستی در سوریه از مسئولان این کشور خواستند که به خشونت ها پایان دهند و نسبت به امنیت و ثبات این کشور پایبند باشند.

شورای مذکور ادعا کرد که از کشتار و خشونت در سوریه بسیار نگران است و دولت سوریه باید به این امر پایان دهد.

ایران

در این نشست همچنین مواضع خصمانه و تکراری شورای همکاری خلیج فارس علیه کشورمان مطرح و ادعا شد: ما از ادامه اظهارات تحریک آمیز مقامات ایرانی و رسانه های این کشور به شدت نگران هستیم و از آنها می خواهیم به این اظهارات که به نفع امنیت و ثبات منطقه نیست پایان دهند.

کد خبر 1405612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha