۱۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۲:۳۰

دستاوردهای انقلاب در یزد (2)

برق رویای روستانشینان بافق/ آرزوهایی که محقق شد

برق رویای روستانشینان بافق/ آرزوهایی که محقق شد

بافق - خبرگزاری مهر: آن روزها، روزهای تاریکی که روستاها و روستانشینان فراموش شده بودند و ساده ترین امکانات رفاهی برای آنها رویایی دوردست بود، سالهاست به پایان رسیده و آرزوهای مردان و زنان و کودکان در دورترین روستاها محقق شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بافق در روزهای قبل از انقلاب گرچه به ظاهر شهر بود اما از امکانات یک روستا نیز بی بهره بود و با این وصف، وضعیت روستاهای آن ناگفته پیدا بود.

آن روزها برق، شگفتی بزرگ کودکان روستاها و آرزویی بود دور دست و دست نیافتنی اما این روزها که برق به همه روستاها رفته به امکانی معمولی و پیش پا افتاده تبدیل شده است.

نه تنها برق بلکه بسیاری از امکانات، روزگاری برای کودکان شهرها و روستاها رویایی بیش نبود، زمانی که مدرسه ای نبود برای تحصیل، دانشگاهی نبود برای رشد و پیشرفت، آبی نبود گوارا، برقی نبود روشنایی بخش.

راه ها همه خاکی و طولانی و پرخطر، کشاورزی با سخت ترین شرایط ممکن و خلاصه همه امور با مشقت بسیار سپری می شد.

انقلاب که شد کم کم روستاها دیده شدند و روح زندگی در آنها دمیده شد، با آغاز جنگ روستاها باز هم به کما رفتند اما پس از جنگ نهضت سازندگی آغاز شد و در این روزها و در آستانه 33 سالگی انقلاب، سازندگی در روستاها به اوج خود رسیده است.

بافق هم این روزها خود و روستاهایش نفسی تازه کردند و روحی تازه در کالبد آنها دمیده شده است.

بافق امروز در مسیر توسعه قرار گرفته و دستاوردهای انقلاب اسلامی در آن به طور ملموسی قابل مشاهده است.

فرماندار بافق در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی در شهرها و روستاهای این شهرستان اظهار داشت: با مروری بر تاریخ اجتماعی شهرستان بافق می توان دریافت که امکانات و تجیهیزات رفاهی که قبل از انقلاب در این شهرستان بوده است به هیچ عنوان با دوران بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست.

 
قبل از انقلاب بسیاری از کودکان به دلیل مشکل نبود فضای آموزشی یا مشکلات معیشتی به رغم برخورداری از ضریب هوشی بالا ناچار به ترک تحصیل می شدند که این امر بر فرهنگ منطقه تاثیر بسیاری گذاشته بود 
فرماندار بافق

 

حسین ندافیان با اشاره به دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی را در شهرستان بافق در زمینه های مختلف بیان داشت: این اقدامات و ایجاد زیرساخت ها در زمینه های رفاهی، بهداشتی، کشاورزی، سواد آموزی، مراکز درمانی و آموزشی، برق رسانی و ... صورت گرفته و بافق در همه این زمینه ها پیشرفتهای چشمگیری داشته است.

وی عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر فرهنگ و اخلاق، بافق در زمینه‌ های صنعتی و علمی توسعه و پیشرفت قابل توجهی کرده است.

ندافیان با بیان مشکلات آموزشی قبل از انقلاب افزود: به دلیل کمبود فضای آموزشی و وضعیت نامطلوب معیشتی، برخی از دانش آموزان باید در دوران ابتدایی برای تامین مخارج خانواده دست از تحصیل برداشته و به کار مشغول می شدند و این امر باعث کاهش سطح سواد و فرهنگ مردم در آن دوران می شد.

وی بیان داشت: در حال حاضر به برکت انقلاب اسلامی و توجه مسئولان نظام به سوادآموزی و علم و دانش، شهرستان بافق در زمینه ریشه کنی بیسوادی پیشرو بوده و همه مردم این شهرستان باسوادند.

8 هزار دانش آموز در 75 آموزشگاه در بافق تحصیل می کنند

فرماندار بافق با اشاره به دستاوردهای انقلاب و مقایسه آن با قبل از آن تصریح کرد: اکنون به برکت نظام جمهوری اسلامی، بیش از هشت هزار دانش آموز دختر و پسر در مقاطع مختلف در 75 آموزشگاه شهری و روستایی به تحصیل اشتغال دارند و از همه امکانات آموزشی و کمک آموزشی برخوردارند.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب کمتر کسی به خاطر بعد مسافت قادر به تحصیلات دانشگاهی بود، گفت: در حال حاضر سه مرکز آموزش عالی مجهز به فناوری روز و تجهیزات مدرن در بافق فعالیت دارند که در مجموع بیش از شش هزار دانشجوی دختر و پسر در رشته های مختلف این مراکز مشغول تحصیل هستند.

ندافیان افزود: در همین راستا و توجه مسئولان به امر علم و دانش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانش آموزان بافقی توانسته اند برای چند سال متوالی بالاترین رتبه قبولی در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور را به خود اختصاص دهند و امروز در سطح کشور شاهد مسئولیت های کلیدی آنان در سطوح بالای مدیریتی هستیم.

وی همچنین یادآور شد: مسافت 120 کیلومتری بافق - یزد قبل از انقلاب خاکی بود و مردم برای تهیه مایحتاج و دانش آموزان برای ادامه تحصیل خود این مسیر نامناسب را طی می کردند که گاهی لوازم و ارزاق، شکسته یا غیرقابل استفاده به اهالی بافق می رسید.

ندافیان همچنین با اشاره به وجود نعمت برق در روستاهای بافق بیان داشت: از تعداد 145 روستای دارای سکنه در شهرستان بافق 99 درصد از نعمت برق برخوردار و همه روستاهای بالای پنج خانوار برقدار هستند.

فرماندار بافق افزود: این در حالی است که قبل از انقلاب هیچ روستایی در بافق از این نعمت برخوردار نبوده است.

ندافیان با بیان اینکه هیچ چاه کشاورزی در شهرستان بافق برقی نبود عنوان کرد: بعد از انقلاب طرح برقدار شدن چاه های کشاورزی در دستور کار قرار گرفت و به تدریج بیشتر این چاه ها برقدار شدند.

90 درصد چاه های کشاورزی بافق برقدار شدند

وی تعداد چاه های کشاورزی برقدارشده بافق را افزون بر 170 حلقه اعلام کرد و افزود: هم اکنون بالغ بر 90 درصد از چاه های کشاورزی این شهرستان از نعمت برق برخوردار شدند و با اجرای این طرح، کشاورزان دیگر دغدغه خراب شدن موتور برق و مشکلات جانبی آن را نخواهند داشت.

ندافیان همچنین تعداد مشرکان برق این شهرستان را بالغ بر 26 هزار مشترک اعلام کرد و افزود: با احداث 332 کیلومتر شبکه متوسط و 990 کیلومتر شبکه فشار ضعیف، برق مشترکان تامین شده است.

وی یادآور شد: تا مدتی قبل از انقلاب برق اهالی این شهر از طریق موتور برق تامین می شد.

ندافیان افزود: ساکنان بافق فقط چند ساعت از شب می توانستند از برق استفاده کنند که این امر نیز به خاطر خرابی موتور و برخی مشکلات د یگر بعضا با قطع پی درپی برق مواجه بودند.

وی ادامه داد: مشترکان برق در آن سالها دو تا دو هزار و 500 مشترک بودند که این میزان با دوران بعد از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

فرماندار بافق اظهار داشت: روستاهایی در مناطق صعب العبور با همت مسئولان برق استان و به برکت انقلاب برقدار شدند که رفت و آمد در آنها به کندی صورت می گرفت ولی اکنون همان روستاها از جاده مناسب برخوردار شده اند.

یکی از اهالی منطقه سبزدشت بافق نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قبل از انقلاب برقدار شدن روستاها برای روستانشینان یک رویا بود ولی اکنون آن رویا به حقیقت پیوسته و روستای ما و تمامی روستاهای کوچک بزرگ اطراف آبادی ما برقدار شده اند.

برق در روستاها صدها شغل ایجاد کرد

عباس ابراهیمی اضافه کرد: همزمان با آوردن برق به روستاها توسعه و آبادانی روستاها گسترش پیدا کرد و در کنار آن صدها شغل ایجاد شد.

وی بیان داشت: قبل از برقدار شدن روستاها نگهداری مواد فاسد شدنی امکان پذیر نبود و بیماری ناشی از مصرف مواد فاسد شده درسطح روستاها شایع بود اما امروز به همت دولتمردان نظام جمهوری اسلامی به ویژه در سالهای اخیر، استفاده از یخچال و فریزر، مواد خوراکی مدتها با اطمینان نگهداری می شوند.

در دوران قبل از انقلاب مردم روستاهای شهرستان بافق از وسایل اولیه مانند چراغ توری، لامپا و چراغ دستی برای روشنایی استفاده می کردند و استفاده از هر نوع لوازم و کالای برقی به خاطر فقدان برق امکان پذیر نبود.

کودکان، جوانان و نوجوانان اوقات فراغت خود را با بازیهای محلی در کوچه های خاکی و آلوده پر می کردند و اصولا هیچگونه آشنایی با برق و وسایل برقی نداشتند ولی امروز به برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران، مردم روستاها نیز همانند شهرنشینان دارای امکانات هستند و از خدمات رایانه، برنامه های رادیو و تلویزیونی، سیستم روشنایی منازل و معابر، وسایل سرمایشی و گرمایشی و ... بهره مند هستند.

کد خبر 1525885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha