به گزارش خبرنگار مهر، احمد قلعه بانی امروز در مراسم امضای سند همکاری وآ غاز به کار کنسرسیوم دانشگاهی ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز با بیان اینکه بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه برنامه جامع صیانتی و ازدیاد برداشت از مخازن نفت، گاز کشور تدوین شده است گفت: مطابق با ماده 130 قانون برنامه پنجم توسعه باید ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری کشور سالانه یک درصد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با اعلام اینکه برای اجرای این قانون مخازن نفت و گاز به تفکیک خشکی و دریا اولویت بندی شده اند تصریح کرد: هم اکنون متوسط ضریب بازیافت در مخازن نفت دریایی کشور 18.6 درصد و در مخازن خشکی 26.9درصد است.
معاون وزیر نفت متوسط ضریب بازیافت در مجموعه مخازن نفت دریایی و خشکی کشور را 25.42 درصد عنوان کرد و افزود: تاکنون حدود 25 درصد از زمان تعیین شده توسط مجلس برای افزایش ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری از دست رفته است.
این مقام مسئول همچنین ضریب بازیافت از مخازن گازی دریایی کشور را 77.49 درصد اعلام کرد و یادآور شد: متوسط ضریب بازیافت از مخازن گاز خشکی کشور 65.22 درصد است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه برای افزایش ضریب بازیافت مخازن نفت و گاز به حدود 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید نیاز است بیان کرد: در مجموع پیش بینی می شود با افزایش ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری با احتساب نفت 100 دلاری حدود 758 میلیارد دلار به حجم ذخایر نفت کشور افزوده شود.
وی با اشاره به توافق جدید نفتی آرامکو عربستان سعودی و ساینوپک چین برای ایجاد مرکز تحقیقات افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفت و گاز تاکید کرد: تشکیل کنسرسیوم ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز در ایران با مشارکت دانشگاههای مطرح کشور می تواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند.
قلعه بانی در پایان از ایجاد این کنسرسیوم به عنوان بزرگترین پروژه تحقیقاتی شرکت ملی نفت ایران یاد و خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود با اجرای طرحهای در دست اجرا در مدت 10 تا 15 سال آینده ضریب بازیافت از مخازن نفت و گاز کشور به استانداردهای جهانی نزدیک شود.
نظر شما