به گزارش خبرنگار مهر، جعفر زیرراهی صبح شنبه در جمع خبرنگاران بیان داشت: طی 19 سال گذشته سیل در استان خسارتی بالغ بر دو هزار میلیارد ریال برجای گذاشته که 55 درصد خسارات مربوط به بخش کشاورزی، 35 درصد مربوط به شهرستان بندرعباس و 20درصد نیز مربوط به شهرستان میناب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با بیان اینکه طی این مدت نیز تلفات سیلاب بیش از 100 کشته و 430 زخمی بوده است، اضافه کرد: عرض کم رودخانه ها، عدم پوشش گیاهی مناسب و رعد آسا بودن بارندگیها از دلایل مهم جاری شدن سیل در استان است.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی رودخانه ها تاثیر بسزایی در مهار سیلاب دارد تصریح کرد: در حال حاضر 26 رودخانه شاخص در استان به طول دو هزار و 500 کیلومتر وجود دارد که یک هزار کیلومتر آنها نیاز به مطالعه و ساماندهی دارد.
وی ادامه داد: رودخانه های تلنگ میناب، جاماش، شمیل و نیان، جلابی، خور هدیش، پارسیان، رویدر، میناب و رودان در اولویت ساماندهی قرار دارند. تا سال گذشته 620 کیلومتر از رودخانه های استان مورد مطالعه قرار گرفتند و در سال جاری نیز 295 کیلومتر از آنها مورد مطالعه قرار می گیرد و مطالعه 90 کیلومتر باقیمانده تا سال آینده پایان می یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در ادامه گفت: میانگین بارش سالانه استان 196 میلیمتر معادل 20 میلیاردو 500 میلیون متر مکعب می باشد که از این میزان بارش، 14 میلیاردو 400 میلیون آن تبخیر می شود و یک میلیاردو 350 میلیون متر مکعب نیز خارج از محدوده استان است.
وی ادامه داد: حجم روان آبهای نفوذی و سطحی استان چهار میلیارد و 750 ملیون متر مکعب می باشد که از این میزان دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب به در زمین نفوذ می کند و دو میلیارد و 250 میلیون متر مکعب روان آبهای سطحی را تشکیل می دهد.از این میزان روان آب نیز یک میلیاردو 145 میلیون متر مکعب آب شور و یک میلیارد و 230 میلیون متر مکعب آن شیرین است. از این میزان روان آب شیرین تاکنون 750 میلیون متر مکعب توسط سدهای استان مهار شده است و برای مهار بقیه آبها نیز 25 پروژه اجرایی در دست اقدام است که سد سرنی به عنوان مهمترین پروژه عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به طرح انتقال آب از سد جگین به بندرعباس اشاره کرد و افزود: آب رودخانه جگین در محل سد از کیفیت مطلوبی برخوردار است که برای مصارف شرب بسیار مناسب است. رژیم اقلیمی حوضچه سد جگین نیز به گونه ای است که در ماههای فصل تابستان نیز در سطح حوزه رودخانه جگین شاهد بارش هستیم.
زیرراهی ادامه داد: با توجه به کیفیت بسیار خوب آب و همچنین اطمینان از آورد رودخانه در فصل تابستان، رودخانه و سد جگین محل مناسبی جهت تامین آب شرب است.
نظر شما