به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمود رجبی، رئیس کمیسیون حوزه و روحانیت پنجمین اجلاسیه منطقه ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم اختتامییه این اجلاس که در یزد برگزار شد، گزارشی از مصوبات این کمیسیون ارائه کرد.
وی با بیان اینکه در این کمیسیون مطالب بسیاری مطرح شده است، افزود: مطالبی که در کمیسیون حوزه و روحانیت و سایر کمیسیونها مطرح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رجبی با اشاره به مشکلات مطرح شده در این کمیسیون، فقدان قوت علمی مطلوب در دروس سطح یک و کسب مهارتهای لازم در طول این دوره، عدم شناسایی استعدادهای طلاب، فقدان انگیزه کافی و در حد مطلوب و ایده آل، عدم جذب دانش آموزان ممتاز و نخبه و ضعف مسائل اخلاقی را از جمله این مشکلات عنوان کرد.
وی ادامه داد: از راهکارهای ارائه شده در این کمیسیون می توان به برنامه ریزی برای جذب دانش آموزان نخبه از طریق تاسیس مدارس پیش حوزوی، استعداد سنجی طلاب، جذب اساتید قوی، فرهنگ سازی و جدی گرفتن مباحثه اشاره کرد.
رجبی عنوان کرد: احیای سنت تدریس، اهتمام به دروس اخلاق و سرمایه گذاری در این زمینه توسط علمای وارسته، برگزاری کلاسهای اخلاق از دیگر راهکارهای ارائه شده در این کمیسیون است.
وی فقدان ویژگی های متن درسی در بیشتر متون درسی، طولانی بودن مدت تحصیل و فرآیند اخذ مدرک، عدم رجعت فضلای بومی به استانها را از دیگر مباحث مطرح شده در کمیسیون حوزه و روحانیت اجلاسیه منطقه ای جامعه مدرسین ذکر و تاکید کرد: ما باید برای هر مقطع تعریفی داشته باشیم که طلبه ای که سطوح را تمام کرد می تواند چه کارایی هایی داشته باشد.
عضو جامعه مدرسین با تاکید بر اینکه برای احیای سنت تدریسی و تدرس در حوزه باید فرهنگ سازی شود، عنوان کرد: اصلاح متون درسی و اجرای دروس اقتضایی در هر استان از دیگر پیشنهاداتی بود که در کمیسیون حوزه و روحانیت مطرح شد.
وی هدف گذاری دقیق را یک اصل مهم برای طلاب عنوان کرد و گفت: حمایتهای مادی و معنوی از اساتیدی که به استانهای خود رجعت کرده اند می تواند در دستور کار قرار گیرد.
عضو شورای عالی حوزه تصریح کرد: با توجه به اینکه مؤسسه امام خمینی(ره) در تربیت دانش آموختگان حوزه کارآمد بوده درخواست شده است که شبعه هایی را در استانها ایجاد کنند.
وی بیان کرد: کمبود بودجه مالی، احیای موقوفات متعلق به حوزه های علمیه، اجازه مصرف سهم امام در مصارف مربوط به حوزه های علمیه، جذب بیشتر بودجه های فرهنگی و تشکیل مرکز تربیت مدیر در حوزه از دیگر پیشنهاداتی بود که در کمیسیون مطرح و ارائه شد و ما بر آن تاکید کردیم تا مورد توجه و عمل قرار گیرد.
رجبی بیان داشت: برای آسیب شناسی و بازخوردگیری، شورایی در مرکز مدیریت تشکیل شود که برنامه ها، سیاست گذاریها و طراحی های شورای عالی و مرکز مدیریت را رصد کند و برای رفع نواقص اقدام کند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، روحانیت را مدافع ارزشها توصیف کرد و بیان داشت: برجستگی های روحانیت به قدری زیاد است که قابل قیاس با سایر اقشار نیست.
اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد در این زمینه علاوه بر مسئولیت کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی در کمسیون فرهنگی تبلیغی این اجلاس نیز عضویت دارد.
نظر شما