به گزارش خبرنگار مهر، محمود صلاحی، ظهر شنبه در همایش دهیاری های خراسان رضوی با تاکید بر اینکه خدماتی که مردم روستا به شهر ارائه می کنند بیشتر از خدماتی است که مردم شهر به روستا ارائه می کنند، تصریح کرد: باید وزارتخانه ای پرقدرت برای مسئولیت روستاها گذاشته شود،
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب به روستاها بیشتر توجه شد، تصریح کرد: در زمان دولت هفتم وزارت جهاد کشاورزی ادغام شد در حالی که این وزارتخانه به روستاها رسیدگی می کرد.
وی با بیان مطلب فوق افزود: اکنون جای یک وزارتخانه برای توجه به روستاها خالی است، دهیاران در راستای رسیدگی به مشکلات روستاها تلاش می کنند اما باید سیستمی متمرکز برای رسیدگی به امور روستاها ایجاد شود.
وی با اشاره به شعارهای جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بیان کرد: مقام معظم رهبری این شعارها را برای مقابله با تحریم ها مطرح کرده اند زیرا امروز تهدید دشمن اقتصادی است.
اقتصاد در واحدهای کوچک شکل می گیرد
صلاحی با بیان اینکه اقتصاد در واحدهای کوچک مانند روستاها شکل می گیرد، افزود: روستا مرکز تولید است و تکلیف امروز ما بر مبنای نام گذاری مقام معظم رهبری کار اقتصادی و تولیدی است.
وی در خصوص تولیدات استان بیان کرد: برای این استان زیبنده نیست که با داشتن 117 هزار کیلومتر مربع وسعت و 32 شهرستان و 6 میلیون جمعیت از کشورهای دیگر میوه وارد کند.
وی ادامه داد: سال گذشته 7.5 میلیون تن محصول در استان تولید شد که از این میزان 6.5 میلیون تن تولید گیاهی و 1.5 میلیون تن تولیدات دامی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه 50 درصد دسترنج کشاورز باید به او داده شود، گفت: در حال حاضر 10 درصد از سهم محصول به کشاورز و 90 درصد به عمده فروش و خرده فروش می رسد که این امر باید اصلاح شود تا 50 درصد به کشاورز و 50 درصد نیز به عمده فروش اختصاص یابد.
روستا مرکز و قلب تپنده تولید است
وی با بیان این مطلب که روستا مرکز و قلب تپنده تولید است، اظهار کرد: در روستا بیش از آنچه مصرف شود، تولید صورت می گیرد اما در شهر بیش از تولید، مصرف می شود.
وی با بیان اینکه روستا کم تر به محیط زیست آسیب می زند و خدمات بیشتری می دهد اما شهر و کلان شهرها ضربه بیشتری به محیط زیست می زند و میزان تولیدات در شهرها با روستا قابل مقایسه نیست.
استاندار خراسان رضوی گفت: فرهنگ روستاها حداقل آسیب ممکن از تهاجم فرهنگی را دیده است.
وی در مورد دلیل پایداری فرهنگی در روستاها افزود: قوت و غنای فرهنگ کار و تلاش و کسب روزی حلال در روستاها میزان آسیب پذیری روستاییان در برابر هجمه های فرهنگی و عقیدتی را کاهش داده است.
وی از روستاها به عنوان قلب تپنده تولید در کشور یاد و اضافه کرد: افزایش خدمت رسانی به روستاییان، افزایش ماندگاری، مهاجرت معکوس و رشد میزان تولیدات کشاورزی و دامی را به همراه خواهد داشت.
نظر شما