۸ مهر ۱۳۹۰، ۱۳:۲۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

عشق حقیقی شیرازه پیام مولوی است

عشق حقیقی شیرازه پیام مولوی است

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: جمعی استادان فلسفه و عرفان اسلامی در گفتگو با مهر منبع الهام مولانا را قرآن و سنت دانسته، پیام معنوی وی به جهانیان را عشق ورزی به عالم و آدم عنوان کردند.

فنایی: مهمترین منبع الهام‌بخش مولوی قرآن و سنت است

دکتر محمد فنایی اشکوری درباره جایگاه و نقش مولانا در شعر و ادب فارسی گفت: مولانا در اوج قله شعر و ادب فارسی قرار دارد. ویژگی شعر او این است که عرفانی است و او در اوج این عرفان است .

وی افزود: او هم سرآمد گذشتگان و هم سرمشق آیندگان بود و شاید نتوانیم کسی را هم‌مرتبه او قرار دهیم و هیچ کتابی را با مثنوی مولانا در یک رتبه قرار دهیم، او هم شاعر، هم حکیم و هم عارف است . ارزش اشعار او فقط به جهت شعر بودن آنها نیست بلکه ارزشش به جهت محتوا و تعلیمات انسانی اوست وگرنه از نظر شعری شاید اشعاری زیباتر از اشعار او وجود داشته باشد که دارد. ولی به لحاظ عمق معنا و حکمتی که قائل به اوست بی نظیر است.
 
استاد گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم تصریح کرد: او اهل علم و دانش و معرفت بود، علوم الهی و قرآنی و شرعی را خوب آموخته بود. هم اهل تجربه‏های معنوی و باطنی بود وهم تجربه‏های زندگی اجتماعی گسترده‏ای داشت، اینها را می‏توان در مثنوی او یافت. 
 
صابری: عشق، ایمان و یقین پیام اصلی مولوی به جهانیان است
 
دکتر علی محمد صابری همچنین گفت: مولوی در عرفان به نام مجذوب سالک شناخته شده است. یعنی با قوه جذب و نیروی عشق بسوی معشوق خود کشیده شد. البته در این راه سختیهای فراوانی کشید که در عرفان سختیهای راه را سلوک می‏نامند.
 
صابری در مورد پیام اصلی مولوی به جهانیان نیز گفت: پیام مهم مولوی که در تمام ادیان الهی است عشق و عرفان است. چنانچه اگر معنویت و معرفت را از ادیان الهی بگیریم چیزی به جز یک مشت احکام باقی نمی‏ماند. ادیان الهی به جز عرفان و تصوف چیز دیگری نیست. پیام مولوی مبتنی بر عشق و ایمان و یقین است.
 
بقایی: عشق ورزی به عالم و آدم پیام مولوی به جهانیان است

دکتر محمد بقایی هم گفت: مولانا بی‎تردید یکی از اختران تابناک ادب فارسی است که نه تنها در کشورهای فارسی زبان بلکه در بسیاری از کشورهای جهان نیز دارای اعتبار و منزلتی بالاست.: بطوریکه در سالهای اخیر دیدگاههای بشر دوستانه او مورد توجه کنشگران حقوق بشر قرار گرفته و دیدگاههای او در این زمینه سرلوحه اعلامیه‏ها و مقالات فعالان در این حوزه قرار گرفته است.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه زبان و ادبیات فارسی در مورد جایگاه اخلاق در منظر مولوی نیز گفت: آنچه مولانا به انسان تعلیم می‏دهد مبتنی بر ارزشهای انسانی است که این ارزشها حاصل پیوندهای قلبی و عواطف انسانی است. دیدگاههای او منبعث از ارزشهای معنوی مبتنی بر عشق و تأکید او بر این نیروی لایزال که آن را در عالم و آدم جاری و ساری می‏بیند چندان فراوان است که نظیر آن را در کمتر اندیشمند و شاعری می‏توان یافت.
کد خبر 1420312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha