به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زراسوندی عصر چهارشنبه در پنجمین سیمنار ملی شیمی ومحیط زیست که با حضور متخصصان، صاحبنظران و اساتید دانشگاه در علوم شیمی کار خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز کرد، با اشاره به برخی چالشهای زیست محیطی استان خوزستان، گفت: در سالجاری بیش از یک میلیارد و 400 میلیون تومان قرارداد در حوزه محیط زیست میان دانشگاه شهید چمران و دستگاه های اجرایی منعقد شده است.
وی اظهار کرد: دانشگاه شهید چمران از سال 87 تاکنون در ردیف سه دانشگاه برتر کشور (به جز دانشگاه های تهران) به لحاظ حجم و تعداد قراردادهای منعقد شده پژوهشی جای دارد.
وی عنوان کرد: فعالیت صنایع مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها، فولاد و ... در خوزستان اگرچه به لحاظ اقتصادی و نقش آن در کشور بسیار حائز اهمیت است اما تبعات و آسیبهای زیادی به محیط زیست استان وارد کرده است.
این مدرس دانشگاه بر توجه ویژه به مسائل زیست محیطی خوزستان از سوی صاحبنظران، جامعه دانشگاهی ومتخصصان تاکید کرد و گفت: برگزاری همایشهای علمی مانند سمینار شیمی و محیط زیست که اینک در حال برگزاری است، می تواند در ارتقای شاخصهای پژوهشی و وضعیت استان در این بخش تاثیرگذار باشد.
دبیر کنسرسیوم منطقه ای ریزگردها خطاب به شرکت کنندگان در سمینار اظهار کرد: خوزستان یک استان حساس و دارای معضلات زیست محیطی فراوان است در هر کدام از بخشهای آب، هوا و خاک که وارد شوید، به لحاظ پژوهشی جای کار در موضوعات مختلف وجود دارد.
زراسوندی از دانشمندان جوان درخواست کرد با ورود به عرصه پژوهش، ضمن ارتقای شاخصهای پژوهشی استان، برای حل مشکلات به ویژه در حوزه محیط زیست راهکارها و پیشنهاداتی ارائه دهند.
وی درباره مراکز تحقیقاتی دانشگاه گفت: در حال حاضر هفت مرکز تحقیقاتی فعال وجود دارد که عمدتا تقاضا محور و متناسب با شرایط و نیاز بومی استان هستند و چند مرکز تحقیقاتی دیگر نیز در دست مطالعه و راه اندازی است.
نظر شما