به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه الوطن به نقل از منابع آگاه خود در امان اردن فاش كرد كه كاخ سفيد نامه هايي را براي شخصيت هاي سياسي و عشائري اهل تسنن عراق ارسال كرده است كه در آن تاكيد شده است كه دولت بوش به درخواست هاي آنها براي تعويق برگزاري انتخابات در 30 ژانويه (11 بهمن ) توجه دارد.
بر اساس اين گزارش، شماري از احزاب سني مذهب عراق هم چنين نامه هايي را دريافت كردند.
به گزارش مهر، دولت بوش در اين نامه ها بر اهميت مشاركت اهل سنت در حيات سياسي عراق تاكيد كرده است و نيز تعهد داده است كه واشنگتن ازتمام توان خود استفاده خواهد كرد تا اجازه ندهد كه اهل تسنن به همان سرنوشتي دچار شوندكه اكثريت عراقيها يعني شيعيان چندين دهه در معرض ظلم و استبداد رژيم صدام قرار داشتند .
در نامه هاي صادره از وزارت امور خارجه آمريكا آمده است كه دولت جرج بوش رئيس جمهور آمريكا تلاش كرده است ايادعلاوي نخست وزير موقت را براي به تعويق انداختن انتخابات متقاعد كند اما علاوي اجراي اين خواسته را به علت مخالفت شيعيان به عنوان اكثريت جمعيت عراق و تهديد آنها به تحريم انتخابات دشوار دانسته است زيرا آيت الله سيستاني مرجع عالي شيعيان عراق تهديد كرده بود در صورت به تعويق افتادن انتخابات مشاركت در آن را تحريم كرد.
دولت آمريكا در نامه هاي خود با استناد به توصيه هاي دولت هاي عرب تاكيد كرده است كه تشكيل عراق جديد باثبات بر ضد اراده اهل سنت عرب عراق و بدون استقبال باز جدي از آنها ومطالبات و همكاري حقيقي با آنها براي تشكيل نظام جديد غير ممكن است.
به گزارش مهر، درتوصيه هاي رژيم هاي عرب هشدار داده شده است كه قدرت نظامي آمريكا به تنهايي نخواهد توانست مشكلات و اختلافات موجود با اهل سنت را حل وفصل كند و امنيت را به عراق بازگرداند در صورتي كه دولت آمريكا با دولت هاي عربي و اروپايي مربوطه براي تشويق و كشاندن جريان هاي سني و شيعه و اكراد و ديگر نيروها براي دستيابي به تفاهم وتوافق در نزديكترين زمان براي دستيابي به فرمول جديد مشترك و يكپارچه براي حكومت آينده همكاري نكند .
اين منابع تاكيد كردند كه علت اينكه واشنگتن درباره پست هاي حساس و كليدي براي اهل سنت و نيز تعداد كرسي هاي پارلمان آينده سخن گفته بود به علت تماس هاي دولت هاي عرب اطراف عراق بود كه تاسف عميق خود را از نبود چنين رويكرد جدي در نزد آمريكا در دوران گذشته ابرازكرده بودند.
به گزارش مهر، سران اهل سنت عراق نگراني هاي خود را به دولت هاي عربي و دبيرخانه اتحاديه عرب و برخي دولت هاي اروپايي از احتمال كاهش نقش آنها در عراق تا حد زيادي در مرحله بعدي ومحروميت آنها از موقعيت ها ومسئوليت ها و سهميه هاي دلخواه خود ابلاغ كردند.
اين منابع افزودند كه محافل اهل سنت عراق تلاش كرده اند كه نامه هاي خود را به كشورهاي جهان در كنفرانس شرم الشيخ كه در نوامبر گذشته برگزار شد برسانند اما رهبران مصراز آنها خواست شرم الشيخ را ترك كنند زيرا به آنها وعده دادند تا اين درخواست را در جريان كنفرانس احزاب عراقي با دولت اين كشور در آينده نزديك مطرح كنند.
به گزارش مهر، به گفته اين منابع، واشنگتن به توصيه هاي دولت هاي معين عرب مبني بر مشاركت دادن اهل سنت در حيات سياسي عراق با پيشنهادهاي مورد تاييد سازمان ملل متحد پاسخ گفته است كه بر اساس اين پيشنهادها ، دولت هاي عربي شمار زيادي نيرو به عراق براي حفظ صلح و ثبات در اين كشور پس از تحقق آشتي ملي همه جانبه در ميان گروه ها وجريان هاي مختلف عراق اعزام كنند و اعزام اين نيروها با عقب نشيني تدريجي نظاميان آمريكايي و خارجي همراه خواهد بود كه اهل سنت را مطمئن خواهد كرد.
نظر شما