به گزارش خبرنگار مهر مراسم اختتامیه نخستن کنگره شعر فاطمی با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و شعر عصر روز سهشنبه 5 اردیبهشت در مجتمع فرهنگی قلهک برگزار شد.
در این مراسم فاطمه راکعی دبیر این دوره از این جشنواره در سخنانی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این کنگره اظهار ارادت و دوستی به حضرت زهرا(س) و فرزندان او و ایجاد نگاهی تازه به درد کهنه زهرا و زهراییان در طول تاریخ است، گفت: این موضوعات در مجموع ما را به این سمت هدایت کرد که کنگره شعری درخور برای تببین این مسائل برگزار کرده و از شاعران سراسر کشور نیز خواستیم که با ارسال شعر به این کنگره در معرفی ابعاد مختلف شخصیت ایشان تلاش کنند.
وی ادامه داد: در اسلام نه تنها تفاوتی از نظر رشد و تکامل معنوی و اجتماعی میان زن و مرد وجود ندارد بلکه زنها به دلیل ظرافتهای وجودی خود مانند خیراندیشی، دیگرخواهی، ایثار و مسئولیت پذیری، در صورت رشد و ارتقا آگاهی به چنان درجهای از عظمت خواهند رسید که چون زهرای اطهر دستانشان شایسته بوسه پیامبر(ص) میشود.
راکعی افزود: موضوع زنان متاسفانه در جامعه ما با افراط و تفریط روبروست این کنگره تلاش کرده است با معرفی دقیق و روشن و تاثیرگذار از شخصیت حضرت زهرا(س) برای ایجاد تعامل در این زمینه در جامعه گام بردارد که این موضوع با استقبال خوب شاعران نیز روبرو شد.
وی همچنین با تشکر از احمد مسجد جامعی، با بیان اینکه این کنگره به ابتکار مسجد جامعی شکل گرفته است، گفت: پایداری اعضای هیات رئیسه انجمن شاعران ایران و همراهی آنها با احمد مسجد جامعی در ملاقات با آیات عظام صافی گلپایگانی و وحید خراسانی و برخورداری از نظرات راهگشایانهشان در برگزاری مطلوب این کنگره تاثیر به سزایی داشت.
وی در پایان افزود: این کنگره به خاطر سرودن دو مثنوی بلند در وصف حضرت زهرا(س) و انتشار نخستین کتاب مستقل شعر درباره ایشان پس از انقلاب از احمد عزیزی قدردانی میکند. همچنین قدردان مرحوم طاهره صفارزاده، سید علی موسوی گرمارودی، و زندهیاد سید حسن حسینی به دلیل سرایش مجموعه شعر «شرابههای روسری مادرم» نیز هست. همچنین از سهیل مجمودی نیز به دلیل سرایش دو مجموعه شعر «پیش از تو یاس نام گلی بود» و «سوگند من به نام شماست» نیز تجلیل میکند اما به دلیل عدم آمادگی کنگره برای تجلیل حضوری از این عزیزان و بازماندگانشان، این برنامه به زمانی دیگر موکول میشود.
احمد مسجد جامعی نیز دیگر سخنرانی این مراسم بود که اظهارت خود به ارائه شرح مختصری از زندگی سلمان فارسی پرداخت و گفت: سلمان فردی بود که شبها، مرکب اختصاصی پیامبراکرم(ص) را که حضرت فاطمه(س) پس از مراسم عروسی با حضرت علی (ع) بر آن نشسته بود را به سوی منزل آنها هدایت کرد و یکی از معدود کسانی بود که در مراسم خاکسپاری حضرت زهرا(س) نیز به خواست حضرت علی(ع) حاضر بود.
وی همچنین گفت: از زمان پس از رحلت فاطمه(س) تاکنون این پارسیان هستند که هرساله عزای او را برپا میکنند. پارس همان فارس است، سرزمینیاسها و سرزمین دوستداران آن، ایران.
شعر خوانی جمعی از شاعران برگزیده دراین کنگره و نیز اجرای آواز توسط حسامالدین سراج نیزاز دیگر برنامههای اختتامیه نخستین کنگره شعر فاطمی بود.
نظر شما