۱۲ مهر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۷

سفیر آلمان در تهران :

روابط ایران و آلمان همواره خاص است

روابط ایران و آلمان همواره خاص است

سفیر آلمان در مراسم 21 امین سالگرد اتحاد دو آلمان با اشاره به تاریخ مناسبات برلین –تهران ابراز امیدواری کرد که روابط دوجانبه همچنان صمیمی و پر بار باشد.

"برند اربل" که به همین مناسبت در محل اقامتگاه خود با حضور تنی چند از مهمانان داخلی و خارجی سخن می گفت همچنین افزود: خوشحالم که دومین سالی است که روز ملی آلمان را در ایران و با شما برگزار می کنم و باعث خوشبختی است که در این دو سال روابط بسیار ارزشمندی با ایرانیان برقرار کرده ایم و امیدواریم که این ارتباط با مردم خونگرم و مهمان واز ایران روزبه روز گسترده تر و صمیمی تر شود.

وی در ادامه گفت: برگزاری روز ملی آلمان در ایران بسیار خاص است، چرا که تاریخ روابط میان ملت ایران – آلمان خاص است. از سال گذشته تا به امروز دستاوردهای زیادی داشته ایم هئیت های بسیاری بین دوکشور در آمد و شد بودند ارتباط و تماس های بیشتری داشته ایم.

اربل همچنین افزود: روابط وزرای خارجه کشورهایمان توسعه یافته و مذاکرات و گفتکوها به مانشان داده که می توانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم و اگر این امر با مشکل مواجه می شود باید دانست که گفتگو با یکدیگر همواره بهتر از گفتگو درباره یکدیگر است.

اینکه ما می توانیم با گفتگو به نتایج مطلوبی دست یابیم بایستی مشوق ما در راه ادامه ارتباط نزدیک در هر موردی که نیاز به گفتگو دارد باشد در این رابطه مایلم از همه ایرانیان  و نمایندگان دولت ایران که برای تحقق این امر یاری کرده اند و مشارکتشان باعث حصول موفقیت شده صمیمانه سپاسگزاری کنم.

سفیر آلمان در تهران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: همه اینها در اساس روابط دوستانه دراز مدت مابین کشور و ملتهای ما صورت می گیرد واقعیت این است که در طول تاریخ دوملت ایران -آلمان هیچگاه در تقابل با یکدیگر قرار نداشته اند.

این سیاستمدار کهنه کار آلمانی همچنین اظهار داشت: گذشته این دو ملت گواه آن است که روابط فیمابین همواره پربار و دوستانه بوده است که به جاست آن را با درخت تنومندی مقایسه کرد که با گذشت سالها به حلقه های آن نیز اضافه می شود بر ماست که این میراث ارج نهاده و از آن مراقبت کنیم تا برای آیندگان بصورت گنجینه ای پر بار به جا ماند.

هیچ مثالی بهتر و عمیق تر از حافظ و گوته برای نشان دادن ابعاد کهن روابط این دو کشور نیست. بنای وایمار واقع در شهر زیبای وایمار سمبل و بیانگر ارتباط عمیق روحی بین این دو شاعر بزرگ می باشد. این بنا که متشکل است از دو کرسی عظیم روبروی یکدیگر سمبلی از گفتگوی گوته و حافظ می باشد.

نکته جالب توجه این است که این دو کرسی جدا شده از یه مربع سنگی هستند همانطور که ایران و آلمان نیز دارای اصل و ریشه مشترکی می باشند. گوته خود این مسئله را در دیوان غربی شرقی به نحو احسن عنوان می کند.

گوته دقیقا 200 سال پیش به ناشرش نوشته بود قصد من از نوشتن دیوان غربی شرقی به هم بافتن غرب و شرق، گذشته و حال ایرانیان و آلمانی ها و رسوم و طریق اندیشیدن در هر دو طرف است.

با آثار الهام گرفته از حافظ، گوته پل بین شرق و غرب را بنا و نهاد و به این ترتیب پایه ارتباط خارج از تعصبات فرهنگی و مذهبی را پی ریزی کرد.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما بر این باوریم که در چنین شرایطی که طوفانهایی روابط سیاسی را از هر طرف تحت تاثیر قرارداده باید بیشتر به مسائلی که ما را به هم پیوند داده، و به تمامی آن چیزهایی که شالوده و اساس روابطمان است آگاه باشیم.

در این راستا آرزو می کنم روابط ایران و آلمان همچنان صمیمانه و پر بار باشد.

کد خبر 1423937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha