۲ اسفند ۱۳۸۳، ۱۲:۲۹

سينما و صهيونيسم (19)

بزرگترين داستان عالم، فيلمي براي تبرئه يهودا

خبرگزاري "مهر" - گروه فرهنگ و هنر : فيلم هاي سينمايي توليد هاليوود درباره مسيح(ع) هر كدام به عنوان ابزاري كه واقعيت هاي مسلم تاريخي را از قطعيت بياندازد و تاويل هاي گوناگون را جايگزين آن ها كند بكار آمدند.

در اين ميان اعتراض هاي پراكنده كليساها  نمايش فيلم ها را به عقب مي انداختند ولي سرانجام هر كدام در سطحي وسيع امكان نمايش پيدا مي كردند. تكرار و تكرار از مناظر مختلف درباره مصلوب شدن مسيح (ع) و عاملان آن باعث  شد تا هر بار موضوع اشكال گوناگون و تازه اي بيابد و تغييرات جدي در آن براي مردم و كليسا عادي شود.

كار به جايي مي رسد كه در فيلم  "بزرگترين داستان عالم" ساخته جرج استيونسن، با بازي مكس ول سيدو، چارلتون هستون ، كلود رنيز،تلي سا والاس فيلم جايي براي  مريم (س) وجود ندارد . در تمام طول فيلم تنها به هنگام مصلوب شدن مسيح،  در يك صحنه مريم  بالباس هاي گران قيمت و آرايشي غليظ و امروزي جلوي دوربين قرار مي گيرد.

اين در حالي است كه مسيح نيز  با ريش مرتب (آنكادره) و چشمان سبز و موهاي بور بر اساس مدلي هاليوودي به تصوير كشيده مي شود. اين تغيير ظاهري با تغييرات مفهومي بسياري همراه است .

"جرج استيونس" با گزينشي نگريستن به ظهور مسيح (ع) تا مصلوب شدن صحنه هاي مورد نظر خود را  بار ديگر تكرار مي كند تا به نوعي يهودا را از گناهي تاريخي تبرئه كند . او كه قصد ندارد بطور مستقيم بيانيه صادر كند، به ناگزير عمل يهودا را كم اثر جلوه مي دهد. فيلم به مخاطب القا مي كند كه عملكرد  يهودا به تنهايي نمي توانسته سرنوشت را به زيان مسيح رقم بزند. بنابراين از زبان مسيح ابراز لطف خاصي به او مي شود . فيلمساز شهادت خاص او را نيز هنگام صحبت با قيافا  برجسته تر مي سازد  تا تاكيد كند نظريهودا نسبت به مسيح ارادتمندانه بوده و  تنها براي آرام كردن اوضاع مسيح را بوسيده و باعث دستگيري اش مي شود.

دراين ميان يك عمل ننگين را در حد يك تصور اشتباه پايين مي آورد و از آن خيانت زدايي مي كند. در كنار شستن گناه از يهودا، گناه از هيرود پادشاه يهودي هم شسته مي شود و كارگردان از زبان هيرود گناهان را به گردن پنتيوس پيلات مي اندازد. در كنار اين نوع جعل تاريخي ، جعل بزرگ تري هم صورت مي گيرد ؛ در اين فيلم مردم  مسيح (ع) را به كفر گويي ، جادوگريي ، قتنه اگيزي و بي ديني متهم و محكوم مي كنند و بر روي راي گيري شوراي سهندرون به سرپرستي قيافا و هيرود تاثير تعيين كننده مي گذارند. مردم در صحنه هاي مختلف از فيلم نقش عمده اي مي يابند. در محل تولد خود مسيح به وسيله هم ولايتي هاي (ناصريه) ، در اورشليم به وسيله مردم يهودي كه كسب و كارشان توسط مسيح ، نادرست خوانده شده است و در جريان تكرار حكم دادن ها به وسيله قيافا، هيرود و حتي پيلات حكم مصلوب شدن مسيح را مردم  مي دهند و به ظاهر هم عمل شان توجيه مي گردد كه آنها پايبندي به دين يهودي دارند و مدام بر مرتبت (نبوت) مسيح (ع) انكار مي ورزند. نقش هاي تاريخي يحيي و العاذر به شكلي  كم اثر نمايش داده مي شود .

در فيلم هاي مربوط به حضرت مسيح با تاكيد بر پايبندي به اصل دموكراسي در شكلي شوم  از مردم سوء استفاده مي شود .  اين بهره وري ريشه در رويكرد آمريكا و صهيون به  دموكراسي دارد  . اين دشمنان دايمي اديان بزرگ الهي (مسيحيت و اسلام ) در گونه تبليغي سينماي ديني هاليوودي نيز بر مردم پسند بودن اثر تاكيد دارند . چنانچه حتي داستان فيلم هاي ساخته هاليوود درباره مسلمانان نيزپا را از سطحي نگري فراتر نمي گذارد. اما در زير پوست اين نگرش سطحي مسلمانان اگر تروريست نشان داده نشوند ، آدم هاي كم توان ذهني وبي دانش نشان داده مي شوند. حدودشان در سطح جهان از نشان دادن به عنوان پادو ، نوكر، راهنماي توريستي و هتل داري فراتر نمي رود. آدم هاي غير متمدن در رفتار و كردار تصوير مي شوند كه براي گذراندن امورشان مجبورند سروري غربي ها را بپذيرند.

تمام اين رويكرد سرنوشت سينماي تبليغي هاليوود را رقم مي زند . فيلمي كه بتواند تماشاگران بيشتري را به سينما بكشاند مي تواند يك تحريف تاريخي را عميق و موثر كند .  لبه تيز اين شمشير به هر سو گرفته شود چيزي براي هدف باقي نمي گذارد . اين شمشير مدت هاست به سوي كشور هاي اسلامي بويژه كشورهايي كه راه را بر صهيون بسته اند گرفته شده است .

ايران اين روزها سوژه خوبي براي ساخت فيلم هاي تحريف گر تاريخ است و فيلم الكساندر به يقين اولين وآخرين فيلم با اين روي كرد نخواهد بود .

کد خبر 148160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha