به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رسا، آيت الله جوادي آملي در ديدار جمعي از طلاب و دانشجويان در قم، خودكفايي در انسانيت را نظير خودكفايي در گندم و جو و مانند آن حايز اهميت دانست و افزود : براي خودكفايي در گندم و ساير اقلام كشاورزي تلاش بسياري كرديم و به همين مقدار بايد براي خودكفايي در انسانيت خود فكري كنيم. زماني ما به كمال خود بار مييابيم كه با قطع احتياج از ديگران، بر سر سفره خود بنشينيم.
استاد حوزه علميه قم انجام دو مرحله مياني و نهايي را در تعالي انسان مهم ارزيابي كرد و خاطر نشان ساخت : ما موظفيم دو كار انجام دهيم؛ اول آن كه خود را از نياز به زمين خودكفا كنيم و مهمان زمين نباشيم، اين راه مياني است كه حداقل همه ما بايد به آن ملتزم باشيم و دومين راه آن است كه زمين را هم مهمان خود كنيم؛ يعني مايه بركت منطقه و شهر و كشور خود شويم.
آيت الله جوادي آملي افزود : عمر آن است كه خداي سبحان نظير شمس و قمر به او سوگند ياد كند. نظير آن كه در قرآن به عمر پيامبر اكرم ـ ص ـ قسم ياد كرده است. اگر گياهان، حيوانات و انسانها بدون تابش شمس و قمر توانايي زندگي كردن ندارند، زمين هم بدون تلألؤ شمس نبوت و قمر ولايت توان حركت نخواهد داشت.
وي با تحليل معناي حقيقي عمر گفت : به حسب ظاهر وقتي سال نو ميشود، يك سال به عمر انسان افزوده ميشود. يعني هر يك بار گردش زمين به دور آفتاب، يك سال بر عمر ما ميافزايد. ولي اين عمر انسان نيست بلكه عمر زمين است. عمر ما را حركت خودمان تعيين ميكند.
مفسر قرآن كريم در پايان سخنان خود خاطر نشان ساخت : اگر نتوانستيم زمين را مهمان خود كنيم، لااقل مهمان زمين هم نباشيم تا وقتي سن ما را پرسيدند، به اندازه خدماتي كه انجام دادهايم، سني براي خود معرفي نماييم نه به اندازه گردش آفتاب به دور زمين .
آيت الله جوادي آملي در ديدار جمعي از طلاب و دانشجويان در قم گفت: همان قدر كه براي خودكفايي در گندم و جو و مانند آن تلاش كرديم، بايد به فكر خودكفايي در انسانيت خود باشيم.
کد خبر 168940
نظر شما