به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري ها، كشورهاي گفتگو كننده پيرامون برنامه هاي هسته اي كره شمالي در حال رايزني هستند تا اين كشور را كه هفته پيش خروج خود از اين گفتگوها را اعلام كرد به پاي ميز مذاكرات بازگردانند.
وزراي خارجه چين و كره جنوبي از تمام طرفهاي گفتگو كننده خواستند تا تلاشهاي خود را براي از سر گيري فوري گفتگوها بكارگيرند.
لي ژائو ژينگ در گفتگوي تلفني با"بان كي مون" همتاي كره جنوبي خود ضمن تاكيد بر لزوم عاري سازي شبه جزيره كره از سلاحهاي هسته اي ، خواستار تلاشهاي ديپلماتيك براي حل اين مساله گرديد .
همچنين خبرهاي رسيده حاكي از اين است كه كره جنوبي نيز در ادامه تلاشهاي خود براي حل بحران كنوني دست به تلاشهاي جديد ديپلماتيك خواهد زد.
مقامات سئول اعلام كردند يك نماينده ارشد دولتي را براي گفتگو با پكن به چين اعزام خواهند كرد.
"چون دون يونگ" وزير اتحاد كره جنوبي گفت:" بعضي از افراد در مورد افزايش فشار و تحريمها بركره شمالي صحبت مي كنند اما من فكر مي كنم كه اين اقدامات هنوز زود است".
اين درحاليست كه چين در پايان هفته يكي از مقامات ارشد خود را به پيونگ يانگ فرستاد تا تلاش خود را براي آغاز گفتگو ها بعمل آورد و كاخ سفيد در اقدامي قابل تامل فرد جديدى را به رياست هيات مذاكرات اتمى با كره شمالى منصوب كرد.
سرگي لاوروف وزير خارجه روسيه نيز طي تماسي تلفني با همتاي كره شمالي خود از آن كشور خواست تا به گفتگوها باز گردد.
وزارت خارجه روسيه اعلام كرد كه در اين گفتگو هر دو طرف خواستار از سرگيري سريع گفتگوها شدند و تعهد كردند تا در اين خصوص به مشورت بپردازند.
وي كه "كريستوفر هيل " سفير آمريكا در كره جنوبى بوده قرار است جانشين " جيمز كلى" رييس فعلى هيات مذاكره كننده شود.
همچنين آمريكا به عنوان اصلي ترين طرف گفتگوها اظهار نظر هاي تندي را نسبت به اعلام خروج كره شمالي از گفتگوها نشان داده است .
در يكي از آخرين اظهارات مقامات آمريكائي هووارد بيكر Howard Bake سفير آن كشور در آمريكا در جمع گروه كوچكي از خبرنگاران گفت:"كره شمالي براي ژاپن و منطقه يك مساله مهم و خطرناك است و اين كشور به گفتگوها باز خواهد گشت و در حال حاضر نيز گزينه نظامي براي برخورد بااين كشور در دستوركار نيست.
نظر شما