مهدی الوانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مدیران باید توجه داشته باشند امروزه در سازمانی کار میکنند که کارمندان آنان از مدیران بیشتر میدانند.
وی با تاکید بر اینکه مدیران باید به سمتی حرکت کنند که سازمانهای مسطح تشکیل دهند، افزود: امروزه تشکیلات سازمانها باید انعطاف پذیر باشد و بتواند با شرایط متغیر اطراف، خود را تطبیق دهد.
الوانی با اشاره به اینکه علم تاریخ مصرف پیدا کرده است، بیان داشت: علم دیروز برای امروز قابل استفاده نیست و در حقیقت مشکلات امروز، راه حل دیروز هستند. برای مثال در ایران برای حل مشکلات اقدام به خصوصی سازی کردیم که امروز همین خصوصی سازی تبدیل به یک مشکل برای سازمانها شده است.
وی با تاکید بر اینکه علم مدیریت نیازمند تحول روزانه است، افزود: یکی از ویژگیهایی دورههای کاربردی مدیریت باید به روزرسانی دانش مدیریت باشد و مدیران باید معلومات خود را با مسائل روز سازگار کنند و توجه داشته باشند که تئوریهای قبلی امروزه کاربرد ندارند.
الوانی یکی دیگر از کاربردهای مدیریت علمی کسب و کار را نوآفرینی دانست و بیان داشت: در دنیای امروز بهره آفرینی مهمتر از بهره وری است و ما باید تلاش کنیم تا منابع تازه برای بهره وری ایجاد کنیم.
وی گفت: بهره وری پایدار، بهره برداری صرف نیست و باید منابع را به گونهای استفاده کنیم که منبع جدیدی ایجاد شود و این هنر مدیریت است.
این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود گفت: یکی از ویژگیهای مدیران موفق، مدیریت کارآفرینانه است و در دنیای امروز مدیریت محافظه کارانه جوابگو نیست.
همافزایی مهمترین نیاز مدیریت
الوانی در ادامه سخنان خود هم افزایی را مهمترین نیاز مدیریت دانست و بیان داشت: مدیر باید کارمندان خود را به نحوی کنار هم قرار دهد که کارایی آن مجموعه به بالاترین حد ممکن برسد و تجمیع دانش و مهارتهای آنان بتواند به نتیجه بخشی آن مجموعه کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در جامعه ما کم افزایی وجود دارد، گفت: در جامعه ما شاهد هستیم که یک سازمان مشکلی را ایجاد میکند و یک سازمان دیگر در راستای رفع آن بر میآید.
اخلاق در مدیریت
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود اخلاق در مدیریت را بسیار مهم دانست و افزود: با قانون ما نمیتوانیم تمام امور یک سازمان و یک جامعه را درمان کنیم و باید اخلاقیات در سازمان به عنوان یک عنصر اصلی جایگاه والایی داشته باشد.
الوانی با اشاره به اینکه مدیریت یک سازمان باید الگوی اخلاق برای سایر کارکنان باشد، گفت: مدیریت نباید منافع جمعی جامعه را تحت الشعاع قرار دهد.
وی اظهار کرد: در کشور ما تمام منابع طبیعی و نیروی انسانی برای پیشرفت مهیاست و اگر مدیریت بر آنها اعمال شود، پیشرفت و توسعه امر بعیدی نخواهد بود.
قم - خبرگزاری مهر: پدر علم مدیریت ایران گفت: امروزه دیگر ساختار هرمی و سلسله مراتبی در سازمانها کارایی ندارد.
کد خبر 1636431
نظر شما