به گزارش خبرگزاری مهر، در پنجره این هفته شما میهمانِ یادداشتهایی از کریم مجتهدی، جواد محدثی، عماد افروغ، احمد رهدار، سید محمد سادات اخوی، سیدمحمد روحانی، شمسالله مریجی، عباس احمدی و سیدرضا صائمی خواهید بود؛ همچنین گفتگوهایی از عبدالحسین خسرو پناه، محمد منصورهاشمی، عبدالحسین روحالامینی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حسن هانیزاده و منصور ضابطیان را خواهید خواند.
حوادث تلخ کوی دانشگاه در تیر ماه سال 1378 و خردادماه 1388 از جمله رخدادهایی است که علیرغم داشتن نقاط اشتراک و همچنین تفاوتهای خاص هر یک، کمتر واقعیت و اصل آنها معلوم شد و اندک افرادی به دور از پیشداوری به درستی به آنها نگاه کردند تا ابعاد متفاوت آن را برای عبرتاندوزی و درسگیری مورد دقت و توجه قرار دهند. علیرضا زاکانی در سرمقاله پنجره 142 سعی کرده است به دلیل حضور بیواسطه در هر دوی این حادثهها و مواجهه مستقیم با اصل واقعیت آنها، به برخی از ابعاد آن اشاره کند. به همین مناسبت نیز پرونده این هفته سرویس دانشگاه هم به بهانه بازخوانی ماجرای 18 تیر 78 و 25 خرداد 88 به همین موضوع پرداخته است. در این پرونده روایتهای مختلفی را خواهید خواند و قضاوت نهایی با شماست. این پرونده قرار بود در آستانه سالگرد 18 تیر منتشر شود اما انتشار آن یک هفته به تاخیر میافتد تا به آتش فتنههای احتمالی فرصتطلبان دامن نزده باشد.
«غم جانکاه کوی و کهریزک» عنوان یادداشت رضا نساجی زواره است که روایتی است تاسفبار از سرگذشت محسن جمالی، یکی از چند رتبه اول کنکور و دانشجویی که چشمش را در حوادث کوی دانشگاه سال 78 از دست داد.
«حاشیه امنی که برای هیچ کس نیست» عنوان گزارشی از پیگیریهای مقام معظم رهبری و برخی نهادهای مسئول در وقایع کوی دانشگاه و کهریزک و «ارزش خون فرزندانمان کمتر از اختلاسهای میلیاردی نیست» بررسی آخرین وضعیت پرونده متهمان کهریزک در گفتگو با دکتر روح الامینی است که در سرویس دانشگاه پنجره این هفته خواهید خواند.
«به روایت شاهد عینی» هم روایت یک دانشجوی دانشگاه تهران از حوادث 25 خرداد 88 است و میزگردی با حضور دو عضو کمیته حقیقتیاب دانشگاه تهران در واقعه کوی 88 با عنوان «کمیته حقایق ناگفته» از مطالب جالب و خواندنی این پرونده است.
سرویس «هنر» پنجره نیز به سراغ چهره شناخته شده تلویزیون در سالهای اخیر رفته و گفتگویی با محمدرضا شهیدیفرد درباره «پارک ملت» و برنامهسازی در رسانه ملی انجام داده است. شهیدیفر در این مصاحبه از رذیلت اخلاقی جنجال و برنامه 90 که بخش عمده آن را سخنچینی و آبروبری آدمها از یکدیگر میداند، حرف میزند.
«تفاوت گفتوگو و پرسشگری» عنوان یادداشت فرزاد جمشیدی است که این سؤال را مطرح میکند که چرا هنوز از استانداردها در تلوزیون فاصله داریم؟
گفتگو با منصور ضابطیان، طراح و مجری برنامه «رادیو هفت» و «تا شو به سبک ایرانی» هم مروری تحلیلی بر سه برنامه گفتگومحور تلویزیون است.
روشنفکری همواره یکی از پرمناقشهترین مفاهیم در اندیشه سیاسی و اجتماعی به ویژه در ایران بوده و تنش پیرامون این مسأله با توجه به اینکه ما یک جامعه دیندار هستیم، همیشه شعلهور بوده است. بیشک اگر جامعهای دیندار نباشد، این همه اختلافات و نگرشهای متفاوت درباره این مفهوم بهوجود نمیآید. گروه اندیشه هفتهنامه پنجره به گونهشناسی روشنفکری در ایران پرداخته و در گفتگویی با عبدالحسین خسروپناه با عنوان «هزار راهِ رفته!» به این موضوع پرداخته است؛ در همین رابطه میتوانید یادداشت دکتر عماد افروغ را با عنوان «جوهرشناسی خودآگاه» بخوانید که درباره بررسی نسلهای روشنفکری در ایران و نیازمندی به نسل چهارم روشنفکران سخن میگوید.
«جانشینی برای مطهری نمیشناسم!» بررسی پیچیدگیهای روشنفکری در ایران در گفتگو با محمدمنصور هاشمی، «با حفظ اصالت باقی خواهیم ماند» یادداشتی از دکتر کریم مجتهدی با موضوع بررسی ورود اندیشههای روشنفکری به ایران، «در خدمت اجنبی» به قلم دکتر شمسالله مریجی درباره فراز و فرود جریان روشنفکری دینی، بروندینی و دروندینی در مطالعه نسل اول به سوم روشنفکری از دیگر مطالبی است که در پرونده اندیشه این هفته پنجره پیش روی شماست.
حامد نعمتاللهی در باشگاه گزارشگران پنجره در گزارشی با عنوان «دستپاچگی آل سعود» شما را با سخنان پرشور شیخ نِمر در مسجد قائم شهر العوامیه آشنا خواهد کرد و در گزارشی به بررسی این رویداد و ابعاد مختلف شخصیت و فعالیتهای این عالم مبارز پرداخته است. همچنین محمد صابری با گزارشی با عنوان «ابهامات چند میلیارد تومانی!» همه آنچه باید درباره پروژه سینمایی «لاله» بدانید را به شما خواهد گفت. علی رجبی هم به خبرسازیهای سایت الف در هفتهای که گذشت نگاهی اجمالی داشته و به مناسبت این رخداد در گزارشی ویژه به بررسی این اتفاق و بررسی گوشههایی از مهمترین افشاگریهای این سایت پرداخته است.
پنجره در چارسوی این هفته با سیدمسعود شجاعی طباطبایی، کاریکاتوریست کشورمان گپ زده است.
پنجره ماضیه مثل شمارههای قبل، دریچهای است بهسوی تاریخ. در پنجره ماضیه این هفته، مسلماننمایی ناپلئون بناپارت و سفرنامه حج دختر فرهادمیرزا را خواهید خواند و هویدا و همسرش، دکتر بهشتیِ جوان، هیأت دیپلماتیک ایران و خانه دکتر مصدق را خواهید دید و همچون هفتههای گذشته صفحه کتاب و اقتراح در چارسو حضوری ثابت دارند.
پنجره 142 را در 84 صفحه و با قیمت 2000 تومان از روزنامه فروشیها بخواهید.
نظر شما