۲ آبان ۱۳۹۰، ۱۲:۲۷

مطبوعات آلمان گزارش دادند:

چشم انداز مبهم لیبی بعد از مرگ قذافی/ خشنودی غربیها از مرگ بدون محاکمه دیکتاتور

چشم انداز مبهم لیبی بعد از مرگ قذافی/ خشنودی غربیها از مرگ بدون محاکمه دیکتاتور

مطبوعات آلمانی با اشاره به شفاف نبودن آینده لیبی بعد از مرگ معمر قذافی نوشتند کشته شدن بدون محاکمه دیکتاتور سابق لیبی باعث خرسندی غربیها که دستشان با قذافی در یک کاسه بود شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "ان تی وی" آلمان در گزارشی به بررسی دیدگاههای مطبوعات آلمانی درباره مرگ قذافی پرداخته و نوشت: دوران معمر قذافی به پایان رسید و وی در حال فرار از زادگاهش کشته شد. در این میان مطبوعات آلمانی چشم انداز تاریکی درباره آینده لیبی بعد از مرگ قذافی را به تصویر کشیده اند و به دوگانگی حیرت آور غرب در قبال دیکتاتور لیبی اشاره کرده اند.

در این میان نشریه "براین اشوایگر سایتونگ" اعتراضات آزادی بخش ملت لیبی را بیانگر تولد یک لیبی جدید ارزیابی کرده و برای مردم این کشور آرزوی خوشبختی کرد.

این نشریه آلمانی در عین حال خاطر نشان کرد که این کشور حالا در برابر مسائل مهم و تقریبا غیر قابل حلی قرار دارد. این کشور باید از وحدت ملی خود دفاع کند، ثروتهای نفتی برای استفاده عموم مردم باید بین همه تقسیم شود و مسئولان رژیم سابق و حامیان آنها نیز باید مجازات شوند.

روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه " نیز این پرسش را مطرح می کند که آیا پایان دیکتاتور نقطه شروعی برای آرامش و صلح در کشور لیبی خواهد بود. این روزنامه آلمانی همچنین با یادآوری مبارزات بین گروههای انقلابی و طرفداران قذافی در طرابلس می نویسد: متحد شدن وفادارن به قذافی می تواند به مسئله ای برای این کشور تبدیل شود. شمار وفاداران به قذافی که سالها و دهه ها به وی خدمت می کردند کم نیست.

نشریه "لوبکر ناخریشتن" هم درباره مرگ قذافی و واکنش غرب به این واقعه می نویسد: غرب هیچ علاقه ای به محاکمه دیکتاتور لیبی نداشت. برخی ها ممکن است اظهار تاسف کنند که این دیکتاتور با حکومتی طولانی چرا محاکمه نشده کشته شد. اما گروهی دیگر هم هستند که بعد از مرگ قذافی از اینکه وی در برابر دادگاه قرار نگرفت خیالشان راحت شد. این ها کسانی هستند که با او مبادلات و مناسبات تجاری خوبی داشتند و سلاحهای بسیاری به وی می فروختند. آنها همان کسانی هستند که قذافی در ازای پولهای فراوان مانعی برای ورود پناهندگان آفریقایی به کشورهایشان بود.

"مارکیشه آلگماینه" نیز افرادی که از قرار نگرفتن قذافی در مقابل دادگاه خیالشان راحت شد را نام برده و نوشت: بسیاری از کشورها و روسای حکومتها مرگ قذافی را تمجید کردند. اوباما، سارکوزی، بلر و اشرودر دست خود را در دستان این دیکتاتور قرار داده بودند.

این روزنامه آلمانی همچنین به تغییر پذیری اخلاق سیاسی در دموکراسی غربی با توجه به رفتار دوگانه غرب در قبال قذافی اشاره کرد.

روزنامه "تاگس اشپیگل" هم به مراحل صعود و سقوط قذافی در دید غرب اشاره کرده و می نویسد: وی از یک سرهنگ که در اقدامات تروریستی فعالیت می کرد، حدود ده سال پیش در غرب به فردی تبدیل شد که کاملا هماهنگ با این بلوک عمل کرده و ترور را کنار گذاشته و از کاربرد سلاحهای کشتار جمعی انصراف داده است و غرامتهایی را در این راستا به غرب پرداخت کرد.

این در حالی است که قربانیان شکنجه در زندانهای لیبی هیچ سودی از این به زعم غرب تغییرات ایجاد شده در قذافی نبردند. اما با این حال هیچ یک از سیاستمداران غربی از موضع جدید خود در برابر قذافی  در آن زمان منصرف نشدند.

پس غرب با این موضع خود در برابر دیکتاتور لیبی گناه بزرگی را مرتکب شد واز تفکرات وی حمایت کرده و زمینه برای قربانی کردن بی گناهان بیشتری را برای قذافی فراهم کرد.

کد خبر 1441996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha