به گزارش خبرنگار مهر، محمود صلاحی دوشنبه شب در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که با حضور اعضای کمیسیون های فرعی در شهرستان ها از طریق ویدئو کنفرانس تشکیل شد، ضمن انتقاد از مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا مبنی بر تعطیلی بازارچه های مرزی جهت مبارزه با ورود غیر قانونی کالا تصریح کرد: فعالیت عمده بازارچه های مرزی خراسان رضوی صادرات انواع محصولات به کشورهای همسایه است.
صادرات یک میلیارد دلاری از مرزهای خراسان رضوی
صلاحی با اعلام اینکه سال گذشته یک میلیارد و 470 میلیون دلار کالا از مرزهای خراسان رضوی صادرات صورت گرفته خواستار اصلاح این مصوبه توسط مسئولان کشور شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حجم 662 میلیارد ریالی کالاهایی که مظنون به قاچاق بودند طی پنج ماه گذشته در خراسان رضوی گفت: باید با ارتقاء سطح آموزش های تخصصی به نیروهای دستگاه های کاشف، میزان کشف کالاهایی که ظن قاچاق دارد کاهش یابد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه از دستگاه های نظامی، انتظامی و قضایی خواست تا با جدیت بیشتری با این پدیده مذموم برخورد کنند و در این خصوص هیچ گونه ملاحظه کاری صورت نپذیرد.
صلاحی با اشاره به اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها و آزادسازی قیمت حامل های انرژی درکشور اظهار داشت: هنوز هم قیمت سوخت در ایران با سایر کشورها تفاوت دارد و همین موضوع باعث قاچاق سوخت شده و برخی از افراد سودجو تحت عنوان حلال ها و هیدروکربن ها اقدام به قاچاق سوخت می کنند.
وی گفت: به سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی مجوز ایجاد آزمایشگاه برای تعیین این حلال ها در استان داده شده است که این امر باعث جلوگیری از قاچاق سوخت در استان و تسریع در تصمیم گیری برای تعیین نوع محصول ترانزیتی خواهد شد.
انبارهای خراسان رضوی طی یک ماه شناسنامه دار شود
استاندار خراسان رضوی همچنین به سازمان بازرگانی خراسان رضوی ماموریت داد به منظور جلوگیری از دپو کالاها و محصولات قاچاق طی یک ماه آینده تمامی انبارهای سطح استان را شناسنامه دار کند.
صلاحی در این جلسه با احداث ساختمان ایست و بازرسی شهید سالاری در گناباد و همچنین درونه در بردسکن به صورت مشارکتی با نیروی انتظامی استان، منابع شهرستانی و استانداری خراسان رضوی به صورت مساوی موافقت کرد.
وی همچنین به غفاری معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی و جانشین رییس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ماموریت داد تا نسبت به احداث انبار کالا برای دپو کالاهای قاچاق کشف شده در شهرستان ها برنامه ریزی کند.
دستگاه های فرهنگی برای مصرف کالای داخلی فرهنگ سازی کنند
استاندار خراسان رضوی خواستار فرهنگ سازی دستگاه های فرهنگی برای مصرف کالاهای تولید داخل در استان شد.
وی با بیان اینکه حفظ اشتغال موجود مانند ایجاد اشتغال جدید برای ما در استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: با مصرف کالاهای خارجی در کشور فرصت اشتغال فرزندانمان گرفته می شود و به همین جهت باید دستگاه های فرهنگی برای فرهنگ سازی مصرف کالاهای داخلی به صورت جدی و منسجم وارد عمل شوند.
پیشگیری از قاچاق با بودجه ارتقاء شاخص های فرهنگی
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: به منظور آشنایی مصرف کنندگان از مضرات استفاده از کالاهای قاچاق، از بودجه ارتقاء شاخص های فرهنگی اعتبار لازم در اختیار دستگاه های فرهنگی قرار خواهد گرفت تا نسبت به آگاه سازی مردم در این زمینه اقدام کنند.
صلاحی بیان کرد: مصرف کالاهای قاچاق علاوه بر از بین بردن فرصت اشتغال باعث عدم وصول حقوق دولت برای واردات کالا به کشور خواهد شد و این به ضرر مردم است چرا که این عوارض صرف توسعه و عمران کشور و در نهایت در راستای رفاه عمومی هزینه خواهد شد.
وی با بیان اینکه معمولا کالاهای قاچاق وارداتی از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند، افزود: برخی از کالاهای قاچاق علاوه بر عدم کیفیت با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما مغایرت دارد و باعث ایجاد ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی در مصرف کنندگان خواهد شد.
گفتنی است، در ادامه غفاری معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی، خسروی سرپرست پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، صفرزاده رئیس کمیته پیشگیری و ساماندهی اقتصادی، جعفری رئیس کمیته اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، عارفی فرماندار تایباد، عباس پور فرماندار بردسکن، صفایی فرماندار گناباد، هاشمی فرماندار نیشابور و شعبانی فرماندار سبزوار گزارش هایی در خصوص آخرین اقدامات طی پنج ماه گذشته در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه کردند.
نظر شما