۱۸ دی ۱۳۹۰، ۹:۴۱

رکود؛ ارمغان کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی همدان

رکود؛ ارمغان کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی همدان

همدان - خبرگزاری مهر: بررسی ها نشان دهنده آن است که بخش تولیدی همدان به دلیل کمبود نقدینگی با رکود دست و پنجه نرم می‌کند و این رکود در بیشتر بخش‌های تولیدی با شدت و ضعف همراه است.

 

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها کمبود نقدینگی بسیاری از تولیدکنندگان استان همدان را آزار می‌دهد به نحوی که هم‌اکنون بسیاری از کارخانه‌های استان همدان با 40 تا 50 درصد ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند.

بنا بر اعلام منابع رسمی در حال حاضر فعالیت‌های تولیدی کشور نیز دچار رکود شده و اکثر واحدهای تولیدی با کاهش تولید روبه‌ رو هستند و کمتر از ظرفیت خود، تولید می‌کنند.

کمبود نقدینگی تولیدکنندگان را با معضلات‌ فراوانی روبه ‌رو کرده است

به گفته کارشناسان یکی از دلایل اصلی این امر نبود نقدینگی در بخش صنعت است که تولیدکنندگان را با معضلات‌ فراوانی روبه‌رو کرده و همراه با مشکلات دیگری همچون افزایش قیمت حامل‌های انرژی ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها عرصه را بر تولیدکنندگان تنگ کرده است.

یکی از تولیدکنندگان استان همدان با بیان اینکه منابع کافی برای خرید مواد اولیه در اختیار تولید کنندگان قرار ندارد، گفت: کمبود نقدینگی در بخش تولید و خالی بودن دست تولیدکنندگان از منابع مالی کارخانه‌های تولیدی را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

احمد تکلو تأکید کرد: هم‌اکنون تولیدکنندگان به علت نبود نقدینگی نمی‌توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند و این عامل کاهش تولید را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به نوپا بودن بعضی صنایع به خصوص در بخش صنایع مادر که باعث به وجود آمدن صنایع جزء نیز می شود، گفت: باید در راستای حل مشکلات این گروه توجه و رسیدگی بیشتری شود.

نبود تسهیلات خاص برای صنایع و افزایش تورم مشکل ساز شده است

تکلو کمبود نقدینگی و بالا بودن سود بانکی و نبود تسهیلات خاص برای صنایع و افزایش تورم را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: تورم هزینه های تولید را افزایش می دهد و این امر باعث بالا رفتن قیمت کالاهای تولیدی می شود و تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت خود را در برابر کالاهای خارجی از دست می دهند و رو به ورشکستگی می گذارند.

یکی دیگر از فعالان واحدهای تولیدی همدان نیز اظهار داشت: تولیدکنندگان با کمبود نقدینگی مواجه هستند و اگر بانکها جوابگوی تامین این نقدینگی در صنعت نباشند وضع کنونی با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد.

اصغر ترکاشوند ادامه داد: با توجه به رکود حاکم بر بخش صنعت، در حال حاضر در همه حوزه های اقتصاد مشکلاتی وجود دارد که یکی از دلایل اصلی آن نیز قفل شدن پرداخت تسهیلات بانکی به بخش صنعت و زیربار نرفتن بانک ها برای پرداخت تسهیلات با بهره پایین است.

وی با بیان اینکه بسیاری از واحدها با ظرفیت کامل فعالیت نمی کنند و با مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی، بدهی معوق به سیستم بانکی، مطالبات از شرکت های دولتی و مشکلات حاصل از واردات کالاهای ارزان و بی کیفیت چینی مواجه اند، گفت: لازمه رفع مشکلات کنونی بخش صنعت، تغییر قوانین دستگاه ها و نهادهای مرتبط با این بخش است.

10 کارگاه با ظرفیت نیروی کاری بالای 150 نفر در همدان تعطیل شده‌ است

در همین خصوص رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان همدان با بیان اینکه در سه سال اخیر بیش از 10 کارگاه با ظرفیت نیروی کاری بالای 150 نفر در استان همدان تعطیل شده‌ است، گفت: این واقعیت با ادعای ایجاد اشتغال پایدار منافات دارد.

احمد معبودی گفت: کارخانه کیوان همدان با بیش از 200 کارگر در دو سال اخیر دچار مشکل شده و صنایع تبدیلی الوند نیز تعداد کارگران خود را از 200 به 30 نفر رسانده است.

معبودی گفت: شرکت احرار، پتروشیمی، ذوب آهن اسدآباد، کیان کردسا، قارچ سینا، سامیکو صنعت و ذوب آهن ملایر از دیگر نمونه کارگاه‌های تولیدی است که در سال‌های اخیر به دلیل مدیریت نامناسب، کمبود نقدینگی و نداشتن مواد اولیه و اثرات هدفمندی یارانه‌ها تعطیل شده‌ و افراد بسیاری بیکار شده اند.

تولید کارخانه های لبنیات استان همدان روبه کاهش است

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فراورده های لبنی پاستوریزه استان همدان نیز کمبود نقدینگی را مشکل اصلی تولیدکنندگان دانست و افزود: تولید کارخانه های لبنیات استان همدان روز به روز به دلیل کمبود نقدینگی در حال کاهش است.

محمود رشادی با بیان اینکه توان مالی کارخانجات تولید مواد لبنی استان همدان به حدی نیست که بتواند تمامی تقاضاها را پاسخ دهند، گفت: در حالیکه ظرفیت دریافت روزانه کارخانه های شیر همدان دو هزار تن شیر خام است، به دلیل کمبود نقدینگی تنها 30 تا 40 درصد ظرفیت شیر خریداری می شود.

وی با بیان اینکه 32 کارخانه در استان همدان فعالیت می کند، عنوان کرد: در صورتی که دولت برای کمبود نقدینگی کارخانجات استان همدان کمک کند تولیدات به طور مستقیم به سایر کشورها صادرات خواهد شد.

رشادی اضافه کرد: مطالبات کارخانجات استان همدان از دولت شش میلیارد تومان بوده که دولت در فواصل زمانی مختلف آن را پرداخت کرده و دو میلیارد تومان آن باقی مانده است.

وی با بیان اینکه تمامی کارخانجات با ضرر و زیان کار می کنند، یادآور شد: مدیران کارخانجات به امید جبران خسارات و تامین اعتبار از سوی دولت در حال فعالیت هستند.

سرمایه گذاران در همدان با چالش های جدی روبرو هستند

در حالیکه در صحبت های مسئولان و مدیران استان همدان خبر از حمایت سرمایه گذاران در استان همدان شنیده می شود اما در عمل اینگونه نیست و همچنان سرمایه گذران در استان همدان در بخش های مختلف با چالش های جدی روبرو هستند.

از سوی دیگر مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان همدان نیز روز بروز بیشتر می شود به نحوی که برخی از آنها تعدیل نیرو یا تعطیلی نیمه کاره کارخانه ها را یکی پس از دیگری چاره کار می دانند.

حال با این تفاسیر آنچه مهم به نظر می رسد اینکه آیا وقت آن نرسیده که استان همدان که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به مرکز و شرایط آب و هوایی در کشور زبانزد است به جایگاه واقعی خود در عرصه تولید و صنعت دست یابد؟

کد خبر 1503804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha