به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی در همایش بین المللی مختومقلی فراغی افزود: همانگونه که فردوسی در احیای زبان فارسی جایگاه خاصی دارد، مختومقلی نیز بین ترکمن ها چنین جایگاهی دارد.
وی اظهار داشت: روح حماسی فردوسی که از توحید معنویت و اخلاق سرچشمه گرفته در اشعار فراغی نیز دیده می شود.
وی عنوان کرد: یکی از اندیشمندان کشور روسیه از مختومقلی فراغی به عنوان " جام جم" یاد کردند و به این جهت بر مختومقلی این نام نهاده شد که با گویش و ضرب المثلهای فارسی آشنایی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: مردم آمال و آرزوهایشان را در اشعار مختومقلی می دیدند و فراغی از دانش بالایی برخوردار بوده اند.
حسینی گفت: بیشتر اشعار مختومقلی با آیات و روایات هماهنگ بود و به این دلیل بیش از دو قرن از فراغی یاد می شود.
ایرانیها دوستدار شعر و ادب
وی با بیان اینکه مردم ایران به شعر و ادب علاقمند هستند، گفت: شاعران جایگاه خوبی بین مردم دارند و شاعران از شعر به عنوان ابزاری برای مفاهیم والا بهره می برند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان عنوان کرد: اندیشه و افکار فراغی مرز جغرافیایی نمی شناسد و در همه کشورها شناخته شده است.
وی افزود: یکی از وجه تمایز فراغی، وحدت بود و به دلیل عشق به پیامبران، مختومقلی مردم زمان را به وحدت دعوت کرده است.
حسینی گفت: مختومقلی امروز برای جوانان و مردم الگوست و شخصیتی که فرهنگ اصیل را احیا کرده است.
پیشنهاد ساخت مجتمع فرهنگی در ترکمنستان
وی به سفر اخیر به ترکمنستان اشاره کرد و گفت: در این سفر پییشنهاد شد همانگونه که مردم ترکمنستان هر ساله در مراسم بزرگداشت مختومقلی در ایران شرکت می کنند، جایگاهی نیز در آن کشور نیز احداث شود.
وی گفت: پیشنهاد شده که مجتمع فرهنگی و هنری در ترکمنستان بنا شود و مردم ایران نیز بتوانند در مراسم مختومقلی در آن شرکت کنند.
نظر شما