به گزارش خبرنگار مهر، هاشم علائی شامگاه چهارشنبه در جمع کارکنان اداره استاندارد و تحقیقات اردبیل اظهار کرد: نتیجه این بازرسیها بعد از انجام نمونه برداری و کارهای آزمایشگاهی به استانهای تولید کننده کالا ارسال شده است.
وی از فعالیت 270 واحد تولیدی با هشت آزمایشگاه مرجع برای بررسی و اعمال استاندارد های لازم در بخشهای مختلف از قبیل مواد غذایی، مواد شیمیایی، مصالح ساختمانی ، واردات و صادرات در استان خبر داد.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اردبیل وجود سیستم استاندارد را عامل مهم کاهش هزینه ها دانست و افزود: جلوگیری از ورود و خروج کالاهای نامرغوب و حمایت از تولید کنندگان و حفظ بازار در رقابت های جهانی مهمترین وظیفه موسسه استاندارد است.
علائی تدوین استاندارد ملی را از دیگر کارهای اصلی این موسسه عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر 20 هزار استاندارد ملی در سطح کشور تدوین شده است که بر حسب نیاز در حال افزایش است.
وی افزود: در استان اردبیل نیز تنها در بخش کشاورزی برای محصول سیب زمینی شش استاندارد تدوین شده است.
رعایت استاندارد 79 قلم مصالح ساختمانی اجباری شد
این مسئول رعایت استاندارد با تاکید به رعایت استاندارد مصالح ساختمانی را در استان اظهار کرد: تمامی دستگاهها موظف هستند قبل از اجرای هر پروژه ای نسبت به استاندارد بودن مصالح ساختمانی اطمینان داشته باشند.
علائی از اجباری شدن استاندارد 79 قلم مصالح ساختمانی و تولیدی در استان خبر داد و تصریح کرد: این مصالح مشمول مقررات استاندارد اجباری است و عدم رعایت مقررات از سوی عرضهکنندگان و تولیدکنندگان تخلف محسوب شده و پرونده تخلفاتی آنها به مراجع ذیصلاح ارسال میشود.
به گفته وی طبق ماده سه قانون اساسی برای حمایت از تولید کننده و اعمال استاندارد هر کالای وارداتی قبل از ورود به بازار بعد از نمونه برداری کد ده رقمی استاندارد را باید بگیرد.
وی تصریح کرد: در کشور ما هنوز سیستم کدینگ فعال نشده که با راه اندازی آن به راحتی می توان مبداء ورود و خروج کالا را با استفاده از بارکد های درج شده پیگیری کرد.
سیستم کدینگ در کشور اجرا می شود
علائی افزود: سیستم کدینگ برای مبارزه با قاچاق کالا تعریف شده و مسئولان در تلاشند به زودی فعال شود.
وی همچنین از تدوین استاندارد برای عسل صنعتی در استان خبر داد و افزود: همزمان با روز جهانی استاندارد از واحدهای تولیدی این عسل قدردانی می شود.
نظر شما