۲ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۵۴

خبرهای فرهنگی استان قزوین/

محفل انس با قرآن در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد

محفل انس با قرآن در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد

قزوین- خبرگزاری مهر، برگزاری محفل انس با قرآن در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، برگزاری یادبود استاد سمندریان در مرکز هنرهای ادبی عبید، اعلام برندگان مسابقات کتابخوانی زندگی به سبک روح الله مهمترین عناوین خبرهای فرهنگی و هنری استان قزوین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محفل انس با قرآن در طرح ضیافت اندیشه قرآنی یکشنبه شب در مسجد پیامبر اعظم(ص) دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد.

در این محفل قرآنی که حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی امام جمعه موقت قزوین و رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان و دانشجویان طرح ضیافت اندیشه قرآنی حضور داشتند قاری ممتاز قزوینی جواد رفعتی آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد.

همچنین ابتهال خوانی سعید علی اکبری و اجرای تواشیح توسط گروه تواشیح وارثین از دیگر برنامه های این مراسم بود.

در این محفل قرآنی حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای استان قزوین گفت: رمضان،
ماه ضیافت الله و ماه نزول قرآن است و همه باید سعی کنیم تا در این ماه انس خود را با قرآن بیشتر کرده تا بتوانیم با عمل به آموزه های قرآنی در راه رسیدن به انسان کامل حرکت کنیم.

برگزاری یادبود استاد حمید سمندریان در مرکز هنرهای ادبی عبید

یادبود استاد فقید سمندریان در شب شعر هفتگی مرکز هنرهای ادبی عبید با حضور جمعی از اهالی شعر و ادب در تالار سرای اهل قلم استان قزوین در فضایی صمیمی برگزار شد.

در فواصل شعرخوانی شاعران، مجری برنامه حمیدرضا سبحانی نژاد که از هنرجویان آموزشگاه سمندریان بوده، درباره زندگی و هنر پدر تئاتر ایران، استاد حمید سمندریان اظهارداشت: استاد سمندریان در ردیف معدود هنرمندان عرصه نمایش کشور بود که به رغم داشتن وجهه ای شناخته شده در جهان بیشتر عمر خود را درکشور به آموزش و پژوهش در زمینه تئاتر سپری کرد.

وی گفت: با جرات باید گفت سه نسل از بازیگران تئاتر و سینمای کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم در مکتب سمندریان هنرآموزی کرده اند و استاد در کارگاهها و کلاسهایش همواره سعی می کرد بضاعت و توانایی هنرجویانش را بشناسد و آنان را در راه شکوفایی استعدادهایشان هدایت کند و بی توقع و دلسوز همانند پدری مهربان تمام آموخته هایش را به شاگردانش منتقل می کرد.
 
در ادامه محمدعلی حضرتی از شعرا و نویسندگان استان در راستای بررسی ادبیات افغانستان به خوانش و تحلیل غزل های دهه
70 و نیمه 80  محمدکاظم کاظمی هراتی پرداخت و اظهارداشت: غزل های کاظمی سیری منطقی و تکاملی دارد چرا که او از شاعر دردمند و به نوعی آزرده افغانی دهه 60 به شاعری با نگاه فلسفی به انسان در دهه 70 و اوایل 80 تبدیل می شود.

وی افزود: کسی که تنها روایتگر رنج مردم و مهاجران افغانستان نیست و نگاه کلی تر به انسان دارد استفاده از اسطوره ها در لایه های پنهان شعر، اسطوره هایی که منحصر به جهان اسطوره نیستند و تا روزگار ما تداوم یافته اند و ما به ازای بیرونی دارند، وسعت اندیشه و کاربرد کارکردهای اجتماعی در غزل، وطن پرستی و تکیه بر داشته های میهنی در آثار جدیدتر او همچنان دیده می شود.

حضرتی سپس به خوانش و تفسیر چند غزل از کاظمی پرداخت سپس شاعران به قرائت اشعار خود پرداختند.

برندگان مسابقه کتابخوانی زندگی به سبک روح الله مشخص شدند

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت: برندگان قزوینی مسابقه بزرگ کتابخوانی زندگی به سبک روح الله و وصیت نامه الهی سیاسی امام خمینی (ره) اعلام شدند.
 
محمود لالوها افزود: این دوره از مسابقات به مناسبت بزرگداشت مقام امام خمینی(ره) توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دو بخش آنلاین و مکتوب برگزار شد که بخش مکتوب 239 هزار و 912 نفر از سراسر کشور شرکت کننده داشت و تعداد زیادی از علاقه مندان نیز در بخش آنلاین این رقابت ها شرکت کردند.

لالوها بیان کرد: در بخش مکتوب مسابقات زندگی به سبک روح الله و وصیت نامه الهی سیاسی امام خمینی (ره) محسن عاشوری، شهرام غفوری، سیما باقری و زهرا حاجی زاده از کتابخانه های شهرستان تاکستان، علی گرشاسبی از کتابخانه آبیک، میلاد قسمتی از کتابخانه بیدستان، زهرا مولایی از بوئین زهرا و علی اکبر یاری از قزوین به عنوان برنده معرفی شدند.

این مسئول اظهارداشت: در بخش آنلاین این مسابقات نیز 40 نفر در سراسر کشور به عنوان برگزیده معرفی شدند که افراد می توانند با مراجعه به شبکه WWW.booki.ir  نتایج شرکت خود را در مسابقه مشاهده کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین در پایان گفت: با توجه به اینکه برگزاری مسابقات کتابخوانی اقدامی در راستای توسعه نهضت مطالعه مفید بین تمامی افراد جامعه است، این مسابقات برای رده های سنی و تحصیلی مختلف و در حوزه های مختلف برگزار می شود.

کارگاه آموزشی فیلم کوتاه در اسفرورین


کانون سینمای جوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان با هدف انتقال تجربیات فیلمسازان به یکدیگر و ایجاد فرصتهای مناسب جهت تولید فیلم های کوتاه، اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی فیلمنامه نویسی در شهر اسفرورین کرد.

این کارگاه در در کتابخانه شهر اسفرورین و با حضور علاقه مندان و فیلمسازان جوان و پیشکسوت تاکستان و اسفرورین برگزار شد.

در این نشست در مورد فیلمنامه نویسی و تولید فیلمنامه های کوتاه کارگاهی تبادل نظر شد و در مورد شرکت در اولین جشنواره فیلم و عکس پیر تاکستان توضیحاتی ارائه شد و در پایان چند تن از شرکت کنندگان به خوانش فیلمنامه های خود که در کارگاه تولید شده بود پرداخته و نقاط ضعف و قوت آنها مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
    
اولین نشست اعضای دبیرخانه جشنواره فیلم و عکس پیر شهر تاکستان

کانون سینمای جوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان به منظور ارتقاء سطح آگاهی، تجربه، تشویق و ترغیب فیلمسازان و عکاسان خلاق و مستعد به تولید آثار مستقل با موضوعات آزاد با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکستان اقدام به برگزاری اولین جشنواره استانی فیلم و عکس پیر تاکستان کرد.

منصور رحمانی رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی تاکستان در این نشست گفت: جشنواره ها همیشه بستر مناسبی برای تضارب آراء، ایجاد تامل و هم اندیشی و گردهمایی هنرمندان خواهد شد و بهترین زمان برای ارائه آثار نو و بهترین فرصت برای بروز استعدادهاست.

وی افزود: امید است دراین جشنواره هنرمندان فیلمساز و عکاس استان با توجه به جوایز ارزنده از جشنواره استقبال کنند.

رحمانی یادآورشد: در بخش جنبی جشنواره(غیررقابتی) از یک فیلمساز پیشکسوت فیلم کوتاه تقدیر شد.

در پایان اعضاء دبیرخانه اولین جشنواره فیلم و عکس پیر تاکستان درباره هرچه بهتر برگزار کردن جشنواره نقطه نظرات خود را ارائه کردند.

کد خبر 1656287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha