۸ مهر ۱۳۹۰، ۱۳:۴۴

شبکه آبیاری و زهکشی کوثر خوزستان به بهره برداری رسید

شبکه آبیاری و زهکشی کوثر خوزستان به بهره برداری رسید

اهواز - خبرگزاری مهر: ایستگاه پمپاژ، کانال اصلی آبیاری و زهکشی کوثر و شبکه های درجه 2 واحد عمرانی رضوان در استان خوزستان با حضور معاون وزیر نیرو به بهره برداری رسیدند.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان پیش از ظهر جمعه در آئین تجلیل از دست اندرکاران طرح ساماندهی تالاب هورالعظیم و شبکه آبیاری و زهکشی کوثر گفت: ایستگاه پمپاژ این طرح با ظرفیت 16.5 متر مکعب بر ثانیه، کانالهای انتقال و درجه یک به منظور آبیاری اراضی به وسعت 14 هزار و 150 هکتار و شبکه های درجه 2 واحد عمرانی رضوان به وسعت هفت هزار هکتار به بهره برداری رسید.

علیرضا رضانیا افزود: با افتتاح این طرح، آب شیرین کرخه به دشتهای حاصلخیز شمال اهواز جاری شده و علاوه بر جایگزینی مناسب برای انهار سنتی انشعاب یافته از نهرهای لشکر و شاوور، زمینهای دیم را نیز بهبود بخشیده و شوره زارهای برخی اراضی مجاور را در آینده نزدیک اصلاح می کند.

وی با اشاره به ایجاد زهکشهای اصلی و درجه 2 این شبکه به منظور تخلیه زه آبهای کشاورزی ادامه داد: با جاری شدن آب کرخه برای آبیاری اراضی و زهکشی مناسب سالانه، شاهد بالارفتن کیفیت این اراضی و در نتیجه افزایش محصول در واحد سطح خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، این استان را به دلیل دارا بودن ظرفیت بالای آبهای سطحی و خاک حاصلخیز، مستعد اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی دانست و عنوان کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و 100 هزار هکتار اراضی در دست مطالعه، اجرا، بهره برداری و آماده اجرا داریم که با برآورد صورت گرفته اگر اعتبارات از کانالهای مختلف فراهم شود، ظرف پنج سال آینده مابقی شبکه های آبیاری و زهکشی را در این میزان اراضی به مرحله اجرا رسانده و نقش بسیار مهمی در اشتغال زایی کشاورزان منطقه ایفا خواهیم کرد.

ایستگاه پمپاژ، کانال اصلی آبیاری و زهکشی کوثر و شبکه های درجه 2 واحد عمرانی رضوان با هزینه ای بالغ بر 370 میلیارد ریال روز پنج شنبه با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به بهره برداری رسید.

توسعه و بهبود اراضی کشاورزی، افزایش اشتغال و به کارگیری نیروی انسانی، افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و افزایش درآمد سرانه کشاورزان از پیامدهای این طرح به شمار می آید.

شبکه آبیاری و زهکشی کوثر در 25 کیلومتری شمال اهواز و حد فاصل محور اهواز - اندیمشک، کانال توانا، جاده تصفیه شکر و راه آهن اهواز - تهران واقع شده است. تامین آب این شبکه به وسیله ایستگاه پمپاژ، به طور مستقیم از رودخانه کرخه صورت می گیرد.
کد خبر 1420503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha