۱۳ مرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۴۰

عباسی:

جهاددانشگاهی در تلاش برای رفع خلاء های علمی در سطح استان زنجان است

جهاددانشگاهی در تلاش برای رفع خلاء های علمی در سطح استان زنجان است

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان گفت: امروز جهاد دانشگاهی در تلاش برای رفع خلاءهای علمی در سطح استان زنجان است.

مهدی عباسی ظهر جمعه  در خطبه‌های پیش از نمازجمعه این هفته زنجان، با اشاره به اینکه با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز، امروز جهاددانشگاهی استان در آستانه یک جهش بزرگ قرار گرفته است، گفت: در صورت تداوم حمایت‌های استانی و تلاش مضاعف همکاران جهادگر استان، این نهاد به عنوان یکی از شاخص‌ترین مراکز علمی، پژوهشی و فرهنگی در سطح استانی و ملی در آینده نزدیک، منشأ خدمات ارزشمندی به این خطه شهیدپرور خواهد بود.
  
وی  با اشاره به سی و دومین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی کشور افزود: بهره‌مندی از حمایت‌های مدیریت عالی استان و اعتماد استاندار زنجان به مجموعه جهاددانشگاهی، موجب شده است تا ظرفیت‌های این نهاد، بیش از پیش در خدمت توسعه و آبادانی استان زنجان قرار گیرد.
 
عباسی  با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی استان زنجان به‌رغم سابقه طولانی فعالیت، به دلایلی در سالیان گذشته نتوانسته بود، آن چنان که شایسته نام مقدس این نهاد انقلابی است، توسعه و پیشرفت کند، تصریح کرد: این در حالی است که در سال‌های اخیر با مجاهدت شبانه‌روزی فرزندان جوان، متعهد و انقلابی استان، تلاش شد تا با پر کردن خلاء‌ها و رفع تنگناهای موجود، فاصله جهاددانشگاهی استان با سایر مجموعه‌های این نهاد انقلابی در سطح کشور، تا حد امکان کم شود.
 
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان افزود : کمبود فضای فیزیکی، یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیش‌روی جهاددانشگاهی استان در سال‌های گذشته بوده است و به جرات می‌توان گفت که مهم‌ترین مانع توسعه بسیاری از فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی زنجان در سالیان گذشته همین مسئله است که در این زمینه نیز با مساعدت ویژه نماینده عالی دولت در استان زنجان، احداث مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی جهاددانشگاهی با زیربنایی بالغ بر 10 هزار مترمربع آغاز شده است که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
عباسی همچنین احداث مجتمع فرهنگی شهید شهریاری جهاددانشگاهی نیز در زیربنایی بالغ بر 1200 مترمربع در دانشگاه زنجان آغاز شده است که این پروژه نیز تا پایان امسال قابل بهره‌برداری بوده و بر این اساس تا پایان سال‌جاری، بیش از 11 هزار مترمربع به مجموعه فضاهای جهاددانشگاهی افزوده خواهد شد.
 
عباسی از به‌کارگیری نیروهای انسانی متخصص، کارآمد و بومی استان به عنوان افتخار دیگر جهاددانشگاهی استان زنجان در سال‌های اخیر یاد کرد و گفت: در این زمینه نیز طی چهار سال اخیر، نزدیک به 40 نیروی متخصص و پژوهش‌گر به‌صورت تمام‌وقت جذب این نهاد شده‌اند. همچنین جهاددانشگاهی زنجان در سال‌های اخیر در همه شاخص‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده است، چنان که در شاخص‌هایی نظیر زیرساخت‌ها و فضای فیزیکی و تعداد دانشجویان علمی‌کاربردی، شاهد حداقل 5 برابر شدن آمارها هستیم. این در حالی است که در حوزه پژوهشی نیز امروز جهاددانشگاهی استان به‌عنوان یکی از قطب‌های مطرح در حوزه فن‌آوری اطلاعات مطرح است به‌طوری که در سال‌جاری با کسب موافقت دفتر مرکزی این نهاد انقلابی، برای اولین‌بار در کشور «گروه پژوهشی هوش صنعتی در استان» راه اندازی شده است.
 
وی، بومی‌سازی سیستم‌های ویدئوکنفرانس و ثبت اختراع «سامانه چندرسانه‌ای گروهی اشراق» را به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این نهاد در استان زنجان دانست و افزود: با تلاش متخصصان جهاددانشگاهی استان در حال حاضر در زمینه آموزش‌های مجازی، زنجان به عنوان یکی از استان‌های پیشتاز در کشور مطرح بوده و در سال‌جاری دو سالن آموزش‌های مجازی توسط این نهاد راه‌اندازی شده است. همچنین در حوزه بیوفناوری نیز با تجهیز آزمایشگاهی به ارزش ریالی بالغ بر 8 میلیارد ریال، شاهد اجرای پروژه‌های تحقیقاتی متنوعی در این بخش توسط پژوهش‌گران جهاددانشگاهی استان بودیم که مهم‌ترین آن‌ها مربوط به اختراع «کیت‌های تشخیصی عوامل باکتریایی در آب و موادغذایی» می‌باشد که تکنولوژی آن تاکنون فقط در انحصار معدود کشورهای دنیا قرار داشت و جهادگران دانشگاهی استان با شکستن این انحصار علمی، توانستند خدمتی هر چند ناچیز را به مردم ایران اسلامی هدیه کرده و برای استان زنجان، افتخار دیگری به ارمغان بیاورند.
 
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان افزود: این نهاد در حوزه آموزشی نیز علاوه بر اینکه مرکز آموزش‌ عالی علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی زنجان به‌عنوان یکی از مراکز ممتاز آموزشی در سطح کشور در حال حاضر نزدیک به 3000 دانشجو را تحت پوشش قرار داده است، سالانه هزاران نفر از اقشار مختلف مردم استان، از خدمات آموزش‌های کوتاه‌مدت تخصصی این نهاد استفاده می‌کنند. همچنین در این حوزه رایزنی‌های اولیه برای تأسیس شعبه دانشگاه علم فرهنگ در استان آغاز شده است که امیدواریم تا پایان امسال و با راه‌اندازی این دانشگاه، نیاز استان در حوزه تحصیلات تکمیلی نیز تا حد امکان مرتفع شده و جهاددانشگاهی بتواند نقش و وظیفه خود را در توسعه علمی استان و تبدیل شدن زنجان به شهری دانشگاهی، به نحو احسن ایفا کند.
 
عباسی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی استان در حوزه اشتغال نیز در کنار فعالیت‌های عمومی از قبیل برگزاری دوره‌های کارآفرینی، در یک‌سال اخیر دو پروژه کلان را نیز به سرانجام رسانیده است، اظهار کرد: اولین فعالیت در این حوزه، «تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان می‌باشد که با اعتماد مدیریت عالی استان به این نهاد واگذار شد و با انجام بالغ بر 18 هزار ساعت کار کارشناسی، در مراحل نهایی قرار دارد.
 
وی ادامه داد: همچنین با توجه به توان علمی بالای موجود در جهاددانشگاهی استان، بخش عمده کار تدوین طرح‌های مشاغل خانگی از سوی سازمان اشتغال دانش‌آموختگان به این واحد واگذار و با موفقیت به سرانجام رسید.
 
وی از اخذ مجوز راه‌اندازی مرکز تخصصی «فرهنگ و فن‌آوری‌های نوین رسانه‌ای» در سال‌جاری به‌عنوان پنجمین مرکز تخصصی فرهنگی در کشور را به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این نهاد در حوزه فرهنگی اعلام و خاطرنشان کرد: در قالب این مرکز و با استفاده از دانشجویان علاقه‌مند، «گروه تخصصی انیمیشن جهاددانشگاهی زنجان» با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال راه‌اندازی شده و تولیدات این گروه در ماه‌های آینده در سطوح استانی و ملی عرضه خواهد شد. همچنین در حوزه فعالیت‌های خبری جهاددانشگاهی، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) نیز با قوت در سطح استان فعال بوده و توانسته‌ عناوین برتر ملی را در حوزه‌های فعالیت خود کسب کند.
 
راه‌اندازی شعبه صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران و سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در سطح استان، از دیگر محورهایی بود که عباسی به آن‌ها اشاره کرد و گفت: مقدمات فعال‌سازی این مراکز به‌طور کامل فراهم شده است که با شروع سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، شاهد آغاز به‌کار رسمی این دو مجموعه فرهنگی خواهیم بود. همچنین جهاددانشگاهی استان با تأسی به رهنمودهای مقام معظم رهبری و تأکید معظم‌له مبنی بر اینکه این نهاد در حوزه فرهنگی «باید حرف گزین و برتر را به میدان بیاورد»، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را از سال گذشته آغاز کرده است که طراحی و اجرای بیش از 10 طرح گزین فرهنگی و اجرای بیش از 300 برنامه در سطح دانشگاه‌های استان تا پایان سال‌جاری، بخشی از برنامه منسجم جهاددانشگاهی استان در حوزه فعالیت‌های فرهنگی به‌شمار می‌رود.
 
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه اعتماد مردم استان به جهاددانشگاهی به‌ویژه در حوزه فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی، سرمایه عظیم این نهاد به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم در سایه تداوم این اعتماد و حمایت عمومی، جهاددانشگاهی بتواند در آینده‌ای نه چندان دور، دین خود را به مردم شهیدپرور زنجان بیش از پیش ادا کند.
 
عباسی در ادامه صحبت‌های خود در مصلای زنجان با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی به‌رغم همه خدمات ارزشمندی که در سراسر کشور انجام داده، از بودجه دولتی مناسب محروم می‌باشد و این در حالی است که سهم بزرگی از گسترش فعالیت جهاددانشگاهی در جای‌جای ایران اسلامی مرهون خیرخواهی و نوع‌دوستی خیرینی است که بدون هیچ چشم‌داشت و فقط با انگیزه کمک به پیشرفت و توسعه علمی کشور، سرمایه و امکانات خود را در خدمت توسعه جهاددانشگاهی قرار داده‌اند افزود: این موضوعی است که متأسفانه در استان زنجان به‌رغم برخورداری مردمان این استان از روحیه نوع‌دوستی و خیرخواهی، مورد غفلت واقع شده است که امیدواریم با مساعدت همگانی بتوانیم با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز، شاهد فعالیت هرچه پربارتر جهاددانشگاهی در سطح استان باشیم.
 
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان در ادامه با تأکید بر اینکه فرزندان جهادگر ملت ایران در جهاددانشگاهی در بیش از سه دهه گذشته، تلاش کرده‌اند گامی هرچند ناچیز در تبدیل تهدیدهای پیش‌روی نظام اسلامی به فرصت‌های طلایی برداشته و حرکت مستمر و سازنده خود را با شتابی هرچه بیشتر در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی به‌کار گیرند، تصریح کرد: این نهاد انقلابی، کوله‌باری از اولین‌ها را در کارنامه پرافتخار خود دارد، فعالیت پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن‌سینا، خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا، دانشگاه علم و فرهنگ و ده‌ها نام بزرگ دیگر در مجموعه خانواده بزرگ جهاددانشگاهی، گواه آشکاری است بر اینکه جهادگران دانشگاهی بر خط بطلان کشیدن به "نتوانستن‌ها"، خو گرفته‌اند.
 
وی با بیان اینکه این نهادانقلابی چه در عرصه انقلاب فرهنگی، چه در بحبوحه دفاع‌مقدس و چه در سال‌های آبادانی و پیشرفت کشور، همواره مجموعه‌ای خط‌شکن، نوآور و سرفراز در آزمایش‌های سخت بوده است، اظهار کرد: به جرأت می‌توان ادعا کرد که تربیت نیروهای انسانی کارآمد و متعهد، بزرگ‌ترین دستاورد و شاخص‌ترین خدمت جهاددانشگاهی به نظام و میهن اسلامی است که این امر، علاوه بر اینکه توفیقات بزرگی را به‌نام جهاد‌دانشگاهی رقم زده، موجب تقویت بدنه مدیریتی کشور و حضور بیش از پیش نیروهای انقلابی و ارزشی در عرصه‌های مختلف شده است؛ به‌طوری که شاهد هستیم هزاران نفر از مدیران کشور در سطوح مختلف سابقه فعالیت جهادی دارند و به‌نوعی کارآموزی خود را در جهاد‌دانشگاهی سپری کرده‌اند.
 
عباسی با تأکید بر اینکه امروز کسی نمی‌تواند منکر پیشرفت‌های خیره‌کننده جهاددانشگاهی در حوزه‌های پزشکی، فنی‌مهندسی، مخابرات، صنایع نفتی و به‌طور کلی عرصه خودکفایی علم و فن‌آوری در کشور باشد، افزود: آنچه از تریبون‌های رسمی و اخبار در خصوص موفقیت‌های مراکز علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی ارائه می‌شود تنها بخش‌هایی از مجاهدت‌های فرزندان این ملت در این نهاد انقلابی است و امروز جهاددانشگاهی در بسیاری از عرصه‌های علمی و تحقیقاتی، فرهنگی و آموزشی نوآوری‌ها و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در واقع امروز توانایی‌های جهاددانشگاهی پس از 32 سال فعالیت به‌حدی رسیده است که می‌تواند در حوزه‌های مختلف صنایع نفت نقش مهمی داشته باشد و در وضعیت تحریم‌های ناعادلانه قدرت‌های بزرگ خلاءهای علمی و فن‌آوری صنعت نفت را در غیاب شرکت‌های بزرگ بین‌المللی پر کرده و تکنولوژی‌های پیچیده صنعت نفت را در مدت کوتاهی بومی‌سازی نماید.
کد خبر 1664588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha