به گزارش خبرگزاری مهر، طی نشستی با عنوان قرار گاه مدیریت بحران حوادث پرتویی و هسته ای "رافع" که با حضور دکتر فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی هسته ای ، سردارجلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور و تنی چند از مسئولان بلند پایه کشوری و لشکری در محل سازمان انرژی هسته ای برگزار شد، متن حکم دکتر فریدون عباسی با عنوان فرماندهی قرارگاه دفاع پرتویی و هسته ای که از سوی سرلشکر فیروز آبادی صادر شده بود قرائت شد .
در قسمتی از این حکم آمده است: جناب آقای دکتر عباسی بنا به پیشنهاد سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و نظر به تجربیات جنابعالی در حوادث پرتویی و هسته ای شما را که از پیشکسوتان و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس می باشید به فرماندهی قرار گاه دفاع حوادث پرتویی و هسته ای منصوب می نمایم.
سردار جلالی در این نشست طی سخنانی گفت: در کشور ما به علت ساختار سیاسی خاص، ایجاد هماهنگی بین بخش دفاع و بخش کشوری موضوعی قابل تامل است که بر همین اساس و با حکم ریاست جمهوری اختیارات خود را به کمیته 5 نفره به نام کمیته دائمی پدافند غیرعامل تفویض و ریاست این کمیته به عهده سردار سرلشگر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
وی با برشمردن اهداف گفت: این کمیته دارای 4 هدف بسیار مهم در زمینه دفاع در برابر تهدیدات است که شامل؛ دفاع پرتویی، دفاع سایبری ،دفاع بیولوژیک و دفاع شیمیایی است.
جلالی ادامه داد: در زمینه دفاع پرتویی و سایبری کارهای بسیار خوب و شایسته ای به انجام رسیده و در بحث دفاع بیولوژیک در حال بررسی و مطالعه هستیم.
وی گفت: قرارگاه دفاع پرتویی وظیفه آماده سازی و کاهش اثرات حادثه در زمان بحران را بر عهده دارد. وظایف ستاد مدیریت بحران در زمان حادثه عبارت اند از: مقابله با آلودگی ها ،مراقبت و مانیتورینگ تهدیدات، درمان مصدومین، پاک سازی آلودگی، اطلاع رسانی و کاهش تهدیدات و همچنین ارتقا آمادگی، سازماندهی و ایجاد ساز و کار مناسب در زمان بحران، برگزاری رزمایش، اطلاع رسانی و آموزش همگانی از دیگر وظایف این تشکیلات است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ادامه داد: در بخش دفاع پرتویی دارای 2 سطح مدیریت ملی و استانی هستیم. در سطح مدیریت استانی همه اختیارات و وظایف مربوط به مدیریت بحران را استاندار بر عهده دارد و به طور محدود وارد عمل میشود ولی در سطوح بزرگتر کمیته ملی وارد عمل شده و با کمک و همکاری ستادهای استانی عمل میکنند که دستگاه های مجری در این بخش عبارت اند از: وزارت دفاع، وزارت کشور، وزارت اطلاعات، سازمان بسیج، نیروی انتظامی، سازمان هلال احمر، سازمان پدافند غیرعامل، سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران.
جلالی گفت :تهیه طرح جامع مشارکت برای رسیدن به آمادگی کامل در برابر تهدیدات و بحران های هسته ای بر عهده فرماندهی قرارگاه است که با همکاری سازمان پدافند در حال تدوین می باشد.
وی در خاتمه اظهار داشت؛ انشاالله چرخه مدیریت بحران در حوادث هسته ای و پرتویی با ساز و کار مناسب و کارآمد به بهره برداری خواهد رسید و جزء برنامه های در دست اقدام سازمان پدافند غیرعامل است.
سازندگان داخلی می توانند راکتورهای متوسط با توان 2 برابری بسازند
دکتر عباسی رئیس سازمان انرژی هسته ای نیز در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: در دفاع مقدس اولویت حفظ سرزمین بود ولی اکنون بالا بردن ضریب امنیتی و رعایت همه جانبه اصول ایمنی هسته ای امری اجتناب ناپذیر است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: آمار و مستندات نشان دهنده این است که توسعه و فناوری عصاره ای است از دانش های بوجود آمده در کل کشور.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه امروز از معدود کشورهای سازنده سوخت هسته ای هستیم گفت: گلوگاه اصلی ساخت راکتورها، تولید سوخت اصلی است که به آن رسیده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به چشم انداز تولید هزارمگاوات برق هسته ای و برنامه ریزی برای ساخت نیروگاه های جدید گفت: چند روش را دنبال می کنیم که اولین آن تکیه بر دانش و فناوری داخلی است.
عباسی در ادامه تصریح کرد: نوع استخری راکتورها را می توانیم در 3 تا 5 سال طراحی کرده و بسازیم که می تواند از نوع راکتور تهران و با توانی 2 برابر آن باشد.
وی افزود: راکتور اراک باعث شده تا سازندگان داخلی بتوانند راکتورهای متوسط با توان 2 برابری بسازند.
رئیس قرارگاه رافع در پایان ضمن تشکر از حسن اعتماد رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان پدافند غیرعامل به ایشان در اعطای مسئولیت قرارگاه دفاع پرتویی و هسته ای گفت: بدلیل توسعه کشور در بخش انرژی هسته ای وجود این قرارگاه لازم بود و باید در این راستا ستاد فرماندهی کوچک و چابکی ایجاد شود، همچنین تهیه و تامین نیروی انسانی لازم، مدیریت شبکه، برگزاری جلسات، مطالعه امکان سنجی و سنجش از دور، شناسایی مقابله با حمله هسته ای و پرتویی و حفظ توسعه توانمندی های بدست آمده از ضروریات این قرارگاه است.
نظر شما