به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الثوره سوریه در مطلبی با عنوان "طمع ورزی های ترکیه در منطقه خاورمیانه" آورده است: ترکیه به حکم میراث دار امپراتوری عثمانی مایل به ایفای نقش محوری در خاورمیانه و شمال آفریقا به ویژه با شروع انقلابهای عربی و تحولات شتابزده عرصه بین المللی است.
این پایگاه بیان کرد: ترکیه از دریای خزر تا بالگان مطامعی دارد و این از نظریه عمق استراتژیکی ترکیه از زمان به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه نشات می گیرد و این حزب با استفاده از قدرت نرم تلاش کرده است نقش محوری در منطقه ایفا کند و بتواند به اتحادیه اروپا وارد شود هر چند که تلاشهای آن در این زمینه تاکنون توفیقی بدست نیاورده است.
نظریه عمق استراتژیک ترکیه بر پایه های چندی استوار است که شامل؛ تمایل ترکیه برای تبدیل شدن به قدرت فرا داخلی با استفاده از موقعیت ژئو استراتژیکی خود ، نزدیکی ترکیه با همسایگان به منظور تقویت جایگاه منطقه ای و بین المللی اش، استفاده ترکیه از همه منابع و قدرت ژئواستراتژیک خود برای تغییر گرایشهای منطقه ای اش، توسعه روابط ترکیه به ویژه در زمینه اقتصادی با کشورهای حوزه خلیج فارس و ایفای نقش میانجی در بحرانهای خاورمیانه است.
این روزنامه در ادامه می نویسد: علت گرایش ترکیه به سوی کشورهای حوزه خلیج فارس به منظور برآورده کردن نیازهای نفتی اش از کشورهای حوزه خلیج فارس، جذب سرمایه گذاران این کشورها، گشودن بازار جدیدی برای صادرات ترکیه، مطامع آنکارا برای سلطه بر کشورهای حوزه خلیج فارس است.
متغیرات منطقه ای و بین المللی چندی به ترکیه کمک کرده است: بحران مالی و سیاسی بین المللی و تاثیر گذاری آن بر تصمیم گیرندگان آمریکایی و اروپایی و نیاز آنها به شرکای منطقه ای قوی که در راس آنها ترکیه قرار دارد،بحران اقتصادی برخی کشورهای اروپایی و تاثیرات آن بر سیاست اروپایی ها و بدست آوردن شانسی مهم برای ترکیه با توجه به مشکلات یونان و ایتالیا و وقوع قیامهای مردمی در کشورهای خاورمیانه.
این روزنامه بیان کرد: ترکیه از سویی ژست دشمنی با اسرائیل را به خود می گیرد اما هیچگاه خطوط قرمز را در این زمینه زیر پا نمی گذارد و با حمایت از استقرار سپر موشکی در اراضی خود در واقع در راستای خدمت به تل آویو حرکت می کند.
روزنامه فوق می افزاید: همسویی آنکارا با غرب و اروپا علیه سوریه نشان دهنده این است که ترکیه در راستای اهداف غربی ها برای تجزیه منطقه خاورمیانه و ایجاد فتنه طایفه ای، نژادی و دینی تلاش می کنند.اما تاکنون این همسویی با غرب علیه سوریه دستاورد خاصی برای آنکارا به ارمغان نیاورده است و فقط افزاییش بیکاری، تورم و بدهی های خارجی را به دنبال داشته است.
نظر شما