مهدی سرتاک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دو ماه از زمان برگزاری بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در استان اصفهان میگذرد، افزود: پس از اتمام جشنواره کسانی همچنان درگیر برنامههای جشنواره هستند تا این شور و اشتیاق را در قالبهای متفاوت به نمایش بگذارند.
وی ادامه داد: با یک کار متفاوت و یک نگاه متفاوتتر مستندی از جشنواره کودک ساخته شده که در طول برگزاری جشنواره تصویربرداری آن از کودکان و حواشی جشنواره به شکل رئال و دوربین سردست انجام گرفته است.
این مستندساز اصفهانی تصریح کرد: این مستند یک کار تخصصی و با دیدگاه کودکانه نسبت به جشنواره فیلم کودک بوده که شاید کمتر کسی به آن پرداخته است.
وی در مورد نحوه ساخت این مستند بیان داشت: به دنبال سفارش بنیاد سینمایی فارابی درصدد ساخت مستندی که سوژه اصلی آن خود کودکان باشند و بدون بازیگر، تصاویری از کودکان تهیه کرده که نقش اصلی این مستند را همین کودکان در جشنواره بازی کردهاند.
سرتاک ادامه داد: در نتیجه همراهی چند روزه ما با داوران کودک، بازیگران مطرح کودک و صحبت با آنها به ویژه تصویربرداری از حواشی جشنواره و استفاده از نقطه نظرات تخصصی کودکان تصاویر تهیه شده است.
وی علاوه بر استفاده تصاویر رفتار کودکان در طول جشنواره این نکته را تصریح کرد: در این مستند مصاحبههایی از میر علایی، شمقدری، علی معلم و سجاد پور و منتقدان سینما گنجانده شده، تا ببینم منتقدان و اهل فکر درباره بیستوپنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان چه نظراتی داشتهاند.
این مستندساز اصفهانی در مجموع این مستند را چراغ راهی برای جشنواره فیلم کودک در دورههای بعدی دانست و اظهار داشت: این مستند در بین هنرمندان و عوامل اجرایی توزیع می شود تا با مشکلاتی که این دوره از جشنواره داشته آشنا شده و سعی در رفع آن باشند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم کودک مختص به کودکان است و باید به آنها اهمیت داد، تاکید کرد: متأسفانه در طول جشنواره فیلم کودک چه در این دوره و چه در دورههای گذشته به این نکتهکمتر پرداخته و این خلایی است که در مدیریت فرهنگی و سینمایی کشور ما وجود دارد.
سرتاک گفت: اگر به دنبال اینکه در آینده کشوری موثر و سازنده هستیم، باید سینمای کودک را علاوه بر جنبه سرگرمکننده بعد آموزشی و فرهنگی هم داشته باشد تا نسل آینده بتواند با آن رابطه برقرار کنند.
نظر شما