یدالله بغدادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: بدون در نظر گرفتن سایر استانداردها و پتانسیلهای موجود در مراتع ارزش ریالی تولید علوفه قابل برداشت مراتع سالیانه 582 میلیارد و 839 میلیون و 600 هزار ریال برآورده شده است.
وی گفت: متاسفانه هنوز ارزش اقتصادی و زیست محیطی مراتع برای مردم ناشناخته مانده که باید برای فرهنگ سازی حفاظت و حمایت از عرصه های طبیعی بیشتر تلاش شود.
بغدادی عنوان کرد: جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل سیل، تشکیل خاک و تنظیم آب، نفوذ پذیری آب در خاک، تقویت منابع ژنتیکی، تثبیت ازت و اهمیت تفرجگاهی و گردشگری از جمله ارزشهای اقتصادی غیر محسوس مراتع است.
وی گفت: توریج فرهنگ منابع طبیعی در گرو ارتقاء آگاهیهای مردم در رابطه با اهمیت این منابع خدادای است و تا اطلاع رسانی مناسب دراین خصوص صورت نگیرد در حفاظت از عرصه های طبیعی موفقیت چندانی را کسب نخواهیم کرد.
بغدادی یادآورشد: ترویج فرهنگ منابع طبیعی کم هزینه ترین روش برای حفظ این منابع ارزشمند است که نیازمند ابزارهای متنوع علمی و فرهنگی است و نقش رسانه ها نیز در این زمینه بی بدیل است.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین به نزدیک شدن فصل بهار و رویش دوباره مراتع اشاره کرد و افزود: ما باید با کمک دیگر دستگاهها و رسانه ها تلاش کنیم تا فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در بین مردم گسترش تا نگرش آنها نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی واقع بینانه باشد.
بغدادی تصریح کرد: امروز رسانه های جمعی نقش زیادی در یادگیری مردم و حتی تغییر افکار آنان در خصوص اهمیت منابع طبیعی دارند چرا که پر قدرت ترین ابزارهای اطلاع رسانی محسوب می شوند.
نظر شما