به گزارش خبرنگار مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گوردر شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد. وسعت این منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترین نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک و بارندگی حدود 200 میلی متر است.
این محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه ای در کشور بوده که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را در خود جای داده است.
حضور گونه های ارزشمند نظیر کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبیر و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان می کند و تماشای حیات وحش به خصوص گونه های در معرض تهدیدی نظر گورخر ایرانی، هوبره و زاغ بور در این منطقه به سادگی امکان پذیر است.
محسن جعفری نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر فصل زایش گورخرهای منطقه است، بیان کرد: زمان زایش گورخرهای منطقه حفاظت شده بهرام گور از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا چند روز دیگر ادامه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه گورخرهای ماده هر ساله باردار نمی شوند امکان آمارگیری در خصوص تولد گورخرها هم اکنون وجود ندارد اما به محض پایان یافتن فصل زایمان آمارگیری آغاز می شود.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان فارس اظهار داشت: در سال گذشته شاهد افزایش تعداد گورخرهای منطقه بهرام گور بودیم که در حال حاضر نیز انتظار می رود که تعداد این گونه حیوانی افزایش یابد.
وی بیان اینکه منطقه حفاظت شده بهرام گور بیشترین جمعیت گورخر ایرانی را به خود اختصاص داده، گفت: این منطقه یکی از مناطق مهم است که جمعیت زیادی از این گونه در آن به سر می برنند.
جعفری نژاد در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون وضعیت علوفه نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه در سال گذشته شاهد بارش زیاد باران در منطقه بودیم وضعیت علوفه برای حیات وحش بهرام گور نسبت به گذشته بهتر شده و هم اکنون مشکلی وجود ندارد.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان فارس بیان کرد: با این وجود علوفه نیز خریداری شده و در انبارها موجود است تا در صورت نیاز در حیات وحش توزیع شود.
نظر شما