۱۷ اسفند ۱۳۹۰، ۱۰:۳۲

نکوداشت شاهنامه‌پژوهان ـ3/

موحدفرد: هنوز نتوانسته‌ایم از آموزه‌های شاهنامه استفاده کنیم

موحدفرد: هنوز نتوانسته‌ایم از آموزه‌های شاهنامه استفاده کنیم

دبیر بنیاد فردوسی گفت: پرسش مهمی که باید از نهادهای کارگزار فرهنگی پرسید، این است که چرا با گذشت هزار سال که از گردآوری و سرایش شاهنامه می‌گذرد، هنوز نتوانسته‌ایم از این همه دانش، خرد و آموزه که در این گنجینه جهانی نهفته است به راستی و درستی بهره بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نکوداشت شاهنامه‌پژوهان برجسته کشور و جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ سه‌شنبه شب 16 اسفند با حضور شاهنامه‌پژوهان و محققان کشور در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم کتاب «دفتر دوم فردوسی پژوهی» توسط حجت‌الاسلام ادبی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و یاسر موحدفرد دبیر بنیاد فردوسی رونمایی شد.

موحدفرد در این برنامه با اشاره به این کتاب گفت: «دفتر دوم فردوسی پژوهی» آن‌چنان که از نامش بر می‌آید، یادگار و تحفه‌ای است از اندیشمندان هم روزگارمان که از 10 کشور دنیا اثرگذاری شاهنامه بر فرهنگ‌ها و تمدن‌های گوناگون را بررسی کرده‌اند و جملگی بر اثربخشی و کارآیی شاهکار فردوسی در دنیای معاصر برای یافتن سرچشمه‌های پیوند این فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و دستیابی به صلح و آشتی جهانی را از منظر خویش تاکید ورزیده‌اند.

وی افزود: ایران، کشوری که گاهواره فرهنگ و دانش جهان است. چه در دوران باستان و چه هنگام درخشش در دوران ‏اسلامی پیشتاز کاروان دانش و فرهنگ بشری بوده و در این روزگاران پس از رهانیدن خویش از قید بندگی ‏دیگران و با توجه به دگرگونی‌های امروزه جهان که هر روز آهنگ خواستنی‌تری به خود می‌گیرد، امکان آن را ‏دارد که با تکیه بر توان تاریخ فرهنگ خود، بار دیگر شمع محفل آرای فرهنگ جهان شود.

موحدفر ادامه داد: با گذشتن یک هزار سال بر تاریخ ایران که در آن هزاران رویداد ناهمگون و سخت بر جان ایرانیان و بر فرهنگ ‏شکوهمند آن روان شده است، شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی همواره همچون درفش برافراشته فرهنگ و تاریخ ‏ایران نگاهبان و پناهگاه ایران و ایرانیان بوده و پایگاه ویژه خویش را داشته و دارد.‏

این نویسنده گفت: پرسش مهمی که از نهادهای کارگزار فرهنگی به وجود می‌آید این است که پس از هزار سال که از گردآوری و سرایش چنین دانشنامه سترگی می‌گذرد، چرا هنوز نتوانسته‌ایم از این همه دانش، خرد و آموزه که در این گنجینه جهانی نهفته است به راستی و درستی بهره بگیریم.

دبیر بنیاد فردوسی در ادامه در بیان دلیل تشکیل این بنیاد گفت: برای هدف گسترش فرهنگ ناب در شاهنامه، بهره‌گیری از اندیشه حکیم توس و ایجاد پایگاهی برای پاسداشت آموزه‌های ارزشمند فرهنگ ایران- اسلامی در برابر نفوذ دیگر فرهنگ‌ها، بنیاد فردوسی در مقام سازمانی فرهنگی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و مردمی با مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ 27/12/1384 به شماره 19506 به ثبت رسمی رسید و از مجمع عمومی، هیئت امنا و شورای مرکزی تشکیل شده است.

در ادامه این برنامه توسط ادبی و موحدفرد از شاهنامه پژوهان کشور تجلیل و تقدیر به عمل آمد. اسامی این افراد به ترتیب زیر است:

آرش اکبری، داود اسپرهم، جلیل مسعودی فر، جمیله اخیانی، قدمعلی سرامی، تورج اقدایی، فرانک دوانلو، مهدی محبتی، زهرا دری، منوچهر تشکری، شهلا فرقدانی، مهری تلخابی، حمیدرضا شایگان‌فر، کامران شرفشاهی، شروین وکیلی، سیدجعفر حمیدی، فردین قائمی، ضیاءالدین هاجری، سرافراز غرنی، سجاد آیدین‌لو، سیدعلی موسوی گرمارودی، محمدحسین توسی‌وند، عبدالله رجبی، میرجلال‌الدین کزازی، عزیزالله جوینی، بهمن حمیدی و کلثوم غضنفری.

کد خبر 1553857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha