به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم خوانین زاده متولد سال 1365 و دانشجوی رشته الکترونیک است که از سال 87 تا کنون 9 اختراع خود را به ثبت رسانیده است.
وی در مسابقات ژنو سوئیس دو مدال طلا کسب کرده و جایزه ویژه مسابقات را نیز در این رقابتها از آن خود کرده است.
ابراهیم خوانین زاده که تا به حال اختراعاتش نمونه مشابه ای در جهان نداشته است با انتقاد از عدم حمایت مسئولان از نخبگان و مخترعان به رغم برنامه ریزی ها و شعارهای بسیار اظهار داشت: نخبگان و مخترعان نیز به تشویق و حمایتهای مادی و معنوی دارند اما در بسیاری موارد حتی از کمبود مشوق ها و حمایتهای معنوی نیز رنج می بریم.
وی با اشاره به اختراعات و ابداعات خود اظهار داشت: اولین اختراعم یک دستگاه کمک راهنمای نابینایان با قابلیت تشخیص اسکناس است که با استفاده از این دستگاه، نابینایان می توانند تمام پول های رایج در داخل و خارج از کشور را تشخیص و به صورت گویا و شنیداری از مبلغ پول مطلع شوند. همچنین این دستگاه قابلیت به روز شدن و محاسبات ریاضی را هم دارد.
این مخترع یزدی افزود: اختراع دوم یک سیستم کنترل کننده تمامی وسایل الکترونیکی و ارسال حروف و اعداد با استفاده از ماتریس بندهای انگشتان دست برای نابینایان و معلولین است؛ این سیستم دارای فرمول ماتریس سه در چهار است که در همه وسایل مورد نیاز معلولان مانند موبایل، کنترل تلویزیون و... استفاده می شود و با برخورد شست دست با هر یک از بندهای انگشتان دست می توان دستگاه های الکترونیکی را کنترل کرد که در حال حاضر با ارتقاء آن می توان نسل جدید صفحه کلیدها را طراحی کرد.
خوانین زاده بیان داشت: ساخت سیستم هشدار دهنده برای تعیین مسیر و هواشناسی به رانندگان و کنترل گر خودرو، طراحی و ساخت دستگاه حسابگر حسی برای نابینایان، دستگاه بالابر هوشمند، دستگاه کمک راهنمای نابینایان، کانال تعادل هوای محیط و صفحه گردان با قابلیت تولید برق و انرژی با استفاده از نیروی جاذبه از اختراعاتی است که در این سالها به ثبت رسانده ام.
این مخترع که بنیانگذار اولین و تنها انجمن مخترعین در دانشگاه است، با اشاره به هدف خود از تاسیس این انجمن عنوان کرد: این انجمن به کسانی که اختراع دارند ولی از چگونگی روند ثبت آن خبر ندارند، کمک می کند تا برای ثبت اختراع خود اقدام کنند و من متاسفانه به دلیل اینکه از روند ثبت اختراع خبر نداشتم و انجمنی برای مشاوره هم وجود نداشت، اولین اختراعم به سرقت رفت؛ بعد از آن تصمیم گرفتم برای جلوگیری از اینگونه اتفاقات، انجمنی را تاسیس کنم.
وی ادامه داد: همچنین این انجمن به مخترعین در ایده پردازی، کمک به ساخت دستگاه، مشاوره دادن هم مفید است.
خوانین زاده عنوان کرد: مشکلات زیاد مالی از یک طرف، نیمه کاره بودن درس و دانشگاهم، نبود حمایتهای مالی و حتی معنوی باعث شده تا دلسرد بشوم و نتوانم روی ایده هایم کار کنم، اولویتهایم را از دست بدهم و همچنان سر درگم بمانم.
نظر شما