محسن مهرآبادی، مدیر نشرفرهنگ گستر و سخنگوی مجمع ناشران دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فراخوان این مجمع برای عضوپذیری از ناشران کشور گفت: افتخاردارم که جزو اولین کسانی بودم که ایجاد یک جمعیت مردمنهاد و یاNGO را به صلاح نشر دفاع مقدس در ایران میدانسته و میدانم. در سال 81 نیز طی نامهای به محسن پرویز معاون وقت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز به ایجاد چنین تشکلی را منتقل کردم و سال بعد از آن نیز این مساله را به حمید حسام، معاون وقت ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار یادآوری کردم.
وی ادامه داد: در همان سال تشکل صنفی موردنظر خود را پیرامون ناشران دفاع مقدس با عنوان «انجمن ناشران دفاع مقدس» مطرح کردم که سالها قبل از اندیشیدن برای راهاندازی مجمع فعلی بود. ما گروهی بودیم که کارمان را شروع کردیم، اما رفته رفته حس کردیم که تعدد و تفرق نظرات در چگونگی شکلگیری مجمع یا انجمن در حال تاسیس ایجاد سازوکاری میطلبد که حتیالمقدور به دور از اصطکاک و تنشهای مترتب به فعالیت آن باشد.
مهرآبادی ادامه داد: به هر حال میدانستم اگر همراهان همکار برای عضویت بیش از 15 ناشر باشند، نام انجمن عنوان کوچکی برای گردهم آوردن تعداد زیادی ناشر خواهد بود و امروز که بیش از 60 ناشر تقاضای عضویت به ما دادهاند، به نظر میرسد تصمیم و اقدام گروهی اعضای هیئت موسس برای تبدیل نام انجمن به «مجمع ناشران دفاع مقدس» دقیق و راهگشا است، ضمن اینکه همه دوستان سابق را نیز دعوت به عضویت و فعالیت شانه به شانه خود کردهایم.
مدیر نشر فرهنگگستر افزود: فرض ما این بود که عنوان مجمع جمعیت قابل توجهتری از مخاطبان را در خود خواهد پذیرفت و شرایط عضویت در آن نیز به نوعی سادهتر خواهد بود.
سخنگوی مجمع ناشران دفاع مقدس تاکید کرد: ما خودمان را مانعی برای کسانی که میخواهند در فعالیتهای صنفی حول نشر کتابهای دفاع مقدس شرکت کنند، نمیدانیم. در همان آغاز برخی میگفتند که انجمن باید هیئت موسس ثابت و مادام العمر با حیطه اختیارات ویژه داشته باشد که همواره بر آن ریاست کنند و همه تصمیمات میبایست بر مبنای نظر آن گرفته شود؛ در حالی که بنده و جمع دیگری از دوستان این موضوع را نمیپذیرفتیم و تاکید داشتیم که باید به سمت برپایی مجمع عمومی و انتخاب بر اساس ارائه برنامه باشد.
وی ادامه داد: وقتی احساس کردیم از نیات اولیه دور شدهایم و فرآیند پیش رو امید به تجدیدنظر برخی دوستان را فراهم نخواهد ساخت، نام انجمن را با همه کوچکی و نوپاییاش واگذاشتیم و به جمعی گستردهتر و فعالتر با اهدافی بلندمرتبهتر فکرکردیم و به سمت تشکل مجمع ناشران دفاع مقدس حرکت کردیم.
مهرآبادی افزود: هر فردی که میتواند زیر عنوان نام مجمع به ادبیات دفاع مقدس خدمت کند، میتواند عضوی از ما باشد و ما هرگز نافی گروه و یا تشکل دیگری در هر جای دیگری نیستیم و حتی به کسانی که به قصد خدمت به توسعه و نشر فرهنگ دفاع مقدس که سعی دارند تشکلی به نام خود مستقلا ایجاد کنند نیز کمک و مساعدت فکری خواهیم داد.
وی افزود: موسسان مجمع هفت ناشر هستند که هیئت مدیره موقت آن را نیز تشکیل دادهاند. این ناشران به ترتیب شامل :علی ناظری، مدیر نشر فاتحان، محمدحسین کریمی پور، مدیر نشر روایت، امیر شهریار امینیان، مدیرنشر اندیشهورزان، عبدالرضا سالمینژاد مدیر نشر نیلوفران، رحیم مخدومی، مدیرنشر رسول آفتاب، سید مجتبی نبوی مدیر نشرکتاب یوسف و محسن مهرآبادی مدیر نشرفرهنگ گستر هستند که در حال حاضر مدیرعامل موقت مجمع به رحیم مخدومی سپرده شده است.
مهرآبادی همچنین گفت: مذاکرات خوبی نیز با ناشران بزرگ دولتی مانند نشر شاهد و سوره مهر برای پیوستن به مجمع انجام شده است و در تدارک اتخاذ سازوکاری هستیم که بتوان به واسطه آن این ناشران به شکل یک ناشر خصوصی به مجمع که تنها از ناشران خصوصی تشکل یافته است، بپیوندند.
مدیر نشر فرهنگگستر افزود: تا پیش از برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب 11 تقاضا برای عضویت در مجمع داشتیم که بعد از برپایی نمایشگاه این تعداد به 60 ناشر افزایش داشته است که این دوستان تا نیمه خرداد فرصت دارند تا مدارک خود را برای بررسی عضویت به کارگروه عضوگیری مجمع ارائه دهند و در نهایت تا پایان خردادماه کارگروه سه نفره مجمع پذیرفتهشدگان دارای شرایط عضویت را اعلام خواهد کرد.
مهرآبادی تاکید کرد: ما به دنبال برگزاری نخستین مجمع عمومی «مجمع ناشران دفاع مقدس» در مردادماه سال جاری هستیم تا از درون آن مدیرعامل و سایر مسئولین مجمع با رای اعضا انتخاب شوند و انشاالله همزمان با سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در استان فارس نفرات برگزیده به صورت رسمی معرفی خواهند شد.
نظر شما